Огірки 2020
1.
Огіркові слайси
Склянка 200 мл
Огірки (3 кг) порізати вздовж тонкими слайсами. Скласти в чисті простерилізовані банки.
Приготувати маринад: 4 склянки (800г) води, сіль 125г , цукор 700 г, 2 столові ложки зерен гірчиці, 2 столові ложки чорного перцю горошком, 20 штук духмяного перцю - довести до кипіння. В кінці додати оцет 700г.
Маринадом залити огірки.
Стерилізувати 3-4 хвилини від початку кипіння (до зміни кольору з зеленого на оливковий).
Закатати, перевернути, укутати в коцик на ніч.
Вихід: 10 банок (об"єм плюс мінус 400 мл).
2.
Шведський салат (рецепт п. Вікторії picantecooking)
1 кг огірків, добре вимити
1,25 л води
250 грам солі
9 зонтиків цвіту кропу
10 тонких скибок хрону
2 ч.л. зернят гірчиці
1 ч.л. білого перцю горошком
Маринад:
300 грам цукру
200 мл води
200 мл оцту 9%
1) Сіль розвести у воді. Покласти огірки у соляний розчин й залишити на 24 години при кімнатній температурі. Час від часу помішуючи, щоб огірки рівномірніше просолились.
2) На наступний день огірки відцідити, не мити, порізати не дуже грубими кружечками і скласти у глибоку миску.
3) Додати до огірків спеції та хрін, добре вимішати.
4) Усі інгредієнти для маринаду довести до кипіння, варити до повного розчинення цукрк.
5) Огірки розкласти по стерилізованих банках, в кожну банку покласти по 3 суцвіття кропу й залити доверху киплячим маринадом.
Готувала подвійну порцію, вийшло 5 банок (об"єм 450 мл)
3.
Асорті з грибами, перцем та огірками (рецепт Лариси Пошпур)
2 кг корнішонів
1кг печериць
6 шт червоного перцю
Маринад 1
1 літр літньоі води
180 мл солі
Маринад 2
1літр води
300мл оцту
2 скл (по 200мл)цукру
Огірки помити і намочити на 1-2 год,
Печериці помити і порізати на 2 частини (в мене були середнього розміру)
Перець порізати соломкою.
Всі овочі перемішуємо і заливаємо першим маринадом на 2 год, час від часу перемішати.
В кожну банку кладемо по 2 шт духм перцю і кусочку лавр листка.
Зливаємо маринад перший повністю і розкладаємо овочі в банки , заливаємо киплячим другим маринадом, стерилізуємо до зміни кольору огірків (до 10 хвилин)
З цілоі порціі вихід 10 банок по 0.5 л (я взяла менше грибів і перцю, огірки були малесенькі, тому вийшло у мене 8 банок).Додала додатково трохи коріандру та чаберу.
4.
Огірки по-польськи (рецепт Люби Качмар, тільки назву я змінила)
Огірки гарно помити і намочити в холодній воді мінімум на 2 год.
В простерелізовану банку на дно викладаємо цибулю і моркву кільцями, петрушку,кріп, перець горошком кілька зерен.
Маринад :
2 л води
250 гр оцту
250 гр цукру
3 ст л солі
Закипятити
Стерилізувати 0,5 л банки 8-10 хвилин
Приготувала 10 банок (0.5л) і кілька маленьких із зовсім малесенькими огірками (заливка та ж, але не давала цибулю і моркву, на томість додала трохи меленого гострого перцю чилі.
5.
Салат з куркумою і цибулею1 кг огірків
2 цибулини
3 ст. ложки солі
2 склянки оцту
0,5 склянки води
300г цукру
2-3 стол.ложки насіння гірчиці
1/2 ч.л. куркуми
1/2 ч.л. чорного перцю горошком
Огірки порызати на кружельця
Цибулю почистити і нарізати тонкими кільцями.
Огірки змішати з цибулею, засипати сіллю, покласти під гніт на 2-3 години.
Через три години огірки відкинути на друшляк.
В каструлі змішати оцет, воду,цукор, гірчицю, куркуму і чорний перець.
Довести до кипіння. Закласти в маринад огірки з цибулею, довести до кипіння, відразу зняти з вогню.
Розкласти огірки по гарячих, стерильним банкам, залити доверху маринадом, закрити.
Готувала подвійну порцію, вийшло 5 банок (об"єм 450 мл)
6.
Квашені консервовані огіркиОгірки миємо, кінчики не обрізаємо. Якщо вони зібрані раніше - на кілька годин занурюємо в холодну воду. Дно великої каструлі встеляємо зонтиками кропу, часником, укладаємо огірки, зверху знову накриваємо кропом та часником (мені подобається тільки кріп і часник, хоча можна додати хрін, листочки смородини, вишні і т.д.) заливаємо холодною кип'яченою водою з сіллю (я даю 1 столові ложки солі на 0.5 л води), зверху-невеликий груз (можна просто тарілку, щоб не спливали) залишаємо огірки кваситися на кілька днів (4-5), залежить від сорту огірків і температури в приміщенні. Огірки і в середині мають бути проквашеними.
Банки мию, стерилізую. Огірки поміщаю на друшлаг і промиваю холодною кип'яченою водою. Складаю в банки, зелень та часник забираю, нову не кладу (огірки забрали на себе їх смак). Розсіл проціджую через марлю і доводжу до кипіння, заливаю ним банки з огірками і укутую, через 10 хв. зливаю розсіл в каструлю, знову доводжу до кипіння і знову заливаю, а на 3-ій раз закатую простерилізованими кришками, перевертаю догори дном і укутую на ніч.
https://lubany-b.livejournal.com/301080.html