-Цитатник

Без заголовка - (0)

Ароматные бомбочки для... туалета:) Рецепты Бомбочки для дезинфекции и ароматизации туалета ...

Без заголовка - (0)

Логопедия" от Ксю11111 Логопедия": Часть 1 - Игры в картинках со звуками С, Ш. 5-7...

Без заголовка - (0)

"ЛиРу": ликбез. Бродилка по дневникам №2 ЛИКБЕЗ - ликвадация безграмотности. Для просмотр...

Без заголовка - (0)

Новое Оформление дневника для Лирушников. Это более полный вариант УРОКОВ с новыми добавлениями...

Без заголовка - (0)

Более 100-та подробнейших мастер-классов по украшению пирогов и разделке теста Огромное спасибо а...

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в shuli_k

 -Подписка по e-mail

 

 -Сообщества

Читатель сообществ (Всего в списке: 3) Ссылочки_малятам Мода_и_стиль_с_Сусловым WiseAdvice

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 22.07.2011
Записей:
Комментариев:
Написано: 4792


Без заголовка

Пятница, 16 Августа 2013 г. 01:15 + в цитатник

חטיפי פיצפוצי אורז וחמאת בוטנים

28 אפריל 2012 להגיב

מאת בורשט² ב-מתכונים תגיות: , ,

למה כן? יוצא חטיף נהדר, מהיר, ללא אפיה וקרנצ'י מאד וכמובן אפשר לעטוף בשוקולד שזה תמיד טוב.

זה חטיף נטול גלוטן!

חטיפי אורז לא היה אתגר פשוט בכלל מבחינה לוגיסטית כיוון שרציתי מרקם מסוים והאינטרנט סרב לספק לי אותו. בעיקרון אני הייתי נחושה בדעתי לחטיף פצפוצי אורז וכל מה שמצאתי היו חטיפים כאלו אבל עם מרשמלו מומס וחמאה. לא שיש לי משהו נגד חמאה כמובן, אבל המרשמלו ממש לא משך אותי. אז אחרי חיפושים רבים והשוואות וערמת חטיפים טעימה אבל לא נכונה מבחינת מרקם והרבה שינויים הגעתי למתכון הזה והוא נהדר! בדקתי אותו על הנכד של השכנה שלי והוא אישר שזה אכן טעים מאד.

בעיקרון במתכון הזה אפשר להחליף את החמאת בוטנים בחמאת שקדים ולא מרגישים את הדבש, הוא בא להחליף סירופ סוכר. לדעתי יותר קל למצוא דבש.

איזה כלים צריך? סיר קטן, קערה וכף עץ, נייר אפיה, תבנית פיירקס בגודל 4.

מה צריך?
2 כוסות פצפוצי אורז (אני השתמשתי בפיצפוצית – מאד זול)
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס דבש או סירופ תירס
1/2 כוס חמאת בוטנים
100 גרם שוקולד מריר/חלב/לבן

* הכוסות נמדדות על פי גודל של 250 מ"ל

פיצפוצי האורז שמצאתי בסופר, מאד זולים ופשוטים.

פצפוצי אורז 16.29 ש"ח ל - 450 גרם!

והחמאת בוטנים שהשתמשתי בה היא ללא תוספות מלאכותיות. יש עכשיו בסופר ואפשר בהחלט להשתמש בחמאת בוטנים רגילה

חמאת בוטנים 29.90 ש"ח לקילו! + חתולה מדגמנת priceless

מניסיוני, כדאי להכין בקערה מראש את פצפוצי האורז

וגם את התבנית עם הנייר אפיה, גודל התבנית צריך להיות 4 – בערך מה שיש לכם בבית

שמים את הדבש יחד עם הסוכר בסיר קטן ורק אחרי זה מדליקים את האש


מחממים את התערובת תוך כדי בחישה – ככל שהתערובת תהיה חמה יותר על הבחישה להיות יותר נמרצת.

כאשר הסוכר נמס לגמרי והכל רותח ונראה כמו בתמונה למעלה מוסיפים את חמאת הבוטנים ממשיכים לערבב במרץ

ברגע שנוצרת תערובת אחידה וחלקה (זהירות! הכל רותח ומסוכן) יש לשפוך אותה על פצפוצי האורז

וכעת מערבבים בעדינות בתנועות "קיפול" את החמאת בוטנים וסוכר עם הפצפוצי אורז כך שתיוצר תערובת אחידה

בהתחלה זה נראה ככה, לא להיבהל! להמשיך לערבב

תערובת מוכנה ומעורבבת נכנסת מיד לתבנית על הנייר אפיה

שימו לב! במידה ולא תשימו נייר אפיה על התבנית שאלוהים יעזור לכם להפריד את הפצפוצי אורז ממנה אחרי זה… נייר אפיה זה הכי טוב

והטאצ' הסופי – לשטח את התערובת היטב על התבנית ומיד למקרר למשך בערך 20-30 דקות.

כשהתערובת יוצאת מהמקרר יש לחתוך את חטיפי האורז לגודל הרצוי (רצוי קטן יחסית) בעזרת סכין חדה וכבדה על קרש חיתוך בעודה בנייר אפיה בתנועות נחושות וחדות!

הכי יעיל להישען מעט על הסכין בעזרת שורש כף היד (כפי שהדגמתי בתמונה)

אני אוהבת לחתוך לרצועות ארוכות ואחרי כן לחלק אותם לחתיכות קטנות יותר

וכעת נצפה אותם בשוקולד!!!! – את החלק הזה בהחלט אפשר לעשות עם ילדים

נשים בצד את החטיפים החתוכים המקסימים שלנו (ולרגע נפסיק לאכול אותם)
ונחמם שוקולד על "באן מארי" – לכל מי שלא יודע מה זה או אולי לא בטוח אפרט: באן מארי הינה שיטת בישול עדין בעזרת סיר קטן על אש נמוכה מלא בחציו במים (או יותר) ועליו מונחת קערה ובקערה שמים את השוקולד (או כל דבר שמבשלים בשיטה הזאת). אופן בישול זה מונע מהשוקולד להישרף, כלומר, זה בעצם סוג של מניעת פשלות לפני שהן קורות כי ככה השוקולד לא יחומם יתר על המידה וימס לטקסטורה הרצויה בחום הרצוי. אני מעדיפה את השיטה הזאת על פני חימום במיקרוגל כי לדעתי זה נקי יותר מבחינת בלגן וככה באמת אי אפשר להרוס את השוקולד.

שוברים בערך 100 גרם שוקולד (חבילה אחת) לקערה ממתכת או פיירקס וכשהשוקולד מתחיל להנמס מתחילים לערבב לאט לאט עד שהשוקולד נמס במלואו והופך נוזלי

אחרי זה טובלים בשוקולד כל חטיף בנפרד עד לגובה הרצוי ומניחים על נייר אפיה. מחזירים למקרר לבערך חצי שעה כדי שהשקולד מתקשה.

אני מתה על החטיף הזה. הוא מגניב ומהיר וילדים מאד אוהבים אותו.

בהצלחה ובתאבון!

Рубрики:  десерты
ugot

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку