Рецепт:
Тісто:
3 яйця(2 яйця на тісто + 1 яйце
змастити зверху)
3 ст.ложки / 60 мл молока
3 ст.ложки с верхом / 80 гр сметани
50 гр вершкового масла
1 ст.ложка рафинованної соняшникової олії
3 стакана / 450 г муки + мука для присипки
1,5 ч ложки сухих дрождів/ 12 гр звичайних дріжджів
3 ст.ложки цукру
1,5 ч.ложки соли
Начинка:
600 г картоплі
1 велика цибулина
Вершкове масло
Олія соняшникова
Перець свіжого помолу за смаком
Сіль за смаком
В теплому молоці розчинити дріжджі з 1 ст.ложкою цукру. Через 10 хв на опарі замісити тісто: муку всипати гіркою, добавити опару, 2 яйца, сметану, вершкове масло кімнатної температури , соняшникову олію, залишившийся цукор і сіль. Замісити м'яке тісто, котре при цьому не липне до рук, и поставити в тепле місце на 1,5 години, щоб воно піднялось. Потім обм'яти тісто и поставити щоб піднялось ще на годину.
Тісто разділити на 4 рівних частини, кожну частинку поділити на 6-7 частин.
Кожний кусочок росзкачати в невеликій млинчик, покласти 2 ч.ложки фаршу і зліпити пиріжок. Викладати пиріжки на противень, відстань меж пиріжками — 2 см.
Залишивеся яйце забити вилкою и змазати верх пиріжків. Поставити пиріжки в холодну духовку на температуру 50 градусів. За 15 хв збільшити температуру випікання до 180 градусів и пекти пиріжки 15-20 хв. Смакота. Готуємо з любов'ю!!!