-Поиск по дневнику

Поиск сообщений в lj_lubany_b

 -Подписка по e-mail

 

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 01.11.2009
Записей:
Комментариев:
Написано: 339


Пляцок з соленою карамеллю

Среда, 04 Сентября 2019 г. 06:22 + в цитатник



Пляцок з соленою карамеллю

Форма 30*20 см

Пісочний корж
Вершкове масло (150 г) збити з цукровою пудрою (100 г), по одному ввести жовтки (3 шт.). Додати борошно (290 г) змішане з порошком для випічки (7г). Замісити легке тісто.
Дно форми застелити пергаментом. Помістити на нього тісто (не розкатувати, просто помістити і розрівняти спочатку руками, а потім лопаткою в рівний корж).
Накорж помістити горіхову начинку і все пекти про 180 град. до зарум"яніння горіхового верху.

Горіхова начинка
Грецькі горіхи (200 г, сухі, якщо ні - просушити) промолоти в блендері. Не старатися отримати однорідну крошку, буде добре, якщо будуть шматочки де не де. Розтерти до біла жовтки (3 шт.) з цукром (180 г), додати в горіхову масу. В кінці ввести збиті добре білки (4 штуки). Акуратно перемішати.

Бісквіт
Помістити в чашу 4 яйця+1 білок, додати 100 г цукру, збивати на великих обертах до білої густої маси. В кінці додати через сито борошно (100г), дуже акуратно перемішати і випікати при 180 град.

Крем з соленою карамеллю
На дно товстостінної нержавіючої кастрюлі помістити цукор (150 г), розрівняти. Плавити при середній температурі. Процес - не мішаєте цукор ні в якому разі, почне плавитися не однорідно, просто піднімаєте край кастрюлі, щоб карамель рідка попала на цукор, що ще не плавиться (ви можете це і не робити, але карамель місцями перетвориться в паленку, тобто, в чорний спалений цукор і крем може гірчити). Насправді, це легкий і швидкий процес, хто в дитинстві плавив "когутики" - той знає. Окремо загріти вершки (120 г, 30% і вище), майже до кипіння, але щоб не кипіли. Гарячі вершки вливаєте в карамель (яку забрали вже з вогню, уважно, що б не попектися, маса буде бризкатися, тому кастрюля не має бути маленькою). Добре перемішуте, додаєте вершкове масло (30 г), щіпку солі , знову перемішуєте. Виливаєте в посудину, да\те трохи охолонути і в холодильник на ніч. Готова карамель буде трохи гірчити, так має бути. Насправді, все дуже швидко! Просто, старалася детально описати, що б вийшло.
Збити масло (150г), поступово ввести карамель. Крем набився дуже добре! Вважаю, що це в сотні раз смачніше магазинної іриски!

Шоколадний мус
На водяній бані розтопити разом шоколад (200 г), молоко (60 г) і масло (30 г). Перемішати. Прибрати з вогню і дати охолонути до ледве теплого стану. Вмішати туди яєчний жовток (1 шт.). Окремо підготувати желатинову суміш (желатин 25г залити кип'яченою водою, 50 г - прогріти, але не кип'ятити, перемішати). У міксері збити вершки (300 г, 33%) і акуратно вмішати шоколадну суміш, ввести желатинову і добре перемішати.

Ремарки: домінантом є крем, дуже цікава і смачна нотка, не міняйте карамель на згущонку - вийде звичний заурядний пляцок. Залишається 2 білки, десь їх з часом прилаштуєте. Час випічки не пишу - дуже індивідуально, в мене і у вас може сильно відрізнятися, орієнтуйтеся на запах і рум"яний колір .

https://lubany-b.livejournal.com/297541.html

Метки:  

Процитировано 10 раз
Понравилось: 6 пользователям

Ipola   обратиться по имени Четверг, 05 Сентября 2019 г. 08:51 (ссылка)
Чудесный! Спасибо!
Ответить С цитатой В цитатник
Аноним   обратиться по имени Четверг, 05 Сентября 2019 г. 09:06 (ссылка)
на российском портале писать на ... языке?
Ответить С цитатой В цитатник    |    Не показывать комментарий
Benefacta   обратиться по имени Четверг, 05 Сентября 2019 г. 13:15 (ссылка)
Спасибо. Очень интересный рецепт. Изложен живым языком, как литературное произведение. Даже читать приятно.
Ответить С цитатой В цитатник
TatiAnna_Z   обратиться по имени Четверг, 05 Сентября 2019 г. 17:49 (ссылка)
Спасибо.
Ответить С цитатой В цитатник
Nonna_Elena   обратиться по имени Среда, 11 Сентября 2019 г. 14:51 (ссылка)
Дуже дякую за рецепт. I окремо - за мову.
Ответить С цитатой В цитатник
Комментировать К дневнику Страницы: [1] [Новые]
 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку