Як готувати рибні котлети: пісний день
|
|
Суббота, 17 Января 2015 г. 22:58
+ в цитатник
http://admadvice.com/kulinariya/177-yak-gotuvati-ribni-kotleti-pisniy-den.html
Рибні котлети знайомі всім ще зі школи та студентської лави. Котлети з риби, рецепт яких у кожної домогосподарки свій, стали звичною стравою і для дорослих, і для дітей. Причому рибні котлети корисніші м'ясних, тому вони особливо рекомендуються для дитячого харчування.
Котлети з риби
Інгредієнти:
-
Рибне філе (хек, тунець, минтай, тріска, товстолобик, інші види) - 1,5 кг.
-
Білий пшеничний хліб - 300 г.
-
Ріпчаста цибуля - 2 середні цибулини.
-
Молоко - 100 мл.
-
Яйця куринні свіжі - 2 штуки.
-
Панірувальні сухарі - 150 г.
-
Рослинна рафінована олія - 150 мл.
-
Сіль.
-
Перець.
Приготування:
-
З рибного філе ретельно видаліть всі кістки. Наріжте рибу на шматки, які пролізуть в м'ясорубку.
-
Хліб замочіть в молоці (кірку не зрізайте).
-
Пропустіть рибу через м'ясорубку.
-
Хліб відіжміть від молока і також подрібніть в м'ясорубці.
-
Цибулю очистіть і пропустіть через м'ясорубку.
-
Змішайте цибулю, хліб, рибу, яйця. Додайте сіль і перець, ретельно перемішайте. Якщо фарш виявиться дуже рідким, підсипте трохи пшеничного борошна або сухарів для панірування, і перемішайте ще раз.
-
Тепер накрийте посудину з фаршем кришкою або харчовою плівкою, і залиште в холодильнику на 1 годину. Завдяки цьому котлети НЕ будуть розвалюватися при тепловій обробці і залишаться соковитими.
-
Руки змочіть холодною водою і сформуйте котлети. Обваляйте їх з усіх сторін у панірувальних сухарях або борошні. Дайте їм постояти 10 хвилин. Потім обваляйте в борошні або сухарях ще раз.
-
Розігрійте в сковороді олію і обсмажуйте котлети при середньому нагріві 4-5 хвилин з кожного боку. На котлетах повинна утворитися красива рум'яна кірочка.
Рибні котлети з рисом
Інгредієнти:
-
Рис - 80 г.
-
Філе риби - 700 г.
-
Яйце курки свіже - 1 штука.
-
Кріп - 0,5 пучка. Якщо кріп сушений, візьміть максимум одну чайну ложку.
-
Зелена цибуля - 2-3 штуки, дивлячись за розміром.
-
Борошно пшеничне - 4 ст.л.
-
Рослинна олія рафінована - 100 мл.
-
Білий пшеничний хліб - 100 г.
Приготування:
-
Кріп і зелену цибулю дрібно поріжте.
-
Рис кілька разів промийте в холодній воді, поки вона не перестане мутніть (бажано 7 разів). Потім залийте склянкою води і відваріть до готовності.
-
Рибне філе (обов'язково видаліть всі кістки) подрібніть в м'ясорубці.
-
Хліб з кіркою замочіть у воді або молоці, потім відіжміть і пропустіть через м'ясорубку.
-
Вимісіть фарш з риби, рису, хліба, зеленої цибулі, кропу та яйєць. Не забудь додати солі і перцю.
-
Змоченими в холодній воді руками сформуйте котлети.
-
Обваляйте котлети в сухарях або борошні.
-
Смажте на рослинній олії при середньому нагріві до рум'яності по 4-5 хвилин з кожного боку.
Котлети з сардини з манкою
Інгредієнти:
-
Консервована сардина - 1 банка.
-
Манна крупа - 5 ст.л. (без неї котлети будуть розвалюватися).
-
Ріпчаста цибуля - 1 цибулина великого розміру.
-
Рафінована соняшникова олія - 100 мл.
-
Яйця курки свіжі - 2 штуки.
