-Цитатник

Без заголовка - (0)

Ароматные бомбочки для... туалета:) Рецепты Бомбочки для дезинфекции и ароматизации туалета ...

Без заголовка - (0)

Логопедия" от Ксю11111 Логопедия": Часть 1 - Игры в картинках со звуками С, Ш. 5-7...

Без заголовка - (0)

"ЛиРу": ликбез. Бродилка по дневникам №2 ЛИКБЕЗ - ликвадация безграмотности. Для просмотр...

Без заголовка - (0)

Новое Оформление дневника для Лирушников. Это более полный вариант УРОКОВ с новыми добавлениями...

Без заголовка - (0)

Более 100-та подробнейших мастер-классов по украшению пирогов и разделке теста Огромное спасибо а...

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в shuli_k

 -Подписка по e-mail

 

 -Сообщества

Читатель сообществ (Всего в списке: 3) Ссылочки_малятам Мода_и_стиль_с_Сусловым WiseAdvice

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 22.07.2011
Записей:
Комментариев:
Написано: 4792


Без заголовка

Пятница, 13 Сентября 2013 г. 13:47 + в цитатник
 
 
 

 
פורסם ב-30 בספטמבר 2010, 17:40 במדור מתכונים
 

 

 

אחת העוגות הכי פשוטות להכנה. ללא ביצים , ללא בלאגן, אבל מבחינת זמן, כדאי להכין אפילו יום קודם, כדי שזה לא יהיה רק עוגת מוס אלא עוגת גלידה קרה-קרה, כמו שצריך, במיוחד בימים חמים אלו . וגם אפשר להכין אותה בגרסת הפרווה (שזה מה שאני עשיתי כי היא לערב החג), אבל אם אפשרי אז תמיד כדאי שיהיה חלבי

 

המצרכים:

תבנית מתפרקת או רינג בקוטר 24 (האמת שאפשר אפילו פחות ואז העוגה תצא פשוט יותר גבוהה. אבל זה מאוד מתוק אז אני מממליצה להישאר על 24 )

לתחתית:

שרוול ביסקוויטים בטעם שוקולד

קערת מים/חלב

כפית נס קפה

 

לעוגה:

שלב 1

200 מ"ל שמנת מתוקה (חלבית או גם צמחית זה מצויין)

200 גר' שוקולד מריר

שלב 2

200 מ"ל שמנת מתוקה (חלבית או צמחית)

סה"כ : 400 מ"ל שמנת מתוקה

 

לציפוי דק:

100 מל" שמנת מתוקה/ 100 מ"ל חלב קוקס - מה שמעדיפים

80 גר' שוקולד מריר

+

4-5 קוביות שוקולד מגוררות לקישוט

**לשים לב , אם אנחנו רוצים עוגה פרווה, שהשוקולד המריר הוא אכן פרווה. כי יש גם שוקולד מריר שהוא חלבי. אני אגב הכי אוהבת להשתמש בזה של ורד הגליל. לא פרסומת, פשוט לדעתי הוא מצויין לאפייה

 

אופן ההכנה:

קודם כל מכינים את הבלילה של העוגה ותיכף תבינו למה.

שלב ראשון

מחממים על האש 200 מ"ל שמנת מתוקה (אם משתמשים בשמנת צמחית אז ממש להיזהר לא להביא אותה לרתיחה כי אז היא מתפרקת. פשוט לחכות שהיא תהיה חמה אך לא רותחת. ברגע שמתחילות בועות, לערבב ובפעם השניה שיש בועות פשוט להוציא מהאש. השיטה שלי היא לקחת בכפית ולשים אצבע ולראות שזה באמת חם. כמובן שמה שנשאר בכפית נשפך לכיור ולכן אני שמה ממש טיפה, רק כדי לבדוק). בינתיים מפרידים את השוקולד לקוביות וכשהשמנת חמה, שופכים אותה על השוקולד. מחכים כמה שניות ומתחילים לערבב עד שהבלילה חלקה.

**במקרה ופחדתם לחמם מדי את השמנת הצמחית ונראה לכן שהיא לא מספיק חמה כדי להמיס את השוקולד (אחרי שהתחלתם לערבב וראיתם שנשארים גושים), אני מציעה להכניס את הבלילה למיקרו לכעשר שניות בלבד! ואז להמשיך לערבב.

לאחר שהבלילה מעורבבת כמו שצריך, יש להכניסה למקפיא לכ4 שעות. עכשיו, נגיד היום לא היה לי זמן לחכות כי התחלתי אותה קצת מאוחר, אז גם שעתיים וחצי, שלוש זה מספיק. אבל אני מציעה לא פחות מזה.

שלב שני:

מוציאים את הבלילה הקפואה מהמקפיא, ואם קשה להוציא אותה אז אפשר להרטיב כף ואז לנסות, ולשפוך אתה לתוך קערה. לשפוך 200 מ"ל שמנת מתוקה, ולהקציף, עד שנהיית לנו קצפת, וכשהופכים את הקערה, היא לא נופלת. ככה אנחנו יודעים שזה מספיק. כדאי לבדוק מדי פעם כדי לא להציף יותר מדי כי אז הקצפת מתפרקת. לוקחת לזה כמה דק' טובות(5-10, תלוי במקצפה שלכם). לשים במקרר עד שתחתית תהיה מוכנה.

 

לתחתית:

טובלים ביסקוויטים בקערת מלאת חלב/מים שמעורבבת מראש עם כפית נס קפה. טובלים אותם עד שהם מתרככים מעט ומניחים בתבנית. לא משנה בכלל אם פה ושם שמתם את הביסקוויטים טיפה יותר מדי זמן והם מתפרקים לכם בידיים, החלקים האלה טובים לכל מיני פינות שהביסקוויט המרובע לא מכסה.

 

כעת נותר לנו לשפוך את הקצפת לתוך התבנית, לשים במקפיא ולחכות עוד כשש שעות. אם רוצים עוגת גלידה שגם תהיה הרבה יותר יציבה אז באמת כדאי להכין יום מראש ושזה יהיה כל הלילה במקפיא.

אני מיהרתי היום (כי רק בבוקר החלטתי סופית מה אני מכינה) ולכן העוגה הייתה כשש שעות במקפיא. אז היא לא הייתה קפואה וכן הייתה יציבה, אך זה ממש גבולי ואם כבר יש זמן אז עדיף לעשות את זה כמו שצריך.

 

לציפוי:

מרתיחים את השמנת המתוקה (או את חלב הקוקוס), ואני מזכירה שאם זו שמנת צמחית, אז לא להרתיח אלא רק לחמם. שופכים על השוקולד שאותו מראש מפרקים לקוביות, מערבבים לבלילה חלקה ושופכים מלמעלה. עושים זאת כשעה לפני ההגשה, ומחזירים למקפיא עד שמגישים.

לפני ההגשה-מגוררים_מקווה שככה משתמשים במילה) מלמעלה 4-5 קוביות שוקולד ליופי (לפעמים השכבה של השוקולד לא יוצאת ישרה וזה מטשטש את זה ומייפה את העוגה)

 

Рубрики:  ugot

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку