-Цитатник

Без заголовка - (0)

Ароматные бомбочки для... туалета:) Рецепты Бомбочки для дезинфекции и ароматизации туалета ...

Без заголовка - (0)

Логопедия" от Ксю11111 Логопедия": Часть 1 - Игры в картинках со звуками С, Ш. 5-7...

Без заголовка - (0)

"ЛиРу": ликбез. Бродилка по дневникам №2 ЛИКБЕЗ - ликвадация безграмотности. Для просмотр...

Без заголовка - (0)

Новое Оформление дневника для Лирушников. Это более полный вариант УРОКОВ с новыми добавлениями...

Без заголовка - (0)

Более 100-та подробнейших мастер-классов по украшению пирогов и разделке теста Огромное спасибо а...

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в shuli_k

 -Подписка по e-mail

 

 -Сообщества

Читатель сообществ (Всего в списке: 3) Ссылочки_малятам Мода_и_стиль_с_Сусловым WiseAdvice

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 22.07.2011
Записей:
Комментариев:
Написано: 4792


Без заголовка

Пятница, 19 Апреля 2013 г. 01:51 + в цитатник

בתנור של אביבה: ריבועי קרם לימון

זה לא בדיוק עוגה וגם לא עוגיות: הכירו את ריבועי הבצק הפריך המצופים פודינג לימון, שעומדים להיכנס לחייכם ואחר כך לא לצאת מהם

| mako | פורסם 02/03/11 19:58

השפע של הלימונים בשוק, העסיסיות המדהימה שלהם והמחירים היחסית לא מופקעים גורמים לי לחזור ולתת לכם מתכון למתוק על בסיס לימון. אחרי שהכנו עוגת לימון בחושה, אני רוצה להכיר לכם מאפה אחר – דומה אבל מאוד שונה, הרבה יותר לימוני ובמרקם יותר קרמי, שמזכיר פודינג.

לא מדובר בעוגה וגם לא ממש בעוגיות, אלא בריבועים מקסימים על בסיס בצק פריך. מתכון פשוט ומרענן, שמתאים בדיוק למזג האוויר הטרום-אביבי שבו אנחנו נמצאים. רוצים להוציא מהם את המקסימום? תאכלו אותם כמה שיותר טריים.

ריבועי קרם לימון של אביבה
ריבועי קרם לימון. כשהם טריים הם קטלניים במיוחד
צילום׃  אביבה פיבקו

ריבועי קרם לימון

המצרכים:
לבצק:
125 גרם חמאה רכה (למאפה פרווה אפשר מרגרינה)
75 גרם סוכר (קצת פחות מ-1/3 כוס של 200 מ"ל)
160 גרם קמח (1 כוס ועוד 4 כפות)
אבקת סוכר (לקישוט)

 

לקרם לימון:
4 ביצים
250 גרם סוכר (כוס ורבע)
60 מ"ל מיץ לימון
1 כפית גרידת לימון
30 גרם קמח (1/2 -3 כפות)
חצי כפית אבקת אפייה

אופן ההכנה:

1. מקציפים במיקסר (אפשר ידני) את החמאה עם הסוכר עד לקבלת קרם בהיר.

2. מוסיפים את הקמח ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים לתבנית אפייה בגודל 30*20 ס"מ משומנת ומרופדת בנייר אפייה, ומשטחים בעזרת הידיים.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים (משאירים את התנור דולק).

ריבועי קרם לימון של אביבה - התחתית
הבצק. אפילו לא צריך לרדד, רק לשטח עם האצבעות
צילום׃  אביבה פיבקו

4. מכינים את קרם הלימון: מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר כ-2 דקות, עד שמתקבל קרם לבן. מוסיפים את מיץ הלימון וגרידת הלימון ומערבבים.

5. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ומוסיפים לתערובת הלימון.

6. שופכים את התערובת על הבצק האפוי ומשטחים בעזרת מרית.

7. מכניסים לתנור החם ל-25 דקות, מקררים ובוזקים אבקת סוכר. לפני ההגשה חותכים ל-30 ריבועים.

Рубрики:  ugot

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку