-

.
: 9861 : 0
: 191 : 0
: 205 : 0


. .

, 13 2016 . 18:09 +

 

1large_thumb (600x339, 29Kb)

 

Ramsløkpesto - .

 

Ramsløk er en smakfull viltvoksende urt man kan finne i naturen her i Norge på våren. - - , .

Bladene er smakfulle og minner om en blanding av hvitløk og gressløk. -   .

Passer ypperlig som tilbehør til stekt og grillet kjøtt.- - .

 

 

  • 200 g ramsløk - 200
  • 2 dl pinjekjerner - 200
  • 50 g parmesan  - 50
  • 2 ts salt - 2 ..
  • 4 dl olivenolje - 400
  • saften av 1 stk lime   - 1  

 

 

Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne til de er pent gylne. - , , .

Dette for å få frem enda mer smak. - .

Ha ramsløk, pinjekjerner, parmesan og salt i en foodprocessor. - , .

Tilsett limesaft og olje i en tynn stråle under kjøring. - , .

Pestoen er ferdig når alt er pent blandet.- , .

:

Topper du med en halv cm olivenolje over pestoen, før du setter på lokk, kan den holde seg så lenge som ett år i kjøleskap. - , 0,5 , . .

 

1cs_thumb (600x338, 18Kb)

Foto: Fra tv-serien Niklas' mat / SVT

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat/SVT

 

Ramsløkpesto - .

 

Niklas Ekstedt lærer å lage en nordisk variant av pesto. - .

Den lages på ramsløk, hvitløk, pinjekjerner og parmesan.- , , .

 

 

  • 1 bunt ramsløk - 1
  • 5 fedd hvitløk - 5
  • 1/2 dl pinjekjerner - 100
  • 1 dl reven parmesan - 100
  • 2 klyper flaksalt - 2
  • 1 dl olivenolje - 100

 

Kjør ramsløk, hvitløk og litt olivenolje i en matmølle Ha i pinjekjerner og parmesan. - , . .

Ha i resten av olivenoljen mens matmøllen går. , .

Ikke kjør for lenge, det er godt hvis ikke pinjekjernene er for finmalte. - .  .

Smak til med salt.- .

 

1crp_thumb (600x338, 25Kb)

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

 

Ramsløkpuré og ramsløkpesto - .

 

En av vårens første gleder er å plukke ramsløk. - - .

Lise Finckenhagen har oppskriften på ramsløkpuré, som med et par ekstra ingredienser kan bli ramsløkpesto.-   . , .

 

  • ca. 400 g pene og rene ramsløkblader - 400
  • 4-5 dl nøytral olje eller mild olivenolje, eller en blanding av begge deler - 400-500 , ,
  • 3 ts salt - 3 ..

 

Pass på at ramsløkbladene er rene og tørre. - , .

Kjør blader og olje til en jevn puré i en hurtigmikser, og smak pureen til med salt.- -   , .

Hell alt over på ett eller flere små rene glass. - .

Etterfyll med litt olje slik at ramsløkpureen blir «forseglet».- , .

Etter hvert som du bruker av pureen kan du gjerne etterfylle med en liten klunk olje, da holder den seg bedre. - , , , .

Oppbevar pureen i kjøleskap.- .

 

Ramsløkpesto -

 

Tilsetter du en god håndfull pinjekjerner og en liten bunt friske basilikumblader, blir det straks en ramsløkpesto. , .

 

Vikingpesto - .

.

Størrelser: 167ml, lages i mai/juni - - 167 , -.


Innhold: Ramsløk, skvallerkål, rapsolje, havsalt, solsikkekjerner og parmesan. - : , , , , , .


Tips: En grov utgave av pesto, gjort i vikingånd. God til pasta, tapas og i salat. - : ,  

 

 

Ramsløksaus - .

 

Denne kremete sausen som ikke skal kokes, kan du servere som tilbehør på samme måte som en urtekrem. -

- . , - .


Sausen går utmerket til fisk og skalldyr, stekt kylling og smørkokte grønnsaker som asparges, nypoteter og nykål. - , (, , )

 

 

10 bl ramsløk - 10

2 dl matyoghurt - 200

1 ts honning - 1 ..

1 sitron  - 1

havsalt finmalt  -

kvernet pepper -

 

 

 1. Riv skallet av sitronen, kun et gule. - .

2. Vask ramsløk og legg i en blender eller kjøkkenmaskin.  - .

3. Tilsett yoghurt, honning, sitronskall, salt og pepper. Kjør til jevn krem.- , , , . .

4. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker for å runde av smaken.   - , ( ) .

 

  :

http://www.liveinternet.ru/users/norsk-langrenn/post237933685/

. , :

http://www.liveinternet.ru/users/norsk-langrenn/post226308341/




:  

2

: [1] []
 

:
: 

: ( )

:

  URL