-Цитатник

Байсестер(Bicester),Англия - (0)

Байсестер(Bicester),Англия http://x-lines.ru/letters/i/cyrillicscript/0907/1010ad/34/0/4ne7bcg...

Удобрения для розсады - (1)

Какие удобрения нам понадобятся для подкормок растений в следующим сезоне: Самый необходи...

НАШУМЕВШИЙ ФИЛЬМ! ТРАГЕДИЯ СУДЬБЫ МЕЛОДРАМЫ НОВИНКИ 2017 - (0)

НАШУМЕВШИЙ ФИЛЬМ! ТРАГЕДИЯ СУДЬБЫ МЕЛОДРАМЫ НОВИНКИ 2017! ОБАЛДЕННАЯ НОВИНКА! Яркие чувства. ...

Польський трускавковий сирник - (0)

Польський трускавковий сирник Інгредієнти Бісквіт: 5 яєць 3/4 ск. цукру 2/3 ск. пшеничн...

Пляцок Поезія - (0)

Пляцок Поезія Пляцок Поезія Інгредієнти для тіст...

 -Рубрики

 -Приложения

  • Перейти к приложению Открытки ОткрыткиПерерожденный каталог открыток на все случаи жизни
  • Перейти к приложению Онлайн-игра "Empire" Онлайн-игра "Empire"Преврати свой маленький замок в могущественную крепость и стань правителем величайшего королевства в игре Goodgame Empire. Строй свою собственную империю, расширяй ее и защищай от других игроков. Б
  • Перейти к приложению Онлайн-игра "Большая ферма" Онлайн-игра "Большая ферма"Дядя Джордж оставил тебе свою ферму, но, к сожалению, она не в очень хорошем состоянии. Но благодаря твоей деловой хватке и помощи соседей, друзей и родных ты в состоянии превратить захиревшее хозяйст
  • Перейти к приложению Я - фотограф Я - фотографПлагин для публикации фотографий в дневнике пользователя. Минимальные системные требования: Internet Explorer 6, Fire Fox 1.5, Opera 9.5, Safari 3.1.1 со включенным JavaScript. Возможно это будет рабо
  • ТоррНАДО - торрент-трекер для блоговТоррНАДО - торрент-трекер для блогов

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Арина_Ярига

 -Подписка по e-mail

 

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 02.12.2009
Записей: 13114
Комментариев: 19092
Написано: 38133


Копчене м'ясо

Вторник, 03 Апреля 2012 г. 12:26 + в цитатник

 Копчене м'ясо

Свята не за горами і на Різдвяному столі не обійтися без копченого м'яса. Зараз його готують, як правило, дуже швидко, проте в нашій сім'ї цей процес завжди був довготривалим. М'ясо маринувалося як мінімум 10 днів, що в результаті гарантувало м'якість і просто чудовий смак полядвиці, шинки чи шпондера.  За цим рецептом можна готувати і яловичину, проте свинина краща. Отже складники.
 
5 кг свіжого м'яса (в жодному випадку не замороженого)
150-200 г кам'яної солі 
10 г харчової селітри
10 г коріандру
15 зерен чорного перцю
15 зерен духмяного перцю  
5 лаврових листків
2,5 л води
 
 
Сіль змішати з селітрою і розділити на дві частини. Одною частиною гарно натерти м'ясо і залишити в прохолодному місці на добу.  
З решта солі, води та приправ зварити маринад (закип'ятити все разом). Остудити.
 
Після доби сухого маринування з м'яса виділиться рідина. Її потрібно злити і згодом залити м'ясо приготованим маринадом, добре помішати.
 
М'ясо повинно маринуватися від 10 до 14 днів. Необхідно ретельно перемішувати його кожного дня таким чином, щоб всі куски міняли своє місце розташування і не залежувалися. Домашнє м'ясо лежить без проблем всі 14 днів, а от "сучасне" годоване всякою хімією може почати псуватися вже з третього дня (починає бродити як шампанське), тому потрібно слідкувати як за запахом, так і за станом маринаду. Маринад може темніти, можуть утворюватися бульбашки в результаті перемішування, але запах до останнього дня повинен бути нормальним. На швидкість псування впливає і кількість крові в тканинах, яка частково стікає під час сухого маринування. Враховуйте це під час вибору м'яса. Впливає і температура. Зимою, як правило достатньо одного перемішування, а от в теплу пору року потрібно два рази на день мішати. Словом, м'ясо треба пильнувати. 
Перед коптінням куски потрібно ретельно поперев"язувати, зачепити на гачки. 
 
 
Коптити близько 8 годин.
 
От власне і все.
 
*Якщо м'ясо не було витримане в маринаді 10 днів, то воно може бути дещо твердуватим. Тоді його потрібно підварити в підсоленій воді 15-20 хвилин. Якщо весь час маринування був витриманий, то воно буде ніжним, м'яким та ароматним. 
http://ua-kyxap.livejournal.com/268385.html#cutid1
 
 


1.
DSC_0757 (501x640, 77Kb)

2.
DSC_0754 (425x640, 84Kb)

3.
DSC_0749 (425x640, 71Kb)

4.
DSC_0745 (700x465, 76Kb)

5.
DSC_0743 (425x640, 52Kb)

6.
DSC_0737 (700x465, 79Kb)

7.
DSC_0731 (640x590, 83Kb)

8.
DSC_0709 (482x640, 96Kb)

9.
DSC_0705 (482x640, 29Kb)

10.
DSC_0625 (425x640, 74Kb)

11.
DSC_0616 (425x640, 66Kb)
Рубрики:  Кулинарные рецепты/ Закуски
Кулинарные рецепты/Мясо


Процитировано 21 раз
Понравилось: 5 пользователям

Лариса3   обратиться по имени Вторник, 03 Апреля 2012 г. 12:44 (ссылка)
Спасибо большое за такую ценную информацию.
А чем можно заменить пищевую селитру? Или где ее купить?
Ответить С цитатой В цитатник
Арина_Ярига   обратиться по имени Вторник, 03 Апреля 2012 г. 13:54 (ссылка)

Ответ на комментарий Лариса3

Лариса,ее заменить не возможно. Селитра дает рихлость мясу.Можно без нее.Я ее видела в специях,она и мне нужна
Ответить С цитатой В цитатник
Дария_Швельниц   обратиться по имени Вторник, 10 Апреля 2012 г. 18:29 (ссылка)
Благодарю!!!Ариша,мне нужен рецепт плесканки из творога(запеченный творог(ПАСХА))
Ответить С цитатой В цитатник
Арина_Ярига   обратиться по имени Четверг, 12 Апреля 2012 г. 22:29 (ссылка)

Ответ на комментарий Дария_Швельниц

1 кг жирного творога
1 ст сливок или жирной сметаны
10 желтков
Ваниль по вкусу
Сахар -1-1.5 ст
Манка-4 ст.л
Крахмал-2 ст.л
Масло сливочное-100 гр
Сухофрукты : изюм,
курага,цукаты
Дашунь,вот такая только у меня есть
Ответить С цитатой В цитатник
Дария_Швельниц   обратиться по имени Пятница, 13 Апреля 2012 г. 21:18 (ссылка)
Большое спасибо,ДОРОГАЯ!!!Это не то.как раздобуду то вышлю тебе!
Ответить С цитатой В цитатник
Комментировать К дневнику Страницы: [1] [Новые]
 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку