Среда, 15 Июля 2020 г. 07:40
+ в цитатник
Пиріг з арахісомТісто:
Вершкове масло (290 г) збити з цукром (130 г), по ходу ввести 1 яйце, збивати все разом до білої кремоподібної маси.
Окремо просіяти 300 г борошна, додати до нього амоній (5 г). Швидко, вручну замісити тісто.
Форма прямокутна 20*30: простелити підпергаментом, нанести тісто (воно легке, не на розкатку), розрівняти лопаткою. Випікати при 180 град. 18 хвилин.
Витягнути. Температуру зменшити до 160 град.
Приготувати заливку: цукор (80 г) , масло (100 г) і мед (100г) - прогріти мішаючи до розчинення масла. Додати вершки (100 мл, 36%), довести до кипіння і зразу прибрати з вогню. Додати СОЛЕНИЙ арахіс (300 г, смажений).
Вилити заливку з арахісом на пиріг, допікати 20 хвилин (плюс мінус) при 160 град.
Охолодити. Нарізати на квадрати,
Примітка: знаю, що буде питання про заміну амонію. Амоній дає тут неймовірну структуру, вологу, легку. Але, якщо не має - давайте порошок для випічки. 8 г. Буде трохи гірше, але буде. Про горіхи - заміняйте якими любите. Солоний смак арахісу дав чудовий присмак, як не любите таке - давайте нейтральний.
https://lubany-b.livejournal.com/300773.html
Метки:
Арахис
Пирог
Процитировано 1 раз
Понравилось: 1 пользователю
-
1
Запись понравилась
-
1
Процитировали
-
0
Сохранили
-