-Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в tori832

 -Подписка по e-mail

 

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 01.12.2007
Записей: 1330
Комментариев: 19
Написано: 1535


Як готувати рибні котлети: пісний день

Суббота, 17 Января 2015 г. 22:58 + в цитатник

http://admadvice.com/kulinariya/177-yak-gotuvati-ribni-kotleti-pisniy-den.html

 

Рибні котлети знайомі всім ще зі школи та студентської лави. Котлети з риби, рецепт яких у кожної домогосподарки свій, стали звичною стравою і для дорослих, і для дітей. Причому рибні котлети корисніші м'ясних, тому вони особливо рекомендуються для дитячого харчування.

 

 

Котлети з риби

рибние5jpg

Інгредієнти:

  • Рибне філе (хек, тунець, минтай, тріска, товстолобик, інші види) - 1,5 кг.
  • Білий пшеничний хліб - 300 г.
  • Ріпчаста цибуля - 2 середні цибулини.
  • Молоко - 100 мл.
  • Яйця куринні свіжі - 2 штуки.
  • Панірувальні сухарі - 150 г.
  • Рослинна рафінована олія - 150 мл.
  • Сіль.
  • Перець.

Приготування:

  1. З рибного філе ретельно видаліть всі кістки. Наріжте рибу на шматки, які пролізуть в м'ясорубку.
  2. Хліб замочіть в молоці (кірку не зрізайте).
  3. Пропустіть рибу через м'ясорубку.
  4. Хліб відіжміть від молока і також подрібніть в м'ясорубці.
  5. Цибулю очистіть і пропустіть через м'ясорубку.
  6. Змішайте цибулю, хліб, рибу, яйця. Додайте сіль і перець, ретельно перемішайте. Якщо фарш виявиться дуже рідким, підсипте трохи пшеничного борошна або сухарів для панірування, і перемішайте ще раз.
  7. Тепер накрийте посудину з фаршем кришкою або харчовою плівкою, і залиште в холодильнику на 1 годину. Завдяки цьому котлети НЕ будуть розвалюватися при тепловій обробці і залишаться соковитими.
  8. Руки змочіть холодною водою і сформуйте котлети. Обваляйте їх з усіх сторін у панірувальних сухарях або борошні. Дайте їм постояти 10 хвилин. Потім обваляйте в борошні або сухарях ще раз.
  9. Розігрійте в сковороді олію і обсмажуйте котлети при середньому нагріві 4-5 хвилин з кожного боку. На котлетах повинна утворитися красива рум'яна кірочка.

Рибні котлети з рисом

IF

Інгредієнти:

  • Рис - 80 г.
  • Філе риби - 700 г.
  • Яйце курки свіже - 1 штука.
  • Кріп - 0,5 пучка. Якщо кріп сушений, візьміть максимум одну чайну ложку.
  • Зелена цибуля - 2-3 штуки, дивлячись за розміром.
  • Борошно пшеничне - 4 ст.л.
  • Рослинна олія рафінована - 100 мл.
  • Білий пшеничний хліб - 100 г.

Приготування:

  1. Кріп і зелену цибулю дрібно поріжте.
  2. Рис кілька разів промийте в холодній воді, поки вона не перестане мутніть (бажано 7 разів). Потім залийте склянкою води і відваріть до готовності.
  3. Рибне філе (обов'язково видаліть всі кістки) подрібніть в м'ясорубці.
  4. Хліб з кіркою замочіть у воді або молоці, потім відіжміть і пропустіть через м'ясорубку.
  5. Вимісіть фарш з риби, рису, хліба, зеленої цибулі, кропу та яйєць. Не забудь додати солі і перцю.
  6. Змоченими в холодній воді руками сформуйте котлети.
  7. Обваляйте котлети в сухарях або борошні.
  8. Смажте на рослинній олії при середньому нагріві до рум'яності по 4-5 хвилин з кожного боку.

Котлети з сардини з манкою

рибние3

Інгредієнти:

  • Консервована сардина - 1 банка.
  • Манна крупа - 5 ст.л. (без неї котлети будуть розвалюватися).
  • Ріпчаста цибуля - 1 цибулина великого розміру.
  • Рафінована соняшникова олія - 100 мл.
  • Яйця курки свіжі - 2 штуки.
  • Сода - 0,3 ч.л. (для того, щоб котлети вийшли більш пишними).
  • Сіль.
  • Перець.

Приготування:

  1. Збийте яйця, додайте соду і манну крупу. Перемішайте.
  2. Цибулю наріжте кубиками подрібніше. Обсмажте на рослинному маслі до золотистого відтінку.
  3. З консервованої сардини злийте рідину і розімніть виделкою рибу.
  4. Зробіть фарш з риби, цибулі та яєчної суміші, додайте сіль та перець.
  5. Розігрійте в сковороді олію і обсмажуйте котлети по 3-4 хвилини з кожного боку. Потім накрийте сковороду кришкою і на найслабшому вогні потримайте ще хвилину.

Котлети з рибної ікри

рибние2

Інгредієнти:

  • Ікра тріски, мойви або іншої риби (морської або річкової) - 1 кг.
  • Часник - 2 зубчики (якщо присмак часнику Вам не подобається, можете додати трохи подрібненої цибулі).
  • Манна крупа - 1 ст.л..
  • Яйце курки свіже - 1 штука.
  • Крохмаль - 1 ст.л. (кукурудзяний або картопляний).
  • Сода - 0,5 ч.л. (для пишності котлет).
  • Пшеничне борошно - 1 ст.л.
  • Рослинна олія - 100 мл (для смаження, рафінована).
  • Сіль.
  • Перець.

Приготування:

  1. Рибу промийте, видаліть всі плівки.
  2. Часник продавіть через прес, або ж натріть на дрібній тертці.
  3. Додайте до ікри крохмаль, борошно, соду, манку, часник і яйце. Посоліть і поперчіть. Все перемішайте до однорідності, накрийте кришкою і дайте постояти півгодини в холодильнику.
  4. У результаті вийде рідка маса, яку потрібно викладати в розігріту рослинну олію ложкою. Обсмажуйте котлети до рум'янцю, з кожного боку по 3-4 хвилини.

Рибні котлети в духовці

рибні1

Інгредієнти:

  • Сир твердих сортів - 80 г.
  • Рибне філе - 700 г.
  • Яйце курки - 1 штука.
  • Ріпчаста цибуля - 1 цибулина.
  • Рослинна рафінована олія - 40 мл.
  • Томатна паста - 2 ст.л.
  • Сушені або свіжі трави - за смаком.
  • Сіль.
  • Перець.

Приготування:

  1. Філе без кісток подрібніть в м'ясорубці.
  2. Сир натріть на дрібній тертці.
  3. Змішайте яйце, рибу, сир і зелень. Якщо зелень свіжа, порубайте її як найдрібніше. Додайте спеції за смаком, сіль, перець, томатну пасту. Перемішайте все до отримання однорідної маси.
  4. Руки трохи змочіть холодною водою і формуйте котлети і викладайте їх на деко. Його попередньо змастіть рослинною олією або вистеліть пергаментом.
  5. Піч попередньо розігрійте до 180 градусів. І відправляйте в неї котлети на 25 хвилин.

У рибний фарш для поліпшення смаку можна додавати картоплю, солодкий перець та інші овочі, сир, свиняче сало. Кожна господиня може створити рецепт саме на свій смак.
http://youtu.be/VHYtWk5IPdw

 
 

Серия сообщений "блюда из мяса/рыбы":
Часть 1 - Мясная запеканка с гречкой и тыквой
Часть 2 - Запеканка из кабачков по - флотски
...
Часть 4 - ЗАСОЛЮВАННЯ ЧЕРВОНОЇ РИБИ
Часть 5 - Домашние куриные сосиски
Часть 6 - Як готувати рибні котлети: пісний день
Часть 7 - Як приготувати зрази: 10 смачних рецептів
Часть 8 - Колбаса в кружке (домашняя, варёная)
...
Часть 30 - Пирожки "Пятиминутки
Часть 31 - Дуже ліниві голубці
Часть 32 - Фриттата — оригинальный итальянский омлет. Восхитительно вкусный завтрак


 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку