-Цитатник

Без заголовка - (0)

Ароматные бомбочки для... туалета:) Рецепты Бомбочки для дезинфекции и ароматизации туалета ...

Без заголовка - (0)

Логопедия" от Ксю11111 Логопедия": Часть 1 - Игры в картинках со звуками С, Ш. 5-7...

Без заголовка - (0)

"ЛиРу": ликбез. Бродилка по дневникам №2 ЛИКБЕЗ - ликвадация безграмотности. Для просмотр...

Без заголовка - (0)

Новое Оформление дневника для Лирушников. Это более полный вариант УРОКОВ с новыми добавлениями...

Без заголовка - (0)

Более 100-та подробнейших мастер-классов по украшению пирогов и разделке теста Огромное спасибо а...

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в shuli_k

 -Подписка по e-mail

 

 -Сообщества

Читатель сообществ (Всего в списке: 3) Ссылочки_малятам Мода_и_стиль_с_Сусловым WiseAdvice

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 22.07.2011
Записей:
Комментариев:
Написано: 4792


Без заголовка

Четверг, 16 Апреля 2015 г. 22:44 + в цитатник

סידן למריחה

17 במאי, 2008 מאת

לחם וממרח. צמד מילים שלא ניתן להפרידן. לפעמים הממרח הוא גבינה, לעיתים חומוס, אבל אם להודות בכך- השוקו הוא השולט הבלתי מעורער.

ממרחי השוקולד אותם אנו מורחים על הלחם של ילדינו (ושל עצמינו..) עשירים בסוכר ובשומן מוקשה (מילה נרדפת למרגרינה) ועניים בויטמינים ומינרלים. למה אני עדינה – אין שם כלום. פשוט כלום.

ואני אומרת, שאם כבר נמרח, לפחות שיצא לנו מזה משהו..

מגישה את הפיתוח שלי לממרח עשיר בסידן (בכף אחת 100 מ"ג = 1/2 כוס חלב), שמכיל "על הדרך" גם ברזל וסיבים תזונתיים והיתרון שלו הוא דווקא טעמו העשיר.

אז שלא ימרחו אתכם!

 

לחם וממרח - הגירסא המוושקעת

5 דקות הכנה ואתם מסודרים לארוחת עשר.

 

רכיבים: (צנצנת של 465 גרם, 20 מנות)

50 גרם (3 יחידות גדולות) דבלים

100 גרם (5 כפות גדושות) טחינה גולמית מלאה

50 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים

200 מ"ל (1 כוס) חלב 3% מועשר בסידן

20 גרם (1 כף + 1 כפית) סוכר לבן

15 גרם (2 כפות) קינמון טחון

30 גרם (3 כפות) פרג טחון טרי

אופן ההכנה:

  1. במעבד מזון עם להב מתכת (או בבלנדר מקל עם הרבה סבלנות ;-) )לערבל את כל הרכיבים חוץ מהפרג.
  2. כאשר הרכיבים מתאחים ונוצרת משחה להסיר ממעבד המזון ולהעביר לקערה. להוסיף את הפרג ולערבב היטב, עד שהתערובת אחידה.
  3. לשמור בצנצנת אטומה במקרר.

נשמר שבוע בקירור.

בתיאבון!

  • כל אחד מהרכיבים של הממרח (פרט לסוכר) עשיר בסידן בפני עצמו, וניתן להוסיף אותו למאפים או לאכול סתם כך, כדי להנות מהסידן.

גם על טוסט..

כמה זה עולה לנו?

כף גדושה אחת מכילה כ 70 קק"ל, 5 גרם שומן , 1.5 גרם סיבים תזונתיים, 1 מ"ג ברזל ו 100 מ"ג סידן.

4 כפות מהוות 1 מנת פחמימה.

יערה שרי, דיאטנית קלינית  -כל הזכויות שמורות

Рубрики:  NAMAZKI

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку