-Поиск по дневнику

Поиск сообщений в lj_lubany_b

 -Подписка по e-mail

 

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 01.11.2009
Записей:
Комментариев:
Написано: 339


Пампушки

Вторник, 16 Февраля 2021 г. 08:09 + в цитатник
Мені зараз більш цікаво пекти пампушки без начинки: ліпше пропікаються, більш ніжна структура, візуально виходить майже правильна кулька. Після випічки начиняю гомогенним джемом, вареним згущеним молоком, або нутеллою, за допомогою кондитерського мішка та насадки з круглим отвором.
Зрозуміло, при бажанні можете пекти ці пампушки і з начинкою, теж буде смачно.





Пампушки
Опара
молоко 250 мл
цукор 15 г
дріжджі пресовані 20 г
борошно 50 г
Дріжджі розвести теплим молоком, додати решта складників, перемішати, накрити, залишити в теплому місці для підйому (15-20 хвилин).
Тісто
Збити жовтки (4 штуки) з цукром (25г) до білої маси. Додати до жовткової маси опару, борошно (380 - 400 г), щіпку солі - місити тісто до однорідності. В кінці ввести розтоплене та охолоджене вершкове масло (50 г) та олію (2 ст. ложка), добре вимішати до однорідного, шовковистого тіста.
Накрити, залишити в теплому місці для підходу.
Готове тісто помістити на дошку, змащену олією, накрити, дати відпочинок хвилин 10. Руки змастити олією, поділити на шматки вагою 40 г. Важливо! Не використовуємо взагалі на цьому етапі борошно для підпилу. Кожен шматок "закатати" в кульку і помістити на пергаментний папір (попередньо порізати на квадратики) - на один квадратик одну кульку і залишити для підходу, показала на фото цей процес.
Олію розігріти до 170-180 градусів. Перевертати з паперу кульку в олію (так ми не деформуватимемо пампушку). Смажити на середньому вогні. Готові пампушки помістити на паперові серветки, що б забрати залишки олії.

https://lubany-b.livejournal.com/303146.html

Метки:  

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку