|
Інгредієнти:
2 скл. борошна
1.5 скл. цукру
3 ч. л. розпушувача
1/4 ч. л. солі
3/4 скл. холодної води
1 п. ванільного цукру
7 яєць
1/2 скл. олії
1/2 ч. л. лимонної кислоти
Розрахунки на 5 яєць:
5 яєць
257 г борошна
246 г цукру
118 г води
75 г олії
11 г розпушувача
1/3 ч. л лимонної кислоти
1/5 ч. л. солі
В великій мисці змішати просіяне борошно, сіль, розпушувач, 1 склянку цукру.
Жовтки збити збити з 0.5 склянки цукру, ванільним цукром, додати воду, олію, збити до пишної однорідної маси.
З'єднати суху суміш з жовткою масою, перемішавши до однорідності.
Збити білки до стійкої піни, під кінець збивання додавши лимонну кислоту.
В два прийоми додати білки до тіста, акуратно вимішуючи лопаткою знизу вверх.
Дно форми діаметром 26 см вистелити пергаментом, вилити тісто. Пекти при 170С 50-60 хв.
Даний бісквіт на повну порцію пекла в формі діаметром 25 см, його вага становила 1.225 кг, висота 7см.
Бісквіт чудовий! Не сухий, добре розрізається струною. Рекомендую ))
Джерело: рецепт від лека з сайту hlebopechka.ru
================================================================
|