Як правильно Хек смажити |
http://recepty-onlain.com.ua/886-yak-pravilno-hek-smazhiti.html
Підсмажити хек дуже просто і швидко, найбільше часу займає його розморожування.
Смажений хек приготувати дуже просто і швидко. Рибу необхідно розморозити, робити це краще повільно, можна, якщо є час, покласти її на нижню полицю холодильника, якість риби буде вище.
Інгредієнти:
Хек - 1 кг.
Сіль - 2 ст. ложки без гірки.
Борошно - 150 гр.
Масло рослинне.
Розморожену рибу акуратно розрізати по спинці, відокремити філе від кісток і плавників, за допомогою гострого ножа зробити це нескладно. Філе порізати на порційні шматки, посолити і відразу починати смажити (рибу взагалі не треба довго тримати перед обжаркой для того, щоб вона просолилася, її смакові якості від цього погіршуються).
Обвалюють шматочки хека в борошні, викладаємо на сковороду з добре розігрітим рослинним маслом, обсмажуємо з одного боку, потім перевертаємо і обсмажуємо з другої сторони.
Все. Наш хек смажений готовий. Подаємо його до столу з картопляним пюре або з овочами і відварною картоплею.
Приємного апетиту!
Метки: Як правильно Хек смажити жарити піджарити вкусно толстолоб |
Суп із сочевиці (чечевицы). Рецепт з фото |
http://recepty-onlain.com.ua/882-sup-z-sochevic-chechevicy-recept-z-foto.html
Приготуйте суп із сочевиці у цьому простому рецепті. Сочевиця дуже смачний і корисний продукт, на жаль, майже зовсім забутий в Україні, її боби містять білок, рослинні жири і вітаміни, страви з неї виходять ситними з оригінальним смаком.
Інгредієнти:
Сочевиця - 120 гр.
Вода - 2 літри.
Баклажани - 1 шт.
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Морква - 1 шт. (невелика).
Помідори - 2 шт.
Масло рослинне.
Часник - 1-2 зубки. Зелень.
Сіль - за смаком.
Сочевицю промити, залити двома літрами холодної води, довести до кипіння, варити при слабкому кипінні до готовності сочевиці.
Баклажани очистити від шкірки, порізати на шматочки. Злегка обсмажити на невеликій кількості рослинного масла, в добре розігрітій сковороді. Додати в киплячий бульйон з сочевицею, варити 15 хвилин.
Цибулю порізати півкільцями, моркву - пластинками, помідори невеликими шматочками. Злегка обсмажити цибулю, додати до нього моркву, потім помідори. Обсмажувати все на сильному вогні 2-3 хвилини. Овочі викласти в бульйон, варити 10-15 хвилин. Посолити за смаком, додати дрібно порубаний часник і зелень. Вимкнути вогонь.
Суп із сочевиці готовий, вийшло дуже смачно і ситно. Приємного апетиту !
Метки: Суп з сочевиці як правильно Рецепт швидко смачно корисно домашный наваристий |
Приготувати смачні Овочі гриль в пряному Соусі покроковий рецепт |
http://recepty-onlain.com.ua/594-prigotuvati-smach...mu-sous-pokrokoviy-recept.html
Інгридієнти необхідні для приготування смачних Овочів гриль з пряному Соусі це :
1 невеликий баклажан
1 невеликий кабачок
1 червоний солодкий перець
1 жовтий солодкий перець
150 г печериць
4 маленькі головки ріпчастої цибулі
6 шт помідорів чері
Для маринаду :
0,25 ст оливкової олії
50 мл соєвого соусу
50 мл яблучного оцту
50 мл бальзамічного оцту
1 чл цукру
1 чл паприки
4-5 зубчики часнику
Мелений чорний перець
Щоб правильно приготувати смачні Овочі гриль з пряному Соусі скористайтеся наступним перевіреним методом з фото:
Овочі і гриби (крім черрі ) нарізати товстими скибочками.
Змішати складові маринаду.
Залити овочі маринадом і залишити але 1 годину.
Смажити овочі на вугіллі 10 - 15 хв , періодично поливаючи маринадом.
Подавати краще гарячими , хоча в холодному вигляді теж дуже смачно.
СМАЧНОГО !
Метки: Приготувати смачні Овочі гриль в пряному Соусі покроковий рецепт вегетеріанська страва блюдо дієтично без м’яса |
Як правильно приготувати Суп з грибами рецепт |
http://recepty-onlain.com.ua/881-yak-pravilno-prigotuvati-sup-z-gribami-recept.html
Опеньки зимові годяться для приготування різних блюд, гарні мариновані і смажені. Спробуйте приготувати з них грибний суп, він виходить дуже смачним, ароматним і наваристим.
Грибний суп я найчастіше готую з печерицями, але в сезон, коли мій чоловік (великий любитель тихого полювання) починає збирати гриби, цей суп ми готуємо з опеньків зимових, виходить він просто відмінним, його приготування дещо відрізняється від супу з печерицями. Опеньок зимовий - чудовий, дуже смачний гриб, багатий протеїнами, хороший в маринованні і смажений.
Інгредієнти:
Опеньки зимові - 400 гр. (очищених, без ніжок).
Вода - 1,5 л.
Перлова крупа - 50 гр.
Картопля - 1-2 шт.
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Морква - 1 шт.
Масло рослинне.
Лавровий лист - 1 шт.
Перець чорний горошком - 3-4 шт.
Зелень кропу і петрушки.
Гриби почистити, обрізати ніжки під самий капелюшок (ніжки у опеньків жорсткі і несмачні). Замочити в холодній воді, витримати 30-40 хвилин.
Крупу перлову промити в холодній воді, відварити у великій кількості підсоленої води до готовності, воду, що залишилася злити.
Замочені гриби ретельно промити, помінявши 2-3 рази воду, перекласти в друшляк і промити під проточною водою, дати воді стекти.
Закип'ятити 1,5 літра води, опустити в неї підготовлені гриби, варити 25-30 хвилин, знімаючи піну. В кінці додати лавровий лист і перець горошком. Опеньки у відмінності від печериць при приготуванні супу обсмажувати не треба, суп виходить дуже ароматним, наваристим.
Додати в бульйон відварену перлову крупу, проварити з грибами 10-15 хвилин, додати порізану картоплю, довести до кипіння.
Цибулю порізати півкільцями, моркву кружечками. Обсмажити цибулю до розм'якшення, додати до нього моркву, обсмажити разом 5-7 хвилин і викласти в киплячий бульйон. Варити до готовності картоплі.
Посолити за смаком, додати дрібно порізану зелень, накрити каструлю кришкою, витримати 1-2 хвилини, вимкнути вогонь.
Суп з грибами готовий, до нього подаємо сметану.
Метки: Як правильно приготувати Суп з грибами рецепт швидко смачно корисно вкусно |
Суп з фрикадельками по домашньому з фото |
Суп з фрикадельками по домашньому з фотоСуп з фрикадельками по домашньому з фото
http://recepty-onlain.com.ua/880-sup-z-frikadelkami-po-domashnomu-z-foto.html
Картопля миємо, чистимо, нарізаємо соломкою або кубиками, кидаємо в киплячу воду з рисом. Після закипання води беремо фарш чайною ложкою, злегка підправляємо зверху форму фрикадельками і опускаємо її в киплячий суп. Фрикадельки при цьому виходять всі однакового розміру і робити їх за допомогою ложки зручно і швидко. Якщо фарш прилипає до ложки і рукам, змочуйте їх час від часу холодною водою або смажте рослинним маслом. Всі фрикадельки відправилися в суп, знімаємо піну, додаємо обсмажені овочі, всі разом варимо до готовності картоплі, солимо за смаком. Кладемо зелень кропу і петрушки, накриваємо каструлю кришкою, через хвилину вогонь вимикаємо. Суп з фрикадельками готовий. Приємного апетиту! |
Метки: Суп з фрикадельками по домашньому з фото швидко смачно корично класний |
Як правильно приготувати Зелений борщ по фото |
http://recepty-onlain.com.ua/879-yak-pravilno-prigotuvati-zeleniy-borsch-po-foto.html
Смачний і поживний зелений борщ особливо хороший навесні, коли так гостро відчувається нестача вітамінів. Приготує його не складно.
Борщ зелений дуже смачне блюдо, для його приготування я використовую не тільки щавель, а й зелень петрушки, кропу, а також зелений цибульку.
Інгредієнти:
Свинина (або яловичина) - 500грамм.
Вода - 2,5 літра.
Яйця курячі - 4 штуки.
Щавель - 200 грам.
Цибуля зелена - 100 грам.
Зелень петрушки і кропу.
Картопля - 3 штуки.
Цибуля ріпчаста - 1 штука.
Морква - 1 штука.
Буряк - 50 грам.
Масло рослинне.
Сіль за смаком.
М'ясо миємо, нарізаємо порційними шматками, заливаємо 2,5 літрами води, ставимо на вогонь, доводимо швидко до кипіння, знімаємо піну і варимо бульйон до готовності м'яса.
Яйця відварюємо в круту, охолоджуємо в холодній воді, чистимо, нарізаємо дрібними кубиками.
Буряк миємо, чистимо, ріжемо тонкою соломкою. Цибуля ріпчаста нарізаємо півкільцями. Морква розрізаємо на чотири частини вздовж і нарізаємо тонкими пластинками.
На сковороду з добре розігрітим рослинним маслом викладаємо буряк, злегка обсмажуємо, додаємо цибулю ріпчасту, потім моркву. Обсмажуємо все разом 5-7 хвилин на слабкому вогні.
Картоплю миємо, чистимо, нарізаємо соломкою, кладемо в готовий бульйон, після закипання додаємо туди обсмажені овочі. Варимо до практичної готовності картоплі на слабкому вогні. Потім додаємо яйця.
Щавель миємо, нарізаємо смужками шириною 5-7 мм. Цибуля зелена, петрушку і кріп ріжемо дрібно. Після закипання бульйону висипаємо туди щавель і зелену цибульку. Варимо 3-4 хвилини при слабкому вогні. Солимо за смаком. Кладемо зелень петрушки і кропу. Каструлю закриваємо кришкою, через хвилину вимикаємо вогонь.
Борщ зелений готовий. Подаємо зі сметаною.
Метки: Як правильно приготувати Зелений борщ по фото ситний швидко смачно вкусно |
Рецепт розсольнику з перловкою з фото |
http://recepty-onlain.com.ua/878-recept-rozsolniku-z-perlovkoyu-z-foto.html
Інгредієнти:
Вода - 3 літри (8 порцій).
Свинина - 600 гр.
Морква - 1 шт.
Цибуля - 2 шт середніх.
Перець солодкий червоний - 70-100гр.
Томатна паста - 40 гр.
Масло рослинне.
Сіль за смаком.
М'ясо промити, розрізати на порційні шматки, залити водою, довести до кипіння, при закипанні зняти піну, зменшити вогонь і варити бульйон. Перловку перебрати, промити кілька разів в холодній воді і зварити у великій кількості підсоленої води (на 100гр крупи 500-600 мл води) .Варіть до готовності. Готову перловку відкинути на друшляк, промити її холодною проточною водою. Перлова крупа при варінні виділяє слиз, від неї бульйон мутніє, та й смак, по моєму, погіршується. Промиту крупу висипаємо в бульйон, нехай вони варяться разом.
Огірки порізати не дуже дрібно, потім обсмажити на рослинному маслі, поки не перестане виділятися рідина. Відставити поки в сторону. Цибулю і моркву порізати. Перець у мене заморожений, так що його мені різати не треба. Обсмажити спочатку цибулю, поки він почне розм'якшуватися, додати до нього моркву, просмажити разом хвилин 5 і додати перець солодкий. Все перемішати і обсмажувати поки цибуля не набуде золотистий колір. Додати томатну пасту, перемішати і обсмажити хвилини 2. Налити в сковороду два стакани киплячого бульйону (250гр), овочі протушкувати 5-7 хвилин.
У готовий бульйон покласти нарізану картоплю, варити до напівготовності. Потім в бульйон додаємо обсмажені огірки і тушковані овочі. Спробуйте на смак. Якщо у Вас огірки не дуже кислі, то в розсольник можна додати огірковий розсіл. На смак розсольник з перловкою повинен бути кислуватим. Посоліть за смаком, якщо це потрібно. Варимо до готовності картоплю. Додаємо 2 зубчики часнику, пропущеного через чеснокодавку, зелень. Накриємо кришкою на 2 хвилини. Все.
Метки: Рецепт розсольнику з перловкою з фото як правильно приготувати смачно вкусний |
Суп гороховий з реберцями домашній спосіб приготування |
http://recepty-onlain.com.ua/876-sup-gorohoviy-z-r...ashny-sposb-prigotuvannya.html
Для горохового супу я беру реберця свинячі свіжі та копчені, так як, приготований тільки з копчених реберець, на мій смак, він виходить важкуватим. І так, для супу горохового з реберцями Вам знадобляться:
Вода - 3 літри
Ребра свинячі свіжі - 300-400 гр
Ребра свинячі копчені - 300 гр
Горох - 250 гр
Картопля - 3 шт середні
Морква - 1 шт велика
Цибуля - 1 шт
Перець чорний горошком - 5-6 шт
Лавровий лист - 1 шт
масло рослинне
Реберця порізати на порційні шматки (на порцію одне свіже і одне копчене ребро) .Заліть трьома літрами води (вийде шість порцій) і поставити на вогонь. При закипанні зняти піну, варити 20-30 хвилин на середньому вогні, не даючи бульйону сильно кипіти.
Додати промитий горох, відразу прибираємо каструлі лопаткою з дна, інакше горох може пристане. Горох я не замочую, купую його в супермаркеті, він звариться разом з м'ясом. Якщо Ваш горох розварюється довго, то його краще замочити. Коли бульйон закипить, зняти тепер вже гороховий піну і варити до готовності гороху (він стане м'яким і почне розсипатися).
А поки готуємо заправку для нашого горохового супу з реберцями. Цибулю порізати дрібно, моркву натерти на крупній тертці. Зазвичай морква для супів я ріжу, але для горохового супу краще підходить натерта, вона додасть супу красивий колір та й смак. Лук підсмажити, поки він не почне розм'якшуватися, додати моркву і смажити до готовності, стежити щоб не пригоріло. Навіть злегка пригорілі овочі додадуть супу неприємний смак, та й вигляд буде не дуже-то красивий.
Горох практично зварився, додаємо, порізаний кубиками картоплю (втім різати можна, як Вам подобається, від цього нічого не зміниться). При закипанні ще раз знімаємо пінку, якщо вона утворилася, і додаємо в бульйон один лавровий лист, 5-6 горошин чорного перцю і готову зажарку з цибулі та моркви. Варимо все при слабкому кипінні до готовності картоплі. Солимо за смаком, кладемо зелень кропу і петрушки, накриваємо кришкою і варимо ще 2-3 хвилини. Все. Наш суп гороховий з реберцями готовий. Вийшло дуже смачно і ситно. Спробуйте.
Метки: Суп гороховий з реберцями домашній спосіб приготування з фото |
Паштет з курячої печінки покроковий рецепт приготування |
http://recepty-onlain.com.ua/874-pashtet-z-kuryach...oviy-recept-prigotuvannya.html
З курячої печінки виходить дуже смачний паштет, він ніжний, красиво виглядає на столі. Його можна подавати як на сніданки, так і до святкового столу.
Приготувати паштет з курячої печінки зовсім не складно, буде він дуже смачний, з магазинним не порівняти, до того ж Ви точно будете знати, що у Вашому блюді немає нічого небезпечного для здоров'я.
Інгредієнти:
Печінка куряча - 1 кг.
Сало свиняче - 100 гр.
Морква - 1 шт.
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Масло вершкове - 150 гр.
Сіль, перець - за смаком.
Печінку курячу промити в холодній воді, відварити в невеликій кількості підсоленої води до готовності, відкинути на друшляк, остудити. Сало свиняче порізати дрібними кубиками, вижаріть до шкварок. Шкварки видалити. На свинячому жирі обсмажити цибулю і моркву, порізані соломкою, посолити, остудити. Масло вершкове заздалегідь дістати з холодильника, воно повинно розм'якшитися.
Печінку з обсмаженими овочами перемолоти на м'ясорубці.
Додати вершкове масло, добре вимісити, при необхідності посолити.
Розкласти харчову плівку, викласти на неї паштет, розділивши його на порції.
Щільно загорнути паштет в плівку, формуючи з нього ковбаски. Покласти в холодильник.
Після того як паштет добре охолодитися, звільнити його від плівки, нарізати тонкими пластинками, укласти на тарілку. Подати до столу.
Метки: Паштет з курячої печінки покроковий рецепт приготування з фото відео як правильно інгридієнти |
Як приготувати кабачки фаршировані супер закуска |
Кабачки свіжі - 1,5 кг.
Фарш яловичий - 300 гр.Ріс - 100 гр.
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Сметана -200 гр.
Бульйон або вода - 200 гр.
Перець чорний мелений - 0,5 ч.л.
Сіль - за смаком.
Масло вершкове - 2 ст л.
Борошно - 1 ст.л.
Кетчуп гострий - 1 ст.л.
Масло рослинне.
Зелень кропу і петрушки.
Рис помити, відварити до готовності, злити залишки води при необхідності. Остудити.
Кабачки помити, відрізати кінчики. Чистити молоді кабачки не треба, шкірка у них дуже ніжна (якщо шкірка вже почала грубшати, кабачки почистити). Нарізати поперек так, щоб шматочки були не вище форми для запікання. Чайною ложкою вийняти серцевину кабачка, залишивши денце, повинен вийти невеликий стаканчик.
Закип'ятити воду, посолити, опустити в неї кабачки і відварити до напівготовності (4-5 хв.), Вони повинні бути злегка розм'якшині, але при цьому їх можна взяти виделкою. Обережно вийняти з води, покласти на сито або тарілку, щоб з них стекла вода.
Сердцевинки від кабачків (використовувати тільки, якщо насіння ще дуже дрібні і не огрубілі), дрібно порізати, посолити, дати трохи постояти, віджати і обсмажити на олії до розм'якшення. Залишки масла злити в форму для запікання. Кабачкову масу остудити.
Цибулю дрібно порізати, обсмажити на невеликій кількості олії, так щоб вона почала тільки злегка підрум'янюватися. Остудити.
Додати в фарш остуджений рис, половину обсмаженої цибулі і обсмажену кабачкову масу. Вимісити фарш, поперчити, посолити за смаком. Фарш брати чайною ложкою і заповнити їм стаканчики з кабачків, укладаючи їх у форму, змащену маслом.
Сир потерти на дрібній тертці і укласти поверх фаршу. Форму поставити в духовку, розігріту до 220 градусів. Запікати 20 хвилин.
За цей час приготувати сметанковий соус. Борошно обсмажити на вершковому маслі в невеликій каструльці з товстим дном або на сковороді до кремового кольору, трохи остудити і розвести теплим бульйоном або водою, добре перемішуючи, щоб не було грудочок. Додати сметану, все добре перемішати. Закип'ятити, варити 5-7 хвилин на повільному вогні. Додати обсмажену цибулю, варити ще 2-3 хвилини. Вимкнути вогонь, додати в соус кетчуп або гострий томатний соус, посолити за смаком.
Форму з кабачками вийняти з духовки і влити соус (можна це робити і в мікрохвильовці, але мені так зручніше і безпечніше).
Поставити форму знову в духовку, довести соус до кипіння і запікати ще 10 хвилин.
Наші кабачки фаршировані готові. При подачі на стіл посипати страву дрібно нарізаною зеленню кропом і петрушкою.
До кабачків можна подати свіжі помідори, малосольні огірки або овочевий салат. Приємного апетиту!
Метки: Як приготувати кабачки фаршировані супер закуска з фото домашня кухня |
Свинина з сиром покроковий рецепт з фото |
М'ясо по капітанському, так називається цей рецепт приготування свинини з сиром та цибулею в нашій сім'ї. Просто і смачно.
Цей рецепт приготування свинини з сиром, запеченої в духовці, у нас в родині називається М'ясо по капітанському. він всім сподобався і ось вже багато років ми часто готуємо так свинину і в святкові та в будні дні. М'ясо виходить дуже смачним і соковитим, блюдо гарно виглядає на столі.
Інгредієнти:
Свинина (м'якоть або корейка) - 1 кг.
Цибуля ріпчаста - 5-6 штук.
Сир плавлений або твердий - 300 гр.
Майонез - 200 гр.
Спеції (суміш перців) - 1 чайна ложка.
Сіль - 3 чайні ложки без верху.
Свинину миємо, зачищаємо від плівок, нарізаємо шматками товщиною не більше 1 см. Відбиваємо (злегка рубаємо) важким ножем або сапкою.
Змащуємо з двох сторін сумішшю солі і спецій, укладаємо на деко або в форму для запікання щільно в один шар.
