איך הופכים שתי עוגות פשוטות לשתי עוגות שחמט משובצת? |
|
לסדנה המצולמת הזו אחראית חני מרזל שאפתה, הרכיבה, צילמה- וגם חלקה את התמונות והטיפים איתנו.
אז איך עושים את זה? להלן ההסברים: |
|
|
|
|
|
|
להכנת העוגה הזו תצטרכו שתי עוגות באותו הגודל ובצבעים שונים. הצעה למתכון מצורפת בהמשך. |
|
|
|
|
|
חותכים כל אחת מהעוגות מהמרכז לרוחב, ליצירת שני חלקים שווים.
למי שמפחד לחתוך באמצע: מכינים מלכתחילה בתבניות גדולות. העוגות יצאו נמוכות ורחבות, וניתן יהיה לחצות אותן מלמעלה. ענין של נוחות. |
|
|
|
|
|
עכשיו אמורות להיות לכם 4 עוגות נמוכות, שוות בגודלן: שתיים כהות ושתיים בהירות. |
|
|
|
|
|
מורחים קרם על גבי אחת העוגות- זה יכול להיות קרם בהיר, שוקולד, או מילוי אחר. הקרם ידביק את החלקים השונים וגם יוסיף לטעם.
מניחים על גבי שכבת הקרם עוגה נוספת, בצבע המנוגד (אם השכבה הראשונה היתה בהירה- עכשיו ממקמים עוגה כהה). |
|
|
|
|
|
ממשיכים כך עד שנוצרות ארבע שכבות של עוגה, המחוברות בקרם. |
|
|
|
|
|
זו תוצאת הביניים- עוגה יפה שאפשר להגיש גם כמו שהיא...
מוכנים להתאמץ עוד קצת? דלגו לצעד הבא. |
|
|
|
|
|
כעת מתחילים השלבים למתקדמים, שבזכותם הקסם מתרחש...
חותכים את העוגה מלמעלה, לפס ארוך ברוחב של ס"מ. |
|
|
|
|
|
מניחים את הפס שהתקבל על צידו, על גבי נייר אפייה או נייר כסף. זאת תהיה השכבה הראשונה בעוגה.
מעל השכבה הזו מורחים שכבת קרם. |
|
|
|
|
|
השלב הבא ממש לא מסובך- אבל חשוב לקרוא ולהבין אותו לפני שמבצעים אותו בפועל:
חותכים פס ארוך נוסף, ברוחב סנטימטר, מהעוגה הגדולה ומסובבים אותו בזהירות. ממקמים אותו מעל השכבה הראשונה, כך שמעל כל רצועת עוגה חומה תהיה רצועה בהירה, ולהפך.
|
|
|
|
|
|
ממשיכים באותו אופן- מורחים שכבת קרם, חותכים פס מהעוגה הגדולה וממקמים אותו מעל השכבה הקודמת כשהוא הפוך בהשוואה אליה.
מסיימים את הכנת העוגה הראשונה לאחר השכבה הרביעית, או כאשר רואים שמחצית מהעוגה הגדולה כבר נפרסה.
חוזרים על שלבים 7-10 להכנת עוגת שחמט נוספת משארית העוגה הגדולה. |
|
|
|
|
|
זהו! הכנתם עוגת שחמט.
עכשיו אפשר לצפות את העוגה, או פשוטו להגיש אותה כמו שהיא, חתוכה לפרוסות משובצות.
מעניין אם יאמינו שהכנתם אותה לבד... |
|
|
|
|
|
|
|
מתכון לעוגת מיץ בשני צבעים |
מתכון אפשרי לבסיס העוגה- מתקבלות 2 עוגות בצבעים שונים, מהן מורכבות 2 עוגות שחמט |
|
כמות: 2 עוגות בתבניות מרובעות בינוניות |
|
חומרים |
|
לעוגה:
6 ביצים, מופרדות לחלמונים וחלבונים
1/2 1 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
1 שקית סוכר וניל
1 כוס מיץ תפוזים (או חלב סויה)
קליפה מגוררת מתפוז אחד
2 כוסות קמח
2 שקיות אבקת אפייה |
|
לעוגה הבהירה:
1/4 כוס קמח |
|
לעוגה הכהה:
1/4 כוס קקאו |
|
למילוי:
קרם וניל, או מלית אחרת לפי הטעם |
|
|
|
|
|
אופן ההכנה |
|
מחממים תנור ל- 160 מעלות. בקערה מקציפים את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר, עד קבלת קצף רך. בקערה נפרדת טורפים חלמונים עם יתרת הסוכר, שמן, מיץ תפוזים (או חלב סויה), קליפת תפוז וסוכר וניל. מנפים לתערובת את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד קבלת עיסה אחידה, ללא גושים. מוסיפים את קצף הביצים ומקפלים לתערובת אחידה. |
מחלקים את התערובת לשתי קערות, באופן שווה. מנפים לתוך קערה אחת 1/4 כוס קמח, ולתוך הקערה השנייה 1/4 כוס קקאו. מערבבים כל אחת מהתעורבת בנפרד. שופכים לשתי תבניות, ואופים בתנור עד שקיסם שמוכנס למרכז העוגה יוצא יבש.
מוציאים מהתנור, מקררים ומרכיבים כפי שהוסבר למעלה. |
|
|
|