-
Сода - 0,3 ч.л. (для того, щоб котлети вийшли більш пишними).
-
Сіль.
-
Перець.
Приготування:
-
Збийте яйця, додайте соду і манну крупу. Перемішайте.
-
Цибулю наріжте кубиками подрібніше. Обсмажте на рослинному маслі до золотистого відтінку.
-
З консервованої сардини злийте рідину і розімніть виделкою рибу.
-
Зробіть фарш з риби, цибулі та яєчної суміші, додайте сіль та перець.
-
Розігрійте в сковороді олію і обсмажуйте котлети по 3-4 хвилини з кожного боку. Потім накрийте сковороду кришкою і на найслабшому вогні потримайте ще хвилину.
Котлети з рибної ікри
Інгредієнти:
-
Ікра тріски, мойви або іншої риби (морської або річкової) - 1 кг.
-
Часник - 2 зубчики (якщо присмак часнику Вам не подобається, можете додати трохи подрібненої цибулі).
-
Манна крупа - 1 ст.л..
-
Яйце курки свіже - 1 штука.
-
Крохмаль - 1 ст.л. (кукурудзяний або картопляний).
-
Сода - 0,5 ч.л. (для пишності котлет).
-
Пшеничне борошно - 1 ст.л.
-
Рослинна олія - 100 мл (для смаження, рафінована).
-
Сіль.
-
Перець.
Приготування:
-
Рибу промийте, видаліть всі плівки.
-
Часник продавіть через прес, або ж натріть на дрібній тертці.
-
Додайте до ікри крохмаль, борошно, соду, манку, часник і яйце. Посоліть і поперчіть. Все перемішайте до однорідності, накрийте кришкою і дайте постояти півгодини в холодильнику.
-
У результаті вийде рідка маса, яку потрібно викладати в розігріту рослинну олію ложкою. Обсмажуйте котлети до рум'янцю, з кожного боку по 3-4 хвилини.
Рибні котлети в духовці
Інгредієнти:
-
Сир твердих сортів - 80 г.
-
Рибне філе - 700 г.
-
Яйце курки - 1 штука.
-
Ріпчаста цибуля - 1 цибулина.
-
Рослинна рафінована олія - 40 мл.
-
Томатна паста - 2 ст.л.
-
Сушені або свіжі трави - за смаком.
-
Сіль.
-
Перець.
Приготування:
-
Філе без кісток подрібніть в м'ясорубці.
-
Сир натріть на дрібній тертці.
-
Змішайте яйце, рибу, сир і зелень. Якщо зелень свіжа, порубайте її як найдрібніше. Додайте спеції за смаком, сіль, перець, томатну пасту. Перемішайте все до отримання однорідної маси.
-
Руки трохи змочіть холодною водою і формуйте котлети і викладайте їх на деко. Його попередньо змастіть рослинною олією або вистеліть пергаментом.
-
Піч попередньо розігрійте до 180 градусів. І відправляйте в неї котлети на 25 хвилин.
У рибний фарш для поліпшення смаку можна додавати картоплю, солодкий перець та інші овочі, сир, свиняче сало. Кожна господиня може створити рецепт саме на свій смак.
http://youtu.be/VHYtWk5IPdw
Серия сообщений "блюда из мяса/рыбы":
Часть 1 - Мясная запеканка с гречкой и тыквой
Часть 2 - Запеканка из кабачков по - флотски
...
Часть 4 - ЗАСОЛЮВАННЯ ЧЕРВОНОЇ РИБИ
Часть 5 - Домашние куриные сосиски
Часть 6 - Як готувати рибні котлети: пісний день
Часть 7 - Як приготувати зрази: 10 смачних рецептів
Часть 8 - Колбаса в кружке (домашняя, варёная)
...
Часть 30 - Пирожки "Пятиминутки
Часть 31 - Дуже ліниві голубці
Часть 32 - Фриттата — оригинальный итальянский омлет. Восхитительно вкусный завтрак
-
Запись понравилась
-
0
Процитировали
-
0
Сохранили
-