Цибулю ріпчаста чистимо, ріжемо дрібно, укладаємо рівномірним шаром на м'ясо.
Сир тремо на крупній тертці прямо на цибулю, розподіляємо його по всій поверхні.
Майонез видавлюємо з пачки на цибулю (або якщо він у відерці, перекладаємо в пакет, відрізаємо у нього куточок, видавлюємо), розподіляючи рівномірно, потім розмазуємо за допомогою ножа.
Деко ставимо в духовку, розігріту до 200-220 градусів, запікаємо 30 хвилин, зменшуємо вогонь до середнього, запікаємо ще 30 хвилин.
Свинина з сиром готова. Акуратно лопаткою або ножем поділяємо шматки м'яса, укладаємо їх на тарілку або блюдо. Подаємо до столу.
Метки: Свинина з сиром покроковий рецепт з фото домашній закуски |
Новий рецепт Свинини з яблуками по фото |
Хочете приготувати свинину швидко і смачно? Спробуйте запекти її в духовці з яблуками, думаю цей рецепт Вас не розчарує.
Приготувати свинину з яблуками в духовці зовсім не складно. М'ясо я попередньо обсмажую на сковороді, так виходить, по моєму, смачніше і красивіше, хоча цього можна і не робити, а відразу запікати в духовці, на запікання піде трохи більше часу, але вийде теж дуже смачно.
Інгредієнти:
Свинина 1 кг.
Сіль -2-3 чайні ложки без верху.
Перець чорний мелений - 1 чайна ложка.
Яблука (бажано кислуваті і тверді) - 5-6 штук.
Масло рослинне.
М'ясо миємо, ріжемо на шматки поперек волокон товщиною 1,5-2 см. Злегка відбиваємо. Сіль і перець змішуємо, натираємо сумішшю шматки м'яса.
Обсмажуємо швидко з двох боків до рум'яності на добре розігрітій олії. Масло після смаження проціджуємо в форму для запікання.
Два яблука ріжемо навпіл, видаляємо серцевину, ріжемо кружальцями, укладаємо на дно форми. На яблука кладемо шматки м'яса. Решта яблука ріжемо на чотири частини, видаляємо серцевину, укладаємо на м'ясо.
Форму закриваємо кришкою і ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів. Готувати можна і в кулінарному рукаві. Хвилин через 15, коли виділиться багато соку, зменшуємо вогонь до середнього, запікаємо ще хвилин 10 Знімаємо кришку (або розрізаємо рукав), запікаємо 10 хвилин на середньому вогні.
Все наша свинина з яблуками готова, вона вся просякла їх соком і вийшла дуже смачною і ніжною.
Приємного апетиту!
Метки: Новий рецепт Свинини з яблуками по фото домашня як приготувати |
Як приготувати смачні домашні котлети по фото |
http://recepty-onlain.com.ua/870-smachna-svinina-z-cibuleyu-na-zakusku.html
Свинину, смажену з цибулею, за цим рецептом приготувати нескладно, а соєвий соус і кунжут надають їй пікантність і своєрідний смак.
Свинина, смажена з цибулею і заправлена соєвим соусом, пріготовленнпая за цим рецептом, виходить дуже смачною. Готується просто.
Інгредієнти:
Свинина (корейка або лопатка) - 700гр.
Цибуля ріпчаста - 1 велика цибулина.
Кунжут мелений - 2 чайні ложки.
Перець червоний мелений - 1 не полная чайна ложка.
Цибуля зелена - 100 гр.
Соєвий соус - 50 гр.
Масло растітельное.Соль.
М'ясо помити, нарізати порційними шматками товщиною 1,5-2 см, злегка відбити і добре обсмажити з двох сторін. М'ясо не солити, так як ми будемо поливати його солоним соєвим соусом.
Зелена цибуля порізати мелко.Лук ріпчаста порізати півкільцями, обсмажити до золотистого кольору, злегка посолити.
Додати обсмажений ріпчаста цибуля до м'яса, розмістивши його між шматками м'яса, обсмажити разом 2-3 хвилини. Посипати шматочки м'яса червоним меленим перцем і подрібненим кунжутом (його можна змолоти в кавомолці або потовкти у ступці). Можна також посипати подрібненим часником (2 зубочка), хто любить, я не люблю смажене м'ясо з часником і роблю його так тільки для дітей, так би мовити під замовлення. Зверху укласти подрібнений зелений лук. Залити м'ясо соєвим соусом, робити це краще ложкою, намагаючись вилити соус на кожен шматок м'яса.
Закрити кришкою. На повільному вогні, при слабкому кипінні довести м'ясо до готовності (15-20 хвилин).
Свинина, смажена з цибулею готова, її можна подати з відвареною рисом або будь-яким гарніром за смаком.
Метки: Свинина з цибулею на закуску домашня з фото |
Рецепт котлети натуральні по домашньому |
http://recepty-onlain.com.ua/868-recept-kotleti-naturaln-po-domashnomu.html
Натуральні котлети можна приготувати дуже швидко і при цьому вони вийдуть дуже соковитими і смачними.
Сьогодні я готую котлети натуральні і поділюся з Вами своїм рецептом.
Інгредієнти:
1 кг корейки свинячої з кісточкою
2 луковіци150 мл горілки
1 лимон невеликої
сіль
Перець чорний мелений
масло рослинне
Корейку нарізаємо на порційні шматки, кожен шматочок з кісточкою. М'ясо не відбиваємо. Солимо, перчимо. На дно миски або каструлі видавліваемнебольшое кількість соко лимона і вливаємо дві столові ложки горілки, перемішуємо. Укладаємо шматки м'яса, поливаємо його зверху також соком лимона і горілкою. Якщо є необхідність, укладаємо м'ясо другим шаром, видавлюємо на нього весь сік лимона і поливаємо залишилася горілкою. Корочку лимона ріжемо на шматочки і розкладаємо між шматками м'яса. Накриваємо кришкою і ставимо в холодильник на півгодини-годину.
Якщо Вам необхідно приготувати страву швидко, нехай м'ясо постоїть в маринаді той час, поки Ви будете розбиратися з цибулею, м'ясо і так вийде дуже ніжним і смачним, але лучще, звичайно, маринувати його не менше як полчаса.Лук ріжемо півкільцями і обсмажуємо його до злегка золотистого кольору, трохи солимо.
Мариноване м'ясо кладемо на сковороду, струшуючи з нього рідину, з добре розігрітим рослинним маслом і швидко обсмажуємо його з двох боків до золотистої скоринки. Масло зі сковороди проціджуємо через сито. Сковороду краще помити, вилити в неї масло. Укласти обсмажені шматки м'яса. Частину, що залишилася, після маринування м'яса, рідину процідити і полити нею кожен шматок м'яса. Зверху на м'ясо кладемо обсмажену цибулю. Сковороду закривакм кришкою, швидко доводимо до кипіння, вогонь зменшуємо і протушиваем все хвилин 5 - 7 Наші котлети натуральні готові.
Приємного апетиту!
Метки: Рецепт котлети натуральні по домашньому з фото покроково смачно |
Як приготувати смачні домашні котлети |
http://recepty-onlain.com.ua/867-yak-prigotuvati-smachn-domashn-kotleti.html
Дуже смачні котлети вийдуть, якщо додати в них вершкове масло.
Котлети, приготовані за цим рецептом виходять смачними і апетитними, їх у нашій родині дуже люблять.
інгредієнти:
500 гр м'якоті свинини
500 гр м'якоті яловичини
2 цибулини
4 столові ложки пластівців вівсяних
50-70 гр масла вершкового
Сіль, перець за смаком
масло рослинне
М'ясо і цибулю ріжемо і пропускаємо через м'ясорубку. Фарш вимішуємо, додаємо в нього перемелені вівсяні пластівці (змолоти пластівці можна на кавомолці або м'ясорубці). Вівсяні пластівці, набагато краще ніж замочений в молоці хліб, додадуть котлет пишність. Добре перемішуємо, вливаємо трохи води (100-150 мл), знову перемішуємо, солимо, перчимо за смаком, все знову вимішуємо і даємо фаршу трохи постояти - хвилин 15-20, щоб пластівці набухли. Ще раз вимішуємо, фарш повинен вийде однорідним і "пухнастим", при необхідності додаємо ще воду (фарш не повинен бути дуже щільним). Воду можна замінити молоком. Фарш готовий.
Починаємо ліпити котлети. Беремо порцію фаршу, робимо з нього коржики, кладемо на неї шматочок вершкового масла (приблизно пів чайної ложки). Звертаємо коржик, защипуємо краю і надаємо їй бажану форму.
Обвалюють котлету в борошні і кладемо на сковороду з добре розігрітим рослинним маслом. Обсмажуємо з двох боків до рум'яної. Накриваємо сковороду кришкою і пропарюємо наші котлети хвилин п'ять на слабкому вогні.
Наші смачні котлети готові і їх можна подавати до столу.
Метки: домашні з фаршу корисні смачні дієтичні як приготувати котлети |
Рецепт відварно м’яса по фото |
http://recepty-onlain.com.ua/866-recept-vdvarno-myasa-po-foto.html
Беру сире куряче яйце, добре його мою. Додаю поступово в воду сіль, перемішуючи розсіл, і періодично опускаю в розсіл сире яйце, поки воно не почне плавати, але не буде при цьому виступати з води. М'ясо знову укладаю в каструлю, тепер в розсолі воно буде плавати, зверху м'яса ложу кришку меншого розміру або тарілку, щоб воно не спливало, і ставлю на вогонь.
Коли почне кипіти - знімаю піну, додаю спеції і варю 40 хвилин. Наше відварне м'ясо - готово. Остужаем, перекладаємо в меншу посуд (можна розрізати шматок на 2 - 3 частини), заливаємо розсолом і ставимо в холодильник.
При подачі на стіл, виймаємо відварне м'ясо з розсолу, обтираємо чистою серветкою і нарізаємо його тонкими скибочками поперек волокон. Його можна подавати з гарніром, наприклад, із зеленим горошком або спаржевої квасолею, робити бутерброди. Також ми часто беремо таке м'ясо на риболовлю чи заміські пікніки, навіть без розсолу воно прекрасно зберігається в самий жаркий день, а якщо Ви помістіть м'ясо в посуд з герметичною кришкою і заллєте розсолом, з ним нічого не трапиться і три - чотири дні (на більший термін ми не перевіряли).
Приємного апетиту!
Метки: Рецепт відварно м’яса по фото покроковий швидко дієтично смачно |
Солені помідори в банках покроковий рецепт з фото |
http://recepty-onlain.com.ua/865-solen-pomdori-v-bankah-pokrokoviy-recept-z-foto.html
Цей рецепт соління помідор в банках дуже простий, а помідорчики виходять смачні, газовані, прямо як з бочки.
Я солю помідори в банках зазвичай в жовтні - листопаді, коли свіжі, дозрівающі на грядках або на горищі, вже не такі смачні, та й набридли. Рецепт дуже простий.
вам знадобляться такі інгридієнти :
Помідори червоні або бурі
зелень кропу
часник
корінь хрону
перець горошок
лавровий лист
Сіль - 150гр (на п'ять літрів розсолу)
цукор -250гр
У чисті банки, стерилізувати їх не треба, кладемо зелень кропу, 5 - 6 зубків часнику, невеликий корінець хрону. Беремо червоні або бурі помідори, краще їх не змішувати, миємо, розрізаємо навпіл, великі на три - чотири частини, укладаємо щільно в банки на 3см нижче горлечка, зверху кладемо зелень кропу.
Розсіл: 5 літрів води закип'ятити, додати сіль - закипить - зняти піну, додати цукор, перець горошок, лавровий лист. Всі кип'ятити 15 - 20 хвилин.
Заливаємо банки киплячим розсолом до верху і закриваємо пластмасовими кришками. Тримаємо при кімнатній температурі червоні помідори 36 годин; бурі - 48 годин. Потім ставимо в холодильник. Через 5 днів наші солоні помідори в банці - готові.
Метки: Солені помідори в банках покроковий рецепт фото українській |
Капуста з буряком рецепт з фото |
http://recepty-onlain.com.ua/864-kapusta-z-buryakom-recept-z-foto.html
Сьогодні я розповім Вам, як я готую смачну капусту з буряком. Приготувати таку капусту дуже просто. кількість інгредієнтів я даю в розрахунку на десятилітрове відро.
інгредієнти:
Капуста білокачанна - 4 кг
Буряк - 400гр
Часник - 50гр
Хрін - 50гр
Перець горошок - 10 ... 15шт
Сіль - 200гр
Цукор - 200гр
Капусту ріжемо на квадратики (звичайно приблизно) не дуже дрібно і складаємо у великий таз. Половину буряка трьом на крупній тертці - вона швидше додасть яскраво-рожевий колір нашої капусті, другу половину ріжемо тонкими пластинками, вона не тільки забарвить капусту, а й прикрасить її при подачі на стіл, до того ж буряк дуже смачна. Хрін трьом на крупній тертці. Часник я тисну на чесночнеце, різати його дуже довго, а ефект той же. Все складаємо в таз.
Добре перемішуємо, м'яти капусту не потрібно, вона повинна вийти красивими пелюстками і хрустка. Складаємо капусту з буряком в відро якомога щільніше, але сильно тиснути не слід.
Готуємо розсіл: 4 літри води - закип'ятити, додати 200гр солі, коли закипить, зняти піну, покласти 200гр цукру і перець горошок. Кип'ятити 10 хвилин. Остудити до 60 градусів. Заливаємо капусту з буряком розсолом, його має якраз вистачити, щоб розсіл покрив всю капусту, але якщо капуста все таки не вся опинилася під розсолом, не переживайте, через годину вона пустить сік і все буде в порядку. Кладемо в відро тарілку (вона не повинна упиратися в стінки відра), на тарілку - гніт, я використовую в якості гніту 3-х літрову банку, наповнену водою і закриту пластмасовою кришкою.
Тримаємо нашу капусту 48 годин в теплі, потім виносимо в холодний підвал або на балкон, можна розкласти її по банках і поставити в холодильник. Через п'ять днів - капуста з буряком готова.
До столу ми подаємо таку капусту, додавши в посуд трохи розсолу, дуже смачно і апетитно. Сподіваюся - Вам сподобається.
Метки: Капуста з буряком рецепт з фото покроково смачно хрустка |
Мариновані гриби - рецепт смачних маринованих грибів |
http://recepty-onlain.com.ua/862-marinovan-gribi-r...machnih-marinovanih-gribv.html
Я пропоную Вам свій рецепт смачних маринованих грибів для швидкого вживання
Заблукав мисливець в лісі. Вимокнув, замерз, справа до вечора. Знайшов печеру-суху, теплу. При вході крикнув - Є тут хто? Відлуння у відповідь - Ні ніхто, немає ніхто. Зняв рушницю, роздягнувся, ліг спати. Вранці прокинувся-ні рушниці, ні одягу, ні рюкзака. Схопився, в очманінні і кричить - Ох нічого собі! Відлуння у відповідь - А ти що думав, а ти що думав.
читати ще!
На дворі листопад, пізня осінь, але стоять ще досить теплі днинки і ми поїхали, може бути останній раз в цьому році, за грибами. Набрали небагато - рижики, парасольки да рядовка фіолетова. Рижики, звичайно ж - маринувати! Я пропоную Вам свій рецепт смачних маринованих грибів для швидкого вживання.
Гриби замочити в холодній воді, почистити - підрізати ніжки грибів, почистити капелюшки, промити в проточній воді. Як швидко почистити гриби - читайте в розділі Корисні поради від ледачої господині статтю Як швидко почистити гриби.
Маринад: на 1 кг грибів
8 склянок води, 8 чайних ложок солі, 4 чайних ложки цукру, кріп, хрін, 3 - 4 зубки часнику, перець горошок, лавровий лист, 10 столових ложок оцту 9%.
Маринад кипить - кидаємо гриби. Варимо 20 - 25 хвилин після закипання грибів, знімаючи піну. Остиглі гриби викладаємо в банку, заливаємо маринадом і ставимо в холодильник. Через добу - гриби можна подавати до столу.
Таким способом можна маринувати практично будь-які гриби. Взимку я купую гливи або шампіньйони в супермаркеті і мариную їх за цим рецептом. У холодильнику мариновані гриби по такому рецепту зберігаються в перебігу двох місяців.
Приємного апетиту!
Метки: на зиму закрутки в банках ураїнський рецепт з фото гриби страва |
Домашні чебуреки рецепт з фото |
Пропоную Вам рецепт тіста для чебуреків, його можна приготувати заздалегідь, чебуреки виходять смачними і соковитими з тонким тестом, при обсмажуванні не лопаються.
Здавалося б, що приготувати чебуреки в домашніх умовах простіше простого. Що для цього необхідно? Гарне тісто, м'ясо і цибулю. З фаршем все більш-менш зрозуміло, а от тісто ... У мене накопичилося, напевно, більше десятка рецептів тесту для чебуреків, випробувала всі, але кожен раз, коли я готувала чебуреки будинку, згадувала свої поїздки в Абхазію і чебуречну на березі моря і розуміла , що це знову не те. Соковиті, з тонюсеньким тестом. Ну, не виходить ... Знову пробувала, експериментувала, в результаті отримала, здається, щось підходяще.
Для тіста:
Борошно - 2 склянки.
Вода - 200 мл.
Олія - 2 ст. ложки.
Сіль - 0,5 год. Ложки.
Яйце - 1 шт.
Горілка - 2 ст. ложки.
Для фаршу:
М'ясо свиняче - 300 гр.
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Перець чорний мелений - 1 год. Ложка.
Вода холодна - 1 стакан.
Сіль - за смаком.
Готуємо тісто. Воду довести до кипіння, додати сіль і рослинне масло, перемішати. Вогонь вимкнути і відразу ж всипати 0,5 склянки борошна, швидко перемішати, якомога краще (грудочки все одно залишаться). Остудити до злегка теплого стану.
Додати яйце і горілку, добре перемішати. Всипати борошно, що залишилося порціями, постійно перемішуючи, тісто повинно вийти однорідним, пластичним і не липнути до рук.
Загорнути тісто в бавовняну або лляну серветку, покласти в поліетиленовий пакет, видавивши з нього все повітря, покласти на 1 годину в холодильник.
Через годину дістати тісто, ще раз вимісити, якщо серветка виявилася вологою, поміняти її на суху, знову покласти в пакет і відправити тісто в холодильник.
В принципі, через півгодини можна починати смажити чебуреки, але можна і не поспішати. У мене одного разу сталося так, що я приготував тісто, не змогла в цей день зробити чебуреки, воно пролежало в холодильнику добу. На наступний день чебуреки вийшли прекрасні.
Готуємо фарш. М'ясо і цибулю пропускаємо через м'ясорубку. Якщо м'ясо пісне, додати свіже свиняче сало. Солимо за смаком, перчимо, все добре перемішуємо, додаємо холодну воду, фарш повинен вийти консистенції рідкої вівсяної каші, щоб чебуреки були соковитими. Фарш також краще витримати в холодильнику не менше години, він настоїться на цибульному соку і буде ароматні. Фарш знову перемішуємо, пробуємо на сіль, на мій смак він повинен бути злегка пересоленим, інакше готові чебуреки будуть прісними.
У каструлю наливаємо рослинне масло, стільки, щоб чебуреки в ньому плавали, не торкаючись дна, добре розігріваємо.
Ліпимо чебуреки. Від тесту відрізаємо два шматочки (я смажу по два чебурека), скачуємо їх в кульки, розгортаємо качалкою до товщини 1-1,5 мм. Викладаємо на коржі фарш, розподіляємо його на одній половині коржі, не доходячи до краю 1,5 см. Фаршу я кладу взагалі-то багато - столову ложку з хорошою гіркою. Накриваємо фарш другою половинкою коржі, вирівнюючи краю і прихлопувати коржик долонею так, щоб усередині не залишилося повітря. Защипуємо краю на ширину приблизно 1 см.
Відправляємо чебуреки в каструлю з маслом, воно при цьому повинно відразу закипіти. Обсмажуємо з двох боків до красивої рум'яності, викладаємо на тарілку. Каструлю бажано підібрати такого розміру, щоб чебуреки займали в ній практично всю площу. Масла йде багато, воно швидко перегорає.
Я ліплю чебуреки за такою схемою: два обсмажую; два вже зліплені; два підготовляю. При цьому я все встигаю, чебуреки не підгорає, тісто в підготовлених чебуреках, чи не отмокает і не пересихає, при обсмажуванні не лусне.
Наші чебуреки домашні готові. Спробуйте, може і Вам сподобаються. З цієї кількості тіста і фаршу у мене виходить 12 чебуреків.
Якщо у Вас є рецепт тіста краще, поділіться, будь ласка. Буду дуже вдячна.
http://recepty-onlain.com.ua/859-domashn-chebureki-recept-z-foto.html
Метки: швидко смачно домній рецепт корисно випічка україна |