Суббота, 21 Сентября 2013 г. 12:12
+ в цитатник
|
Інгредієнти:
Бісквіт
3 яйця
6 ст. л.цукру
6 ст. л. олії
6 ст. л. борошна
1 ч. л. порошку до печива
Маковий корж
6 білків яєчних
0,5 скл. цукру
0,5 скл. маку сухого
0,5 скл. кокосової стружки
* 1 скл.- 250 мл
Крем
500 мл молока
3 жовтки яєчних
1 п. пудингу
3 ст. л. крохмалю
3 ст. л. борошна
4 ст. л. цукру
250 г масла
Джем ягідний
250 мл
Найкраще - з чорної смородини
Бісквіт
Білки збити, вкінці додати цукор та збити до стійкості. Зменшивши обороти міксера, додати жовтки. Влити олію. Борошно вимішати з порошком до печива та легенько підмішати до яєць.
Форму 20 на 30 см застелити пергаментом та змастити жиром. Вилити готове тісто та випікати до готовності (до"сухої палички")
Готовий охолоджений бісквіт розрізати надвоє.
Маковий корж
Білки збити. Додати частинами цукор та збивати до стійких піків. Легко ложкою розмішуючи, додати мак та кокосову стружку.
Форму 20 на 30 см застелити пергаментом та змастити жиром. Вилити готове тісто та випікати до готовності.
Крем
Жовтки розтерти з цукром, додати крохмаль, пудинг, борошно та 200 мл холодного молока. Добре розтерти до однорідної маси. Решту молока закип'ятити, зменшити вогонь та вилити яєчну суміш у гаряче молоко. Варити, помішуючи, поки не загусне. Охолоджену масу розтерти з маслом.
**Мої зміни - замінила звичайне борошно кукурудзяним та зменшила його кількість з 3 ст.л. до 2 ст.л.
***Пудинг брала сметанковий (вершковий)
Джем
Можна використати будь-яке Ваше улюблене повидло чи джем. Головне, щоб воно не було дуже рідким і намащувалося гарно на корж. Я використала персикове повидло.
Збираємо пляцок
Один бісквіт змащуємо джемом, накриваємо зверху маковим коржом. Зверху викладаємо весь крем (кілька ложок можна залишити для декору верхнього коржа) і прикриваємо другою половиною бісквіта. Прикрашаємо по бажанню.
Процитировано 1 раз
-
Запись понравилась
-
1
Процитировали
-
0
Сохранили
-