Як приготувати кабачки фаршировані супер закуска |
Кабачки свіжі - 1,5 кг.
Фарш яловичий - 300 гр.Ріс - 100 гр.
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Сметана -200 гр.
Бульйон або вода - 200 гр.
Перець чорний мелений - 0,5 ч.л.
Сіль - за смаком.
Масло вершкове - 2 ст л.
Борошно - 1 ст.л.
Кетчуп гострий - 1 ст.л.
Масло рослинне.
Зелень кропу і петрушки.
Рис помити, відварити до готовності, злити залишки води при необхідності. Остудити.
Кабачки помити, відрізати кінчики. Чистити молоді кабачки не треба, шкірка у них дуже ніжна (якщо шкірка вже почала грубшати, кабачки почистити). Нарізати поперек так, щоб шматочки були не вище форми для запікання. Чайною ложкою вийняти серцевину кабачка, залишивши денце, повинен вийти невеликий стаканчик.
Закип'ятити воду, посолити, опустити в неї кабачки і відварити до напівготовності (4-5 хв.), Вони повинні бути злегка розм'якшині, але при цьому їх можна взяти виделкою. Обережно вийняти з води, покласти на сито або тарілку, щоб з них стекла вода.
Сердцевинки від кабачків (використовувати тільки, якщо насіння ще дуже дрібні і не огрубілі), дрібно порізати, посолити, дати трохи постояти, віджати і обсмажити на олії до розм'якшення. Залишки масла злити в форму для запікання. Кабачкову масу остудити.
Цибулю дрібно порізати, обсмажити на невеликій кількості олії, так щоб вона почала тільки злегка підрум'янюватися. Остудити.
Додати в фарш остуджений рис, половину обсмаженої цибулі і обсмажену кабачкову масу. Вимісити фарш, поперчити, посолити за смаком. Фарш брати чайною ложкою і заповнити їм стаканчики з кабачків, укладаючи їх у форму, змащену маслом.
Сир потерти на дрібній тертці і укласти поверх фаршу. Форму поставити в духовку, розігріту до 220 градусів. Запікати 20 хвилин.
За цей час приготувати сметанковий соус. Борошно обсмажити на вершковому маслі в невеликій каструльці з товстим дном або на сковороді до кремового кольору, трохи остудити і розвести теплим бульйоном або водою, добре перемішуючи, щоб не було грудочок. Додати сметану, все добре перемішати. Закип'ятити, варити 5-7 хвилин на повільному вогні. Додати обсмажену цибулю, варити ще 2-3 хвилини. Вимкнути вогонь, додати в соус кетчуп або гострий томатний соус, посолити за смаком.
Форму з кабачками вийняти з духовки і влити соус (можна це робити і в мікрохвильовці, але мені так зручніше і безпечніше).
Поставити форму знову в духовку, довести соус до кипіння і запікати ще 10 хвилин.
Наші кабачки фаршировані готові. При подачі на стіл посипати страву дрібно нарізаною зеленню кропом і петрушкою.
До кабачків можна подати свіжі помідори, малосольні огірки або овочевий салат. Приємного апетиту!
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |