-Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в nz-nina

 -Подписка по e-mail

 

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 06.05.2014
Записей: 3009
Комментариев: 189
Написано: 3506


Квашена капуста моя!!!!!

Понедельник, 16 Ноября 2015 г. 12:48 + в цитатник

Нарешті роблю нову порцію капусти і викладаю поетапно, як і обіцяла.

 
1. Почистити моркву
2. в комбайн 
3. перекласти в окрему миску
4. капусту порізану на куски пошаткувати в комбайні. Коли чаша наповнилась, висипати в миску окрему , зверху невеличку жменьку моркви, рукою легенько перемішати
 
6. висипати в кастрюлю цю перемішану капусту, зверху цей шар посипати поломаним (пополам, якщо крупний) лавровим листом, чорним перцем горошком (на око, приблизно 10-12 горошин)
 
7. При наповненні слідуючого шару капусту кулачком сильно притискати до дна, щоб шари були не рихлі, досить плотні, але не перестаратись аж до сильного пускання соку, щоб потім квашена капуста хрумка була. 
8. Залити капусту таким простеньким маринадом: 
- на 1 літру води простої холодної з-під крану додати 2 столові лодки солі  - нейодованої !!!
У мене на таку 8-літрову кастрюлю пішло 2,5 літри води. 
 
9. Накриваю тарілкою, приблизно по діаметру кастрюлі

10. ось так, 
давлю на тарілку,
 притискаю капусту плотно до дна, 
вода при цьому покриває тарілку
11. приблизно через 5-10 годин перший раз 
протикаю капусту дерев"яною палкою до самого дна достаючи обов"язково, щоб випустити гази, що там утворились (саме ці гази і псують капусту, роблять її несмачною дуже). 
Як правило, щодня тричі повторюю це: 
зранку, 
потім приблизно в 16-18 годині і 
перед сном. 
Починаю протикати спочатку біля самих стінок кастрюлі , по кругу, з кроком приблизно в 8-10 см. 
Потім центр кастрюлі і відступаючи від стінок кастрюлі десь на 5-6 см (теж по кругу). 
Щоб звідусіль гази гарно вийшли.
Проткнути палкою капусту до дна перпендикулярно і трошки палку відхилити під кутом, щоб отвір збільшити і краще гази виходили.
 
 
Тепер знову сильно притиснути тарілкою, гази поповзуть так зразу вгору
І хай далі кваситься слідуючі 8-10 год до слідуючого протикання. 
Вилкою зручно тарілку підважувати і піднімати. 
 
На таку кастрюлю в мене пішло 
4 кпустини середні, не великі,
6-8 морквин нехудих, але й не величезних, нормальних, 
лавр лист
перець горошком
нейодована сіль
 
Час приготування , разом з прибиранням після всього(а там капуста по столу і всій кухні була все ж, і + посуду помити) 
пішло приблизно 1,5 години. 
 
Вчора робила з 17.30 до 19.10
 
Перший раз проткнула перед сном. 
 
Скільки днів пройде до повного приготування напишу пізніше. 
 
Поставила просто на тумбу кухонну і все. 
 
Виходить дуже смачно, 
хрумка. 
Додати цибульки, дрібно порізаної трошки 
і олії 
і чудово - прекрасний салат до всього. 
 
Коли буду готова, можна перекласти в банки разом з розсолом 
і в холодильник. 
Або і в цій кастрюлі в холодильнику тримати. 
 
При приготуванні салата розсіл лише легенько віджимаю, лишаю капусту мокрою,
не промиваю , 
і додаю олію і цибулю до смаку салата. 
 
Смачного і Вам!!!
 

 
 
 

Серия сообщений "Консервирование -- КВАШЕНАЯ КАПУСТА":
Часть 1 - САМА КВАШУ И ВАМ СОВЕТУЮ! - КВАШЕНАЯ КАПУСТА
Часть 2 - НЕМНОГО КОНСЕРВАЦИИ...
...
Часть 10 - КВАСИМО КАПУСТУ
Часть 11 - 5 СУПЕР РЕЦЕПТОВ ДЛЯ ЗАСОЛКИ
Часть 12 - Квашена капуста моя!!!!!
Часть 13 - АРОМАТНАЯ ЦВЕТНАЯ КАПУСТА + смесь из помид, болг перца, чеснока и петрушки!!!+++++++++++++


 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку