Четверг, 03 Декабря 2020 г. 07:55
+ в цитатник
Рецепт Валеджо, знайшла на кукингу. Хліб нагадує смачний батон. Дуже цікава технологія приготування.Швидкий хліб.
Борошно пшеничне 800 г
Вода 230 г+3 ст.ложки для розведення дріжджів
Молоко 200 г
Масло вершкове 30 г
Цукор 35 г
Дріжджі свіжі 36 г
Сіль 12 г
У воді (3 ст.ложки) розчинити цукор та дріжджі. Паралельно розігріти молоко з маслом, помішати до розчинення масло, остудити трохи (надто гаряча рідина не дасть працювати дріжджам, хліб не вийде). З"єднати розчини, додати решта складових, замісити досить м"ягке тісто. Місити в комбайні 6 хвилин, зрозуміло - вручну довше, до гладкого тіста.
Розділити на 2 частини, округлити. Кожну кульку розкатати в овал, скрутити рулетом, защіпнути.
Лист для випічки трохи припилити борошном. Помістити дві заготовки швом до низу на відстані одна від другого. Помістити в духовку. Духовку включити рівно на 1 хвилину (не має значення яку температуру виставите). Виключити духовку і залишити там хліб на 30 хвилин. Дверцята не відкривайте. Через пів години виставіть температуру 200 град. і печіть хліб 45 хвилин. Я люблю добре припечений хліб, хочете менше - печіть на 5 хвилин менше.
Остуджувати на решітці.
P.S. Ще дуже важливо - я використовувала якісне сильне борошно (дніпромлин), якщо борошно слабкіше - достатньо 200 г води.
https://lubany-b.livejournal.com/301850.html
Метки:
Хлеб
Процитировано 2 раз
Понравилось: 2 пользователям
-
2
Запись понравилась
-
2
Процитировали
-
0
Сохранили
-