-Фотоальбом

Посмотреть все фотографии серии Общая
Общая
23:54 13.05.2015
Фотографий: 1

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Natalya_Alexandr

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 13.05.2015
Записей: 2051
Комментариев: 9528
Написано: 13625


Хачапурі

Четверг, 27 Октября 2016 г. 10:31 + в цитатник
Цитата сообщения Галина_-_Галинка Хачапурі

1 (596x319, 47Kb)
Традиційно в начинці хачапурі використовується молодий сир імерулі, крім нього можна нічого більше і не додавати. Але якщо ви живете не в Грузії, то знайти його буде важко. Його можна замінити сумішшю сирів адигейського (бринзи, хорошого домашнього сиру) і сулугуні (моцарели).

Зазвичай бездріжджове тісто для хачапурі замішується на мацоні, замість нього можна взяти порівну кефір зі сметаною.

Хачапурі – інгредієнти

Тісто
Мацоні – 250 мл (125 мл кефіру + 125 мл сметани)
Борошно – 300 г
Сіль – ½ ч. л.
Цукор – 1 ст.л.
Сода – ½ ч.л.
Масло – 100 г

Начинка
Адигейський сир – 175 г
Сулугуні – 175 г
Сметана – 2 ст.л.
Сіль – за смаком
Масло – 25 г + масло для змащування хачапурі


Хачапурі – приготування
Беремо мацоні (або змішуємо кефір та сметану) та додаємо сіль, цукор та соду, перемішуємо. Додаємо розтоплене масло, ще раз розмішуємо. Тепер поступово всипаємо борошно, його може піти трішки більше або менше. Тісто має бути м’яким і ніжним.

Сир тремо на тертці. До сиру додаємо м’яке масло, сметану та сіль. Добре вимішуємо, розминаючи виделкою.

Якщо ви берете жирний сир, то масла можна не додавати, сметану також можна регулювати. Начинка для хачапурі не має бути дуже сухою або дуже мокрою.

Ділимо тісто на 4 частини. Беремо один шматок і робимо з нього паляничку – викладаємо в центр коржа ¼ начинки (накладати можна з гіркою). Тісто піднімаємо до верху і збираємо так, щоб вийшов мішечок. Добре защіпуємо тісто. Руками або за допомогою качалки розминаємо чи розкачуємо корж товщиною 1-1,5 см, трішки підсипаючи борошном.

Кладемо хачапурі на розігріту СУХУ сковороду, накриваємо кришкою та смажимо 4-5 хвилин на середньому вогні (сковороду краще брати товстостінну). Перевертаємо хачапурі на інший бік і смажимо ще кілька хвилин, кришкою не накриваємо. Готові хачапурі мають бути світло-коричневими з обох сторін.

Виймаємо хачапурі з сковороди та одразу змащуємо маслом.

Так само робимо й інші хачапурі.

Смачного!
Рубрики:  Любимые блюда/Закуска
Метки:  
Понравилось: 3 пользователям

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку