Тушеные в пиве свиные щеки. Норвегия |
Рецепт норвежского кулинара Лизы Финкенхаген (Lise Finckenhagen) в программе радио «Jacobsen», NRK P1+
Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK
Varm ovnen til 140 grader. - Духовка 140 градусов.
Rens kjakene for eventuelle bruskrester, sener . - Удалить остатки хрящей, сухожилий, пленок.
Krydre kjakene godt med salt og pepper, og vend dem i mel. - Щеки посолить, поперчить, обвалять в муке.
Varm olje i en vid gryte, og brun kjakene godt på alle sider. - Нагреть в кастрюле масло, мясо обжарить со всех сторон.
Får du ikke plass til alle samtidig bør du brune kjakene i to omganger, slik at alle får en skikkelig brun og jevn stekeskorpe. - Если все мясо не уместилось, обжаривайте за два раза.
Løft kjøttet ut av gryten, og fres grønnsakene i samme gryte. - Мясо убрать со из кастрюли, обжарить овощи.
Tilsett timian, og fres grønnsakene gylne og myke under omrøring. - Добавить тимьян, обжаривать до золотистого цвета и мягкости. Не забывайте мешать.
Hell i øl og tilsett stjerneanis, knuste fennikelfrø og sukker. - Налить пиво, добавить анис, раздавленные семена фенхеля и сахар.
Kok opp og la det koke friskt i fire til fem minutter.- Довести до кипения, варить 4-5 минут.
Legg kjakene tilbake i gryten og tilsett kraft. - Щеки положить в кастрюлю, добавить бульон.
Gi det hele et oppkok og dekk gryten med tett lokk. - Довести до кипения, накрыть плотной крышкой.
Sett hele gryten inn i ovnen og la det stå i tre til fire timer, eller til kjøttet er helt mørt. - Поставить в духовку на 3-4 часа или пока мясо не станет мягким.
Løft det ferdige kjøttet opp av gryten. - Готовое мясо достать из кастрюли.
Sil kraften, og gni gjerne litt av de bløte grønnsakene gjennom silen. - Процедить бульон, овощи протереть через сито (по желанию).
Kok inn kraften til en fyldig og kraftig saus. - Бульон уварить, чтобы получился соус.
Juster smaken med salt og pepper og visp inn smøret. - Посолить, поперчить, взбить сливочное масло.
Legg kjøttet tilbake i sausen. - Мясо положить в соус.
Dryss over hakket persille ved servering. - Перед подачей добавить петрушку.
Подсказка:
Det er viktig at lokket på gryten er helt tett. - Важно, чтобы крышка плотно закрывала кастрюлю.
Bruk eventuelt aluminiumsfolie rundt lokket for å være på den sikre siden. - Можно использовать фольгу, пристроить вокруг крышки.
Skrell potetene og kok dem helt møre i usaltet vann. - Очистить картофель, отварить до готовности в несоленой воде.
Hell av kokevannet og damp potetene tørre før du moser dem. - Слить воду, картофель подсушить.
Spe med varm melk og rør inn smøret. - Налить горячее молоко, добавить масло, перемешать.
Smak til med salt og pepper. - Посолить и поперчить.
Skrell og del rødløken i smale båter (småløk kan deles i to). - Красный лук нарезать полукольцами (мелкий лук разрезать на 2 части).
Bland alt unntatt løk og balsamicoeddik i en kasserolle. - В кастрюле смешать все, кроме лука и бальзамического уксуса.
Kok opp og la laken koke i 2 minutter. - Вскипятить, маринад варить 2 минуты.
Legg i løken og la det koke videre i ca. 10 minutter. - Положить лук, варить около 10 минут.
Løft løken over på et sylteglass. - Лук положить в банку
Kok laken opp på nytt og la den fosskoke i 3-4 minutter, eller til sirupskonsistens. - Маринад вскипятить еще раз, варить 3-4 минуты. Вода должна сильно кипеть. Уваривать до консистенции сиропа.
Tilsett balsamicoeddik og hell den varme laken over løken. - Добавить бальзамический уксус и вылить горячий маринад в банку с луком.
Sett på lokk, og la løken stå til avkjøling i romtemperatur. - Накрыть крышкой, дать остыть при комнатной температуре.
Щеки трески. Норвегия, здесь:
https://www.liveinternet.ru/users/norsk-langrenn/post432776239/
Рубрики: | Норвежский язык Норвегия Кулинария |
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |