Швидкий торт «Шоколад на окропі» на сковороді
|
|
Воскресенье, 05 Марта 2017 г. 11:43
+ в цитатник
Рецепт торта "Шоколад на окропі" простий, економний, а результат відмінний. Рецепт ґрунтується на бісквіті "Шоколад на окропі", який багато господинь знають і люблять. Але не завжди виходить розрізати випечений бісквіт на багато коржів - бісквіт дуже ніжний. А ось за допомогою приготування на сковороді можна приготувати улюблений "Шоколад на окропі" швидко, смачно, з 5-7 коржами.
http://dityinfo.com/dityache-harchuvannya/shvidkii-tort-shokolad-na-okropi-na-skovorodi.html
Рецепт приготування торта "Шоколад на окропі" на сковороді
Тісто
-
Борошно – 1,5 скл.
-
Цукор - 1 скл.
-
Сода - 1 ч. л.
-
Розпушувач - 0,5 ч. л.
-
Какао-порошок - 3 ст. л.
-
Яйце - 1 шт.
-
Олія - 50 мл
-
Молоко – 0,5 скл.
-
Вода (окріп) – 0,5 скл.
Крем
-
Сметана - 400 мл
-
Цукрова пудра - 200 г
-
Ванільний цукор - 10 г
1 стакан = 250 мл
-
Змішайте усі сухі інгредієнти - борошно, цукор, соду, розпушувач, какао.
-
Змішайте рідкі інгредієнти - яйце, олію, молоко.
-
Все з'єднайте, добре перемішйте. Це можна зробити вилкою, вінчиком або бленденром. І влийте сюди 0,5 склянки ще киплячого окропу. Перемішайте. Виходить досить рідке тісто, яке добре ллється - так і треба!
-
Приготуйте сковороду – антипригарну сковороду нічим не змащуємо, звичайну сковороду можна змастити свіжим салом.
-
Сковороду розігріти, поставити на маленький вогонь і влити 1 черпак тіста (приблизно 100 мл), розподілити по сковороді і накрити кришкою! Корж почне випікатися, покриватися дірочками. Тут головне пристосуватися, зробити маленький вогонь, щоб низ не встиг пригоріти, поки випікається верх. Коли корж вже не буде липким зверху - акуратно переверніть широкою лопаткою і випікайте ще секунд 30. Зі зворотного боку корж гладкий.
-
Підготуйте крем. У рецепті ми подаємо сметанний крем. Але можна використовувати будь-який ваш улюблений крем!
-
Знімаємо корж на тарілку дірочками вгору, даємо трохи охолонути. Змащуємо корж кремом, випікаючи далі наступні коржі і так само змащуємо їх кремом! Із зазначеної кількості тіста виходить 5-6 коржів. Занадто тонкими коржі робити не треба.
-
Зверху можна обмазати торт глазурью і посипати кондитерською присипкою. Відправляємо торт в холодильник просочуватися на 3-4 години, краще на ніч!
-
Запись понравилась
-
0
Процитировали
-
0
Сохранили
-