האמת? אין לי שמץ של מושג איך אצליח למלא כל כך הרבה מקום לטקסט עם מתכון כל כך פשוט ומהיר. אבל אני אנסה!
דרך אגב, ניסיתם פעם שומשום עם קצת טעם אגוזים? נסו להוסיף תמציות טעם לתערובת ותקבלו עולם שלם של טעמים (גם צבע מאכל יכול לעשות קסמים!)
המצרכים:
2 כוסות שומשום לבן
1/3 כוס סוכר
1 כף דבש
|
![](http://www.matok.net/spaw/images/bynoam7/sumsumiot-2.jpg)
|
![](http://www.matok.net/spaw/images/bynoam7/sumsumiot-3.jpg) |
חממו את הסוכר על אש בינונית עד לקבלת תערובת מבעבעת
חלקה ושקופה ככל האפשר (תלוי בדבש).
כשהסוכר נמס לגמרי, שפכו פנימה את השומשום וערבבו היטב.
לאחר כ5 דקות, השומשום יקבל צבע מעט יותר זהוב ותקבלו עיסה גושית ודביקה.
|
![](http://www.matok.net/spaw/images/bynoam7/sumsumiot-4.jpg)
|
![](http://www.matok.net/spaw/images/bynoam7/sumsumiot-5.jpg)
|
![](http://www.matok.net/spaw/images/bynoam7/sumsumiot-6.jpg) |
שפכו את העיסה על נייר אפיה מונח על שיש.
בעזרת מערוך, רדדו את העיסה לעלה בעובי של כ1 ס"מ (אפשר גם יותר דק הכל תלוי בכם).
עכשיו מגיע השלב הכיפי..
אם אתם רוצים ללכת על הקלאסיקה.. חתכו ריבועים ריבועים בעזרת סכין גדולה.
או לחלופין, תנו לילדים (או לעצמכם) את ההנאה, וחתכו את העיסה (לאחר שהתקררה מעט) בעזרת כל חותכן שתרצו.
אני עשיתי לבבות נחמדים, אבל חמסה, ליצן, עוגת קומות או כל רעיון אחר בא בחשבון.
צננו עוד (אם לא "גנבתם" לכם כבר חתיכה. זה הזמן!)
|
![](http://www.matok.net/spaw/images/bynoam7/sumsumiot-7.jpg) |
![](http://www.matok.net/spaw/images/bynoam7/sumsumiot-8.jpg) |
לאחר הצינון, הפרידו בין הריבועים / צורות ושמרו בקופסת פלסטיק.
שמרו עליה טוב.. זה ממכר! |
![](http://www.matok.net/spaw/images/bynoam7/sumsumiot-9.jpg) |
![](http://www.matok.net/spaw/images/bynoam7/sumsumiot-12.jpg) |
![](http://www.matok.net/spaw/images/bynoam7/sumsumiot-11.jpg) |
|
|
|
|
|
פורסם בתאריך ראשון, 15 בנובמבר בשעה 01:06:16 על ידי matok
|
|
|