עוגת שוקולד ענקית שכל ילד חולם עליה
28 באפריל 2008 מאת: פירגה
תמונה:timi האחת
העוגה השוקולדית ה"קטנה" שהפכה ל "ענקית" במיוחד לילדים ולנכדים שלנו שתלווה אותם כל השנים בגן,בבתי הספר ובכלל בכל האירועים החגיגיים שלהם.
תבנית תנור גדולה 40X35
העוגה בתבנית מיד אחרי האפיה:
ענקית ימי הולדת-פירגה
הכינה וצילמה:siammm
מצרכים בקערה:
1 כוס אבקת שוקולית
4 כוסות קמח רגיל
1/2 1 שקיות אבקת אפיה
1/4 1 כוסות סוכר
5 ביצים טרופות במזלג
1/4 1 כוסות שמן קנולה
1/2 2 כוסות מים פושרים למגע יד
לערבב היטב בכף לבלילה אחידה (הערבוב חשוב ביותר - עד שמתקבל כמו קרם שוקולד)
לשמן את התבנית ולאפות 35 דקות בחום 175. לבדוק בשיטת הקיסם.
ציפוי העוגה:
מיכל שמנת מתוקה רגילה או פרווה מחוממת עד לסף רתיחה
150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
יוצקים את השמנת על קוביות השוקולד - מערבבים
יוצקים רוטב (לא קרם) חם על עוגה חמה . כדאי לחורר את העוגה שהרוטב ייספג היטב.
אחרי הצינון, אפשר לצפות בקרם שוקולד/וניל או אחר ולקשט .
אופציה לעוד סוג של קרם פרווה למי שלא רוצה עם שמנת מתוקה:
לבשל בסיר בינוני:
4 כפות מים
4 כפות סוכר
2 כפות קקאו
מורידים מהאש ומוסיפים 100 גרם שוקולד מריר שבור ו-100 גרם מרגרינה.
מערבבים לקבלת קרם ויוצקים חם על העוגה.
לקרם נוזלי שיחלחל בעוגה ויעשה אותה מאד עסיסית , מוסיפים יותר מים תוך כדי עירבוב ואז לצקת אותו חם על העוגה החמה .רצוי לחורר היטב את העוגה.
"הערה"
1. אפשר להחליף את כוס אבקת השוקולית בכוס אבקת קקאו ולהוסיף עוד 1/4 1 כוסות סוכר. עם אבקת קקאו העוגה יוצאת בצבע כהה עמוק.שווה.
תהנו
siammm הכינה גביעי יום הולדת
הכנת העוגה עם קמח מלא וסוכר דמררה:
פירגה , נעים מאוד :P עשיתי את העוגה אחרי שחיפשתי עוגה "אפרו אמריקאית" מפתה באינטרנט ואחרי שגיליתי שברשותי רק קמח מלא וסוכר חום , ושאר החומרים כמובן . החלטתי להמר ולנסות עם מעט החומרים שברשותי , הקטנתי כמויות ( עם מחשבון ) ו :
חייבת לציין כמי שלא מנוסה כלל באפייה שיצא לי מ-ה-מ-ם לשמחתי הרבה , גם עם קמח מלא וסוכר דמררה יצא מעולה !! השדרוג היחידי שהוספתי היה להוסיף לקרם הקקאו שיוצקים עליה כשהיא חמה כמה קוביות של שוקולד תפוז-פרלין משובח שהיה ברשותי , ציננתי , ושמתי במקרר , כי אצלנו אוהבים אותן קרות ודחוסות , וזה פשוט תענוג עם כוס תה !! המון תודה לך , מצאתי את העוגה הכיפית שלי
אמשיך לבקר כאן ולנסות , בכיף !! יוהנה.
השידרוגים וההערות של אילנית12:
הוספתי לתערובת כפית תמצית וניל וכף גרידת תפוז.
הכנתי קרם גנאש:
250 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
250 מ"ל שמנת מתוקה
להביא לסף רתיחה את השמנת (לא להרתיח)
לכבות גז ולהוסיף את השוקולד ולערבב לקרם חלק
לחורר את העוגה בקיסם כדי שהקרם יחדור פנימה.
לצקת אותו על העוגה מיד בצאתה מהתנור.
לשמור במקרר עד להתייצבות.
אחרי צינון העוגה במקרר אפשר לקשט או לשים דף אכיל.
חשוב: (בשום אופן לא לקשט כשהקרם חם,לחכות בסבלנות)
אני אפיתי את העוגה בלילה ובבוקר קישטתי אותה.
העוגה אוורירית וטעימה ,מומלצת בחום.
הספיקה ל30 ילדים.
נ.ב.
אתם חייבים להכנס לתגובה של מירי סבן קצת למטה.מירי הכינה 45 מאפינסים שנחטפו בהנאה רבה. היא גם מסבירה איך הכינה.תהנו. תודה למירי.