Ароматные бомбочки для... туалета:) Рецепты Бомбочки для дезинфекции и ароматизации туалета ...
Без заголовка - (0)Логопедия" от Ксю11111 Логопедия": Часть 1 - Игры в картинках со звуками С, Ш. 5-7...
Без заголовка - (0)"ЛиРу": ликбез. Бродилка по дневникам №2 ЛИКБЕЗ - ликвадация безграмотности. Для просмотр...
Без заголовка - (0)Новое Оформление дневника для Лирушников. Это более полный вариант УРОКОВ с новыми добавлениями...
Без заголовка - (0)Более 100-та подробнейших мастер-классов по украшению пирогов и разделке теста Огромное спасибо а...
Без заголовка |
בסיס הרולדה:
250 גר' ביסקויטים טחונים/עוגיות חמאה טחונות (שרוול אחד מהאריזות הגדולות של הבסקיוויטים)
3/4 כוס חלב או חלב סויה/חלב קוקוס
1/2 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
2 כפות אבקת קקאו
2 כפות יין מתוק או ליקר שוקולד
50 גר' חמאה או מרגרינה
מלית
100 גר' חמאה או מרגרינה
100 גר' סוכר(3/4 כוס חד פעמית)
150 גר' פתיתי קוקוס (3 כוסות חד פעמית מלאות)
5 כפות חלב/ חלב סויה/ חלב קוקוס
3 כפות סירופ מייפל (אמיתי! להשיג בכל חנות טבע או חנות תבלינים. בקבוק אחד עולה בסביבות ה-35 שקלים)
*לבחירה, מומלץ מאוד- 2 כפות קרם קוקוס (ניתן להשיג בכל רשתות השיווק בכ-שישה שקלים)
הוראות הכנה:
הכנת הרולדה- יוצקים לכלי את החלב (אחת משלוש האופציות). מוסיפים את הסוכר, סוכר-וניל, קקאו, יין (או ליקר) וחמאה (או מרגרינה) וממיסים תוך כדי בחישה מעל ללהבה בינונית עד שמתקבל סירופ חלק. שמים את הביסקויטים הטחונים בקערה. יוצקים את הסירופ מעל לביסקויטים הטחונים ומעבדים ביד לעיסה.
מכינים נייר אפייה (משומן מעט)בגודל 20X35 ס"מ. שוטחים את עיסת השוקולד בידיים רטובות קמעה, מעל לנייר בשכבה אחידה (אני עובדת בשיטה יותר קלה ונקייה, שנותנת תוצאה מוגמרת מעולה- מכסים בנייר אפייה (משומן מעט) נוסף מעל העיסה, ובעזרת מערוך, מרדדים/משטחים את העיסה לשכבה דקה ואחידה של 1/2 ס"מ. בינתיים השאירו אותה כך על משטח העבודה להצטנן מעט ולהתגבש.
הכנת המלית:
מכניסים לכלי קוביות חמאה/מרגרינה, סוכר, קוקוס, חלב, וסירופ מייפל (וקרם הקוקוס אם בחרתם להשתמש). בוחשים מעל ללהבה בינונית-נמוכה עד שתערובת מסמיכה במעט(בערך כ-4 דקות בישול תוך ערבוב).
מפזרים את תערובת הקוקוס מעל לשכבת הביסקויטים בצורה אחידה ושווה. (אם תרצו, הוסיפו פקאנים מסוכרים ואגוזי לוז שבורים כיד הדמיון הטובה עליכם והשקיעו אותם קלות בעזרת היד כדי שלא ייפלו בגלגול הרולדה. מוסיף המון אבל טעים גם בלי)
מרימים את שולי הצלע הארוכה של נייר האפייה וסוגרים לגלילה. איך סוגרים? בדיוק כמו שמגלגלים 'סושי'. מתחילים לגלגל עם הנייר ומקלפים, מגלגלים עוד חצי סיבוב ומקלפים את הנייר, ושוב.. עד שקיבלנו רולדה. עוטפים את הגלילה המוכנה בנייר עצמו, ומניחים מעל למגש (בשלב זה אני מעדיפה לא לנסות לעטוף אותה, שמא תישבר. ראו הערות למטה) קל יותר לחצות את הגלילה הארוכה לשניים לבל תישבר. מאחסנים את הגלילה בתא ההקפאה עד להגשה.
פורסים לפרוסות צרות ומגישים קר.
טיפים והערות:
אני משדרגת את תערובת הבסקויטים עם הוספת 50 גר' שוקולד מריר שבור לחתיכות , 1/2 דקה לפני ההורדה מהאש.
הרולדה עדינה, לכן אני מקפיאה אותה לשעתיים. מוציאה, פורסת לפרוסות (בתמונות ניתן לראות כי חתכתי כל פרוסה לשתיים, לדעתי זה יותר נאה להגשה ויותר אישי), עוטפת היטב למניעת ספיגת טעמים מהמקפיא או מאחסנת בקופסא סגורה ומכניסה להקפאה עד השימוש.
לפני גלגול הרולדה - זורקת מעל שכבת הקוקוס הלבנה, כמה סוגי אגוזים קצוצים או חתיכות דובדבנים מסוכרים. משפר פלאים!
סירופ המייפל המופיע במתכון, הינו סירופ מייפל אמיתי, (לא סירופ בטעם מייפל של אפיכּל המוכר מרשתות השיווק. המלצה שלי- קנו בקבוק אחד ב-35 שקלים, מחזיק המון זמן ומוסיף טעם נפלא לכל מתכון מתאים).
*** אין לי שום הכרות אישית עם בני סיידא או עם ציפורה קרייזמן. הַמלצָתי על ספריהם, נובעת רק מהרצון לשתפכם בנסיון אישי שלי להצלחה גדולה עם מתכוניהם.
Рубрики: | ugot |
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |