-Поиск по дневнику

Поиск сообщений в lj_lubany_b

 -Подписка по e-mail

 

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 01.11.2009
Записей:
Комментариев:
Написано: 339




Моя кухонька - LiveJournal.com


Добавить любой RSS - источник (включая журнал LiveJournal) в свою ленту друзей вы можете на странице синдикации.

Исходная информация - http://lubany-b.livejournal.com/.
Данный дневник сформирован из открытого RSS-источника по адресу /data/rss/??aa112ce0, и дополняется в соответствии с дополнением данного источника. Он может не соответствовать содержимому оригинальной страницы. Трансляция создана автоматически по запросу читателей этой RSS ленты.
По всем вопросам о работе данного сервиса обращаться со страницы контактной информации.

[Обновить трансляцию]

Без заголовка

Воскресенье, 15 Мая 2022 г. 13:57 + в цитатник
Наша перемога на Євробаченні!В страшний час це як промінь надії на велику нашу перемогу. Фронтмент гурту Олег з нашого міста, тепер про Калуш знає весь світ. І новий кліп, до сліз...

https://lubany-b.livejournal.com/304838.html



Понравилось: 1 пользователю

Без заголовка

Воскресенье, 06 Марта 2022 г. 10:53 + в цитатник
Хай простить мене Господь і лиш Господь!!!
А прощення окупанти мати не будуть, ні на землі, ні на небі...
Для тих, хто називає війну невдобною ситуацією, дивіться:





https://lubany-b.livejournal.com/304457.html


Без заголовка

Вторник, 01 Марта 2022 г. 06:34 + в цитатник
Ми воюємо за свою країну, за свою свободу. Українці єдині як ніколи, а ще повні люті й ненависті. За що з нами воюють ваші діти й чоловіки??? Яка така ідея заставляє їх вбивати нас? Вони воїни? Вони на службі? Нема в світі оправдання цьому й не буде...

Ви пекли й варили разом зі мною, постили фото своїх дітей, котиків, квіточок. А паралельно вирощували фашиську владу на чолі з психопатом, який розмріявся розхирячити пів світу. А ви мовчали, бо автозаки, бо ніби добре живеться, бо може справді "бандеровци"... Вас постійно брехали, а ви слухали, блін.

Ми переможемо, я вірю в це. Це буде дуже складно, але буде. Життя зміниться на "до" і "після". Але наше "після" і ваше буде дуже різне...

https://lubany-b.livejournal.com/304224.html



Понравилось: 1 пользователю

Великодні баранці, 2021

Вторник, 04 Мая 2021 г. 06:58 + в цитатник
Великодні баранці, рецепт bvallejo, щиро вдячна!



Великодній баранчик
Яйця 2 шт.
Масло вершкове 100 г
Цукор 100 г
Борошно 140 г
Розпушувач 6 г
Розділити яйця на білки та жовтки. Білки збити з 50 г цукру до м»ягких піків. Масло перетерти з решта 50 г цукру до біла, додаючи по одному 2 жовтки.
Борошно та розпушувач пересіяти.
Почергово з»єднати масляну суміш, борошно та білки. Перемішати вручну.
Форму баранчика змастити олією.
Накласти тісто.
Випікати при 180 град. 30 хвилин.
Звільнити з форми, охолодити, прикрасити за бажанням.

https://lubany-b.livejournal.com/304011.html


Метки:  


Процитировано 1 раз

Маковий сирник

Вторник, 16 Февраля 2021 г. 08:21 + в цитатник
Рецепт з польського блогу Дороті (mojewypiekі), трохи змінила під своє розуміння. Сирник чудовий - багато маку, без тіста, повітряний, в міру солодкий, все як любимо.




Маковий сирник

Сирна начинка
1 кг кисломолочного сиру (творогу, доброї якості, домашній, жирний, свіжий)
5 великих яєць
200 г цукру
125 мл (півсклянки) жирних вершків 30%
20 г кукурудзяного крохмалю (можна пудинговий порошок)
Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
Сир пропустити через м"ясорубку, додати цукор, крохмаль, вершки - перемішати. По одному додати на низькій швидкості яйця (цілі, не ділити на білок-жовток, попередньо не збивати).
Макова начинка
400 г маку
80 г рідкого меду
80 г цукру
40 г волоських горіхів, подрібнених
1 столова ложка вершкового масла, кімнатної температури
2 великих яйця
20 г кукурудзяного крохмалю (можна пудинговий порошок)
Мак мелений (я купляю вже змелений мак, якщо цілий - перемолоти) залити окропом , відставити остигати, потім злити зайву воду (старатися робити це ретельно, мак не має бути дуже вологим). Окремо трохи підбити яйця (цілі), додати до охолодженого маку разом з іншими складниками, перемішати.
Формування
Прямокутну форму з високими бортами (20*30 см) простелити пергаментом, змастити. На дно помістити невелику кількість сирної начинки (щоб тільки закрити дно), по черзі додавати ложкою сирну та макову начинку. Пекти все разом при 180 град. (на середньому рівні, верх-низ, без конвекції) Час випічки залежить від особливості духовки, в мене пікся 1годину 20 хвилин. Випечений залишити у виключеній духовці на пів години, тоді залишити остигати на кухонному столі (в мене стояв ніч). Перевернути, зняти папір, залити шоколадною помадкою. помістити в холодильник.
Шоколадна помадка
Чорний шоколад (100г) поломити, розтопити. Окремо довести до кипіння вершки (50г, 30%) та вершкове масло (50 г). З"єднати з шоколадом, ретельно вимішуючи.

https://lubany-b.livejournal.com/303505.html


Метки:  


Процитировано 2 раз
Понравилось: 2 пользователям

Пампушки

Вторник, 16 Февраля 2021 г. 08:09 + в цитатник
Мені зараз більш цікаво пекти пампушки без начинки: ліпше пропікаються, більш ніжна структура, візуально виходить майже правильна кулька. Після випічки начиняю гомогенним джемом, вареним згущеним молоком, або нутеллою, за допомогою кондитерського мішка та насадки з круглим отвором.
Зрозуміло, при бажанні можете пекти ці пампушки і з начинкою, теж буде смачно.





Пампушки
Опара
молоко 250 мл
цукор 15 г
дріжджі пресовані 20 г
борошно 50 г
Дріжджі розвести теплим молоком, додати решта складників, перемішати, накрити, залишити в теплому місці для підйому (15-20 хвилин).
Тісто
Збити жовтки (4 штуки) з цукром (25г) до білої маси. Додати до жовткової маси опару, борошно (380 - 400 г), щіпку солі - місити тісто до однорідності. В кінці ввести розтоплене та охолоджене вершкове масло (50 г) та олію (2 ст. ложка), добре вимішати до однорідного, шовковистого тіста.
Накрити, залишити в теплому місці для підходу.
Готове тісто помістити на дошку, змащену олією, накрити, дати відпочинок хвилин 10. Руки змастити олією, поділити на шматки вагою 40 г. Важливо! Не використовуємо взагалі на цьому етапі борошно для підпилу. Кожен шматок "закатати" в кульку і помістити на пергаментний папір (попередньо порізати на квадратики) - на один квадратик одну кульку і залишити для підходу, показала на фото цей процес.
Олію розігріти до 170-180 градусів. Перевертати з паперу кульку в олію (так ми не деформуватимемо пампушку). Смажити на середньому вогні. Готові пампушки помістити на паперові серветки, що б забрати залишки олії.

https://lubany-b.livejournal.com/303146.html


Метки:  

Шоколадні сендвічі

Пятница, 11 Декабря 2020 г. 07:00 + в цитатник


Шоколадні сендвічі
Тісто
Масло вершкове 120 г
цукор 170 г
Яйце 1 штука
борошно 160 г
какао 60 г
порошок д/п 5 г
сода 5 г (не гасити)
молоко 55 г
Масло збити з цукром (можна половину цукру замінити на пудру, легче збиватиметься) до білої пухкої маси. Ввести яйце, збити .
Окремо перемішати сухі: борошно, какао, сода, порошок.
Сухі вводити порціями в збиту масу чередуючи з молоком. Вимішувати вручну до однорідності.
Підготувати листи для випічки (стандартні, що йдуть до духовки), мають біти чисті й сухі. Нічим не застеляти й не мастити й не присипати. За допомогою кондитерського мішка витиснути низькі невеликі кружечки (приблизно 3 см в діаметрі) на відстані один від другого. Розташування на стандартному листі: 4 на 5 штук.
Пекти при 170-175 град. В мене пеклися 12-13 хвилин. Тепле печиво акуратно забрати з листа на тарілку, воно трохи пристане, це зрозуміло, але легко відділяється малим шпателем, або кондитерською лопаткою, чи малим ножем.Можна пекти на кількох рівнях, якщо є конвекція.
Охолоджені половини попарно промастити вареним згущеним молоком.
Деякі моменти: печиво містить великий вміст какао, використовуйте якісне (в мене було польське магнетік), в дешевому багато крохмалю, що змінить і структуру, і смак. Печиво можна перекладати не тільки згущеним молоком, а й чимось іншим - шоколадно-горіховими пастами (типу нутелли), густим джемом, ганашом. Дуже гарно дивляться з зефірними прошарками (особливо з рожевою).
Я робила зразу 2 порції, на перемащення пішла 0.5 л банка вареного згущеного молока (купляла те з "хлопчиком).
Кількість печива не рахувала.

https://lubany-b.livejournal.com/303021.html


Метки:  

Понравилось: 1 пользователю

Булки сінабони

Пятница, 11 Декабря 2020 г. 06:56 + в цитатник
Мої улюблені булки-сіннабони. Повітряна структура тіста, кориця і сирна глазур, то є чудово! Булки-тістечка.
Цього разу готувала по рецепту Юліїbirosss. Дуже вдалий рецепт.




Булки сіннабони
Тісто:
Борошно 510 г
Молоко 230 г
Яйця 2 шт.
Цукор 60 г
Сіль 5 г
Дріжджі свіжі і 21 г
Вершкове масло 60 г (кімнатної температури)
начинка:
Кориця 15 г
цукор 150 г
Вершкове масло розм'якшене 100 г
Всі інгредієнти змішати в м'яку, пластичну масу
Дріжджі, цукор, тепле молоко і 110 г борошна перемішати (борошно може залишитися грудочками, то не страшно), накрити і залишити активізуватися в теплому місці (15-20 хвилин, має сильно спінитися).
В опару додати решта борошна (400 г), яйця, сіль - місити до однорідного тіста. В кінці ввести порціями розм"ягчене масло. Продовжити заміс до еластичного однорідного тіста (це хвилин 10 ще, у випадку комбайна).
Накрити, дати підійти в теплі (1-1.5 години).
Після підходу легко обімнути і залишити відпочити (накрити плівкою) на 10-15 хвилин.
Розкатати в прямокутник товщиною в 0.5 см. Покрити зверху начинкою з кориці. Скрутити рулетом. Защіпнути край. Порізати порційними кусками (в мене вийшло 12 булок). Поставити в форму (дно легко промастила олією) зрізом вверх. В мене з даної порції вийшли дві форми з булками (велика й мала).
Форми накрити плівкою і залишити підходити до години.
Пекти при 180 град. на одному рівні без конвекції. Десь 30-40 хвилин. Витягти з духовки і зразу (гарячими) покрити глазур"ю.
Для глазурі збити в блендері сир (75 г), жирні вершки, 30% і вище (75 г) і цукрову пудру (150г). Згідно класики має бути вершковий сир, я взяла звичайний кисломолочний і перетерла через сито. Вершки можна замінити сеператорною сметаною.

https://lubany-b.livejournal.com/302754.html


Метки:  

Понравилось: 1 пользователю

Хлібець

Пятница, 11 Декабря 2020 г. 06:53 + в цитатник
Дуже смачний м"ясний хлібець. Така собі лінива домашня ковбаса. Рецепт знайшла на кукінгу (автор ElenaPrekrasnaja). Смачно гарячим і холодним (холодним навіть більше сподобалось).



М"ясний хлібець а-ля ковбаса

Використовувала три види м"яса:
- куряче філе 0,35 кг
- свинина не жирна 0,35 кг
- підчеревина (свинна грудинка сира) 0,35 кг
Все порізати кубиком: самим мілким підчеревину, трохи більшим - свинину, найбільшим - куряче філе. Посолити (15 г солі), чорний перець мелений, коріандр мелений, давлений часник (5 зубців), 3 яйця (сирі), крохмаль кукурудзяний (3 ст. ложки). Добре вимішати.
Запікати можна двома шляхами: помістити на 2 шари фольги, завернути (як велику цукерку) і запікати при 200 град. 1 годину. Можна запікати в формі (що я і зробила), але обов"язково теж накрити зверху. Через годину розкрити верх і дати зарум"янитися, хвилин 15. Я після розгортання змастила сумішшю меду і домашнього томатного соуса.
Дописую певні ньюанси: хлібець може трохи прилипати і до фольги, і до пергаменту. Я пекла в 2 маленьких кексових формах (дану порцію розділила на 2 частини), для того, що б хлібець не був дуже високим. В рецепті багато солі - нам саме так дуже добре, смак насичений, але, хто споживає мало солі - візміть до уваги. М"ясо тільки різати - з перемеленим буде просто банальний хлібець.

https://lubany-b.livejournal.com/302407.html


Метки:  


Процитировано 1 раз

Німецькі булки

Четверг, 03 Декабря 2020 г. 08:00 + в цитатник
Перевела з німецької Джулія Брунер, за що їй велика дяка!



