Цитата сообщения Галина_-_Галинка
Бісквіт з маслом
Рецепт цього бісквіта в мене давно, но після перегляду одного з ютуб каналів вирішила спробувати і була в захваті. Він завжди получається вогким, ніжним, жовтим, смачним.
1 яйце
33 гр. цукру
33 гр. борошна
1 гр. ванільного екстракт
1 гр. розпушувача
Дрібочка солі
10 гр. масла
Пропорції пишу з розрахунку на 1 яйце. 4 яйця добре на форму 24 см. на 2 коржа.
Білок відділяємо від жовка. На білок сипимо сіль та половину цукру збиваємо до стоячих піків. Жовток збиваємо з цукором і ванількою. Додаємо 1/3 муки з ррпушувачем змішуємо. Додаємо 1/3 білків і акуратно вмішуємо. Повторюємо процедуру. Коли все вмішали додаємо розтоплене масло і акуратно вмішуємо. У форму для випічки на 180° у духовку (якщо 4 яйця) десь на 40 хв. Готовність провіряйте дерев'яною шпажкою. Готовий бісквіт якщо на нього натиснути трохи чавкає.