Хрещатий яр
Форма 22 см
Чорне тісто:
0,5 пач маргарину (розтопити, охолодити до кімнатної температури)
125 гр цукру
1 яйце
1 жовток
1 ст л какао
100 гр муки
2 ст л сметани
1 ст л порошку до печива
Яйця збити з цукром, додати сметану, маргарин і змішані сухі інгредієнти. Розлити у дві форми, застелені пергаментом. Випікати 30 хв при температурі 170 гр.
Біле тісто:
0,5 пач маргарину
250 гр муки
2 ст л сметани
1 жовток
Муку розтерти з маргарином, сметаною і жовтком. Замісити тісто, розділити на 4 частини і відправити на 30 хв в холодильник.
Одну частинку білого тіста розтачати,Викласти в форму, поколоти вилкою, змастити збитим білком ( я брала 1 білок + 50 гр цукру, це ділила на 2 коржі), щедро присипати кришеними грецькими горіхами. Випікати 25 хв при 170 градусах.
Крем:
В оригінальному рецепті йде 2 види крему _ між шоколадними бісквітами і білими коржами - сметанковий крем, а між білими- згущене молоко + масло. Я робила один масляний крем на основі карамельного пудингу і кави.
300 мл молока закип'ятити, залити ним 2 стіки кави 3 в 1 (я брала Нескафе) і знову покласти на вогонь, додавши 4-5 ст л цукру. В 100 мл холодного молока розвести 1 карамельний пудинг, тонкою цівкою влити в кипляче молоко. Проварити 1-2 хв. Коли охолоне збити з 300 гр масла ( масло кімнатної температури!!!!)
Збираємо торт:
-шоколадний корж
-крем
-білий корж горіхами вверх
-крем
-білий корж горіхами вниз
-крем
-білий корж горіхами вверх
-крем
- білий корж горіхами вниз
-крем
-шоколадний корж
Крещатый яр
Форма 22 см
Черное тесто:
0,5 пач маргарина (растопить, охладить в комнатной температуры)
125 гр сахара
1 яйцо
1 желток
1 ст л какао
100 гр муки
2 ст л сметаны
1 ст л порошка к печенью
Яйца взбить с сахаром, добавить сметану, маргарин и смешанные сухие ингредиенты. Разлить в две формы, застеленные пергаментом. Выпекать 30 мин при температуре 170 гр.
Белое тесто:
0,5 пач маргарина
250 гр муки
2 ст л сметаны
1 желток
Муку растереть с маргарином, сметаной и желтком. Замесить тесто, разделить на 4 части и отправить на 30 мин в холодильник.
Одну частицу белого теста розтачаты, Выложить в форму, поколоть вилкой, смазать взбитым белком (я брала 1 белок + 50 гр сахара, это делила на 2 коржа), щедро присыпать крошеным грецкими орехами. Выпекать 25 мин при 170 градусах.
Крем:
В оригинальном рецепте идет 2 вида крема _ между шоколадными бисквитами и белыми лепешками - Сметанковый крем, а между билими- сгущенное молоко + масло. Я делала один масляный крем на основе карамельного пудинга и кофе.
300 мл молока вскипятить, залить им 2 стика кофе 3 в 1 (я брала Нескафе) и снова положить на огонь, добавив 4-5 ст л сахара. В 100 мл холодного молока развести 1 карамельный пудинг, тонкой струйкой влить в кипящее молоко. Проварить 1-2 мин. Когда остынет взбить с 300 гр масла (масло комнатной температуры !!!!)
Собираем торт:
-шоколадний корж
-крем
белый корж орехами вверх
-крем
белый корж орехами вниз
-крем
белый корж орехами вверх
-крем
- Белый корж орехами вниз
-крем
-шоколадний корж