Німецькі булки
Тісто
борошно пшеничне 200 г
борошно житнє 100 г
манна крупа 100 г
вода 150 г
молоко 150 г
дріжджі пресовані 4 г
сіль 8 г
олія 10 г
Дріжджі розчинити у воді, додати решта складників, замісити тісто. Ємкість змастити тонким шаром олії, помістити тісто, накрити. Залишити на пів години в кімнаті, потім помістити в холодильник на 10-12 годин.
Булки формуємо зразу після холодильника, поки холодне. Я поділила на 4 частини. Кожну підкатала в кульку. Накрила, залишила хвилин на 15. Кожну кульку розтягла в овал, скрутила рулетом, шов не треба защіпати.
Для підходу розстелила пергамент, трохи змастила олією, помістила на нього заготовки, незащіпнутим швом до низу. Накрила плівкою, залишила для підходу на 1 годину.
Попередньо розігріла духовку на 240 град. з парою разом з листом, де будуть пектися булки.
На розігрітий лист поміщаю заготовки швом догори.
Пекла 10 хвилин з парою при 240 грд. і 15 хвилин без пари при 200 град.
Охолоджувала на решітці.

https://lubany-b.livejournal.com/302210.html


Метки:  


Процитировано 2 раз
Понравилось: 2 пользователям

Швидкий хліб

Четверг, 03 Декабря 2020 г. 07:55 + в цитатник
Рецепт Валеджо, знайшла на кукингу. Хліб нагадує смачний батон. Дуже цікава технологія приготування.



Швидкий хліб.
Борошно пшеничне 800 г
Вода 230 г+3 ст.ложки для розведення дріжджів
Молоко 200 г
Масло вершкове 30 г
Цукор 35 г
Дріжджі свіжі 36 г
Сіль 12 г
У воді (3 ст.ложки) розчинити цукор та дріжджі. Паралельно розігріти молоко з маслом, помішати до розчинення масло, остудити трохи (надто гаряча рідина не дасть працювати дріжджам, хліб не вийде). З"єднати розчини, додати решта складових, замісити досить м"ягке тісто. Місити в комбайні 6 хвилин, зрозуміло - вручну довше, до гладкого тіста.
Розділити на 2 частини, округлити. Кожну кульку розкатати в овал, скрутити рулетом, защіпнути.
Лист для випічки трохи припилити борошном. Помістити дві заготовки швом до низу на відстані одна від другого. Помістити в духовку. Духовку включити рівно на 1 хвилину (не має значення яку температуру виставите). Виключити духовку і залишити там хліб на 30 хвилин. Дверцята не відкривайте. Через пів години виставіть температуру 200 град. і печіть хліб 45 хвилин. Я люблю добре припечений хліб, хочете менше - печіть на 5 хвилин менше.
Остуджувати на решітці.
P.S. Ще дуже важливо - я використовувала якісне сильне борошно (дніпромлин), якщо борошно слабкіше - достатньо 200 г води.

https://lubany-b.livejournal.com/301850.html


Метки:  


Процитировано 2 раз
Понравилось: 2 пользователям

Булка для хот дога

Среда, 05 Августа 2020 г. 07:23 + в цитатник


Булки для хот догів

Тісто:
борошно 500 г
молоко 130 г
вода 100 г
яйце 1 шт.
сухе молоко 25 г
масло вершкове 50 г
дріжджі свіжі 20 г
цукор 35 г
сіль 8 г
Дріжджі помістити в ємкість, влити теплу воду, цукор і кілька ложок борошна (взяти з відмірених 500 г борошна), перемішати ложкою, накрити і залишити хвилин на 15-20 в теплому місці.
В опару додати решта борошна, яйце, тепле молоко, сіль, сухе молоко. Місити тісто. В кінці ввести м"ягке масло, домісити до гладкості.
Накрити, помістити в тепле місце для підходу в двічі (1.5-2 години).
Тісто, що підійшло, помістити на стільницю, накрити й залишити хвилин на 10.
Тісто поділити на заготовки вагою 70 г. Кожну заготовку підкатати в шарик і залишити під плівкою на пів години.
Шарик розкатати в продовгастий тонкий овал (довжина більша за величину сосиски). З двох сторін скрутити тісто до центру і защіпнути.
Помістити на лист для випічки на невеликій відстані один від другого. Накрити плівкою і залишити для підходу (30-40 хвилин).
Змастити яйцем. Пекти при 180 град., в мене пеклося 27 хвилин.

Нюанси: замінила сухе молоко сухими вершками. В мене були дуже тонкі сосиски, тому пекла булки 70 г (вийшло 13 штук), якщо сосиски більші - формуйте булки 80 г.

Хот доги готували так: надрізали посередині, дно встеляли тостовим сиром, тонкою соломкою червоний болгарський перець, карамелізована цибуля (напівкільця цибулі швидко обсмажити на великому вогні, сіль, чорний перець, в кінці додати мед, швидко перемішати), сосиска, соус. В мікрохвильовку.

https://lubany-b.livejournal.com/301656.html


Метки:  

Печенье

Среда, 05 Августа 2020 г. 07:20 + в цитатник


Печиво з M&M’s

Масло вершкове 250 г
цукор 270 г
яйця 2 штуки
борошно 370 г
какао 70 г
сода 1 ч.ложка (гасила оцтом 2 ч.ложки)
порошок д/випічки 0,5 ч.ложки

Масло збити з цукром до кремоподібної світлої маси, