Цитата сообщения тимч
Домашній вершковий сир (крем-сир, cream cheese)
Совгаючись по зарубіжному кулінарному інтернеті часто зустрічаю рецепти з вершковим сиром (крімчіз). Але в магазинах у нас він усього від двох виробників, від яких за кілометр несе всілякою хімією по типу згущувачів та консервантів (один аж скрипить на зубах бр...). Тому я дуже втішилася, коли знайшла рецепт, як виготовити це закордонне диво удома. Експеримент дуже порадував - ніжний, кремовий злегка солонуватий сир, доволі дієтичний між іншим (у порівнянні з магазинними).
400 мл ряженки 3,6%
400 мл кефіру 3,2%
200 мл сметани 20%
1 ч.л. солі
1 ч.л. яблучного оцту
марля або ситець
глибоке сито або друшлаг
1. Змішати в мисці всі компоненти. Сито поставити в каструлю відповідного розміру, так щоб сито не падало, а стійко трималося на верхньому ободі. Марлю (ситець) вистелити у сито чи друшлаг, вилити на тканину суміш і залишити стікати.
2. Через 2-3 години можна обережно зібрати марлю чи ситець за кінці, обв'язати ниткою і підвісити, підставивши знизу ємкість для збору рідини. А можна залишити в ситі. Якщо в домі прохолодно, залишати на кухні, або забирати до холодильника.
Сир буде готовий через 1-3 доби залежно від способу (на ситі, чи підвішування) і бажаної густини
Готовий сир зберігати в холодильнику 3-5 днів
Вихід - 250гр
Смачного!
вівторок, 20.01.2009, retgdwer_a
http://retgdwera.blox.ua/2009/01/Domashnij-vershkovij-sir-krem-sir-cream-cheese.html