-Поиск по дневнику

Поиск сообщений в marryann1220

 -Подписка по e-mail

 

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 26.12.2020
Записей:
Комментариев:
Написано: 68


Mit ettek az elsődleges emberek?

Воскресенье, 03 Января 2021 г. 12:54 + в цитатник
2,5–1,8 millió évvel azelőtt: A tűz felhasználásának nyilvánosságra hozatala és a tűz felhasználásának előnyeinek megosztása a megosztás, mint összejövetel éssrztás website
 
A főzés fejlődésének mielőbbi mérése filogenetikai elemzéssel. [one]
 
2 myr prior: A hominidák eltávolodnak a diófélék és bogyók felhasználásától a hús felhasználásának megkezdéséhez. [2] [3]
 
250,000 évvel azelőtt: Megjelennek a tűzhelyek, elismert régészeti mérőeszköz a főzés létrehozásához. [4]
 
170,000 évvel azelőtt: Főtt tompa gyökerek és gumók Afrikában [5] [6]
 
40,000 évvel azelőtt: Az emberi hal hasznosításának első bizonyítéka: a kelet-ázsiai haladó ember. Tianyuan ember csontvázának megmaradt részeinek izotópos izsgálata kimutatéinsé [7] [8]
 
30,000 évvel azelőtt: A lisztre vonatkozó legkorábbi régészeti bizonyíték, amelyet valószínűleg kovásztalan kenyérré készítettek, az európai felső paleolitikazumból s. 
 
25,000 évvel azelőtt: Megjelenik a halszurdok, egyfajta halcska. 
 
Ie 13000: Koreában a legtöbb fűszerezett kiképzett rizs vitatott bizonyítéka. [11] 15,000 éves életkoruk nehézségeket okoz annak az elismert nézetnek, hogy a rizs fejlődése Kínában körülbelül 12,000 évvel ezelőtt kezdődött. Ezeket a felfedezéseket a tudományos világ szilárd szkepticizmussal kapta [12, és az eredményekre és azok nyilvánosságra hozatalára úgy hivatkoztak, hogy a hazalyki éde adeőever 
 
11.500 - 6200 BC: Az Amerikai Egyesült Államok Nemzeti Tudományos Akadémiájának (PNAS) folyóiratában elosztott genetikai bizonyíték azt mutatja, hogy az ázsiai indica örmind típusa, azsiai indica ryzs minden típusa, azéné s. Kínában az Oryza rufipogon vadrizsből 
 
neolit
 
Új füge nyitva, bemutatva a törékeny élőlényt és a benne lévő magokat
 
~ 9300 ie: A fügék a Jordán-völgyben fejlődtek ki [15]
 
~ 8000 ie: Squash-t töltöttek Mexikóban
 
IE 8000–5000: A banánfejlődés régészeti és paleokörnyezeti bizonyítéka a Kuk-mocsárban, Pápua Új-Guinea nyugati felvidéki tartományában. [16] [17]
 
IE 8000–5000: A burgonya legkorábbi kiképzése a Titicaca-tó szomszédságában. [eighteen]
 
~ 8000 ie: A vadolajbogyókat neolitikum népei gyűjtötték össze [19]
 
~ Ie 7000: Gabona (gabona) készítés Szíriában [15]
 
~ 7000 ie: A kínai gazdálkodók elkezdték a rizst és a köles termesztését, az ember által előidézett áradások és lángok felhasználásával a fejlesztési rendé r. [15]
 
~ 7000 ie: A vad teosintéből származó kukoricaszerű növények Mexikóban kezdtek megjelenni. [15]
 
~ 7000: ie: A kínai városlakók kevert italokat készítettek kis mértékben és egyedi méretben, olyan alkotási ciklussal és technikákkal, mint az ókori Egyiptom és Mezopotámia. [twenty]
 
~ 7000: ie: A juhokat Nyugat-Ázsiából kiindulva szemfogakkal szelídítették meg a letelepedett mezőgazdaság megalapítása előtt 카지노사이트
~ 3900 ie: Mezopotámiában (az ókori Irakban) a lager korai bizonyítéka egy sumer szonett, amely tiszteletben tartja Ninkasit, az erjesztés jótevő istennőjét, amely a legmeghatározottabb tartós sörképletet tartalmazza, amely a gabonából főzet kenyér útján történő létrehozását ábrázolja. 33]
 
~ 3500 ie: A mai Irán mai területén keletkezett sör.
 
~ 3500 ie: Az akvakultúra Kínában az alap ponty termesztésével kezdődik. [34]
 
~ 3500-3000, ie: Többféle juhot állítottak fel a régi Mezopotámiában és Egyiptomban [21]: 3
 
~ 3000 körül: Pálmaolaj található abydosi temetkezési kamrában. [35]
 
~ 3000 körül: A bor szőlőjének fejlődése átterjedt a Termékeny Félholdra, a Jordán-völgybe és Egyiptomba. [24]
 
~ 3000 körül: A napraforgót először Észak-Amerikában fejlesztették ki. [15]
 
~ 3000 körül: Dél-Amerika Andok körzete burgonyát fejleszt. [15]
 
~ 3000 ie: A görögdinnye fejlődésének régészeti bizonyítéka az elavult Egyiptomban. A görögdinnye elválasztó vásznakon jelent meg; a magokat és a leveleket sírokban tárolták. [thirty]
 
~ 3000 körül: A sört germán és kelta törzsek terjesztették Európán keresztül [36]
 
~ 3000 körül: Sakkárában talált két alabástrom tartály, amely Egyiptom első dinasztiájából származik, sajtot tartalmazott. [37] Ezeket a Kr. E. 3000 körüli temetkezési helyen helyezték el. [38]
 
~ 2500 körül: A vaddisznókból kicsúszott házisertésekről ismert, hogy Kr.e. 2500 körül léteztek az élvonalbeli Magyarországon és Troy-ban; Jericho és Egyiptom korábbi agyagedényei vaddisznókat ábrázolnak. [21]: 8
 
~ 2500 körül: A gyöngy kölest megszelídítették a nyugat-afrikai Száhel körzetben, ami igazolja a gyöngy köles Maliban való fejlődését. [39]
 
Ie. 1500-1500: Néhány úticél időtartama régészeti bizonyítékkal a burgonya felfalására és fejlesztésére a dél-amerikai kontinensen.
 
IE 2000-1500: Megkezdődik a rizsfejlődés a Gangesz felső és középső részén. [22]
 
~ 2000 ie: Egyiptomi sajtkészítés vizuális bizonyítéka, amelyet az egyiptomi temetkezési falfestményeknél találtak. [40]
 
~ 1900 ie: Bizonyíték a cheddarra (GA.UAR) az Ur harmadik dinasztia sumér ékírásos írásaiban [41]
 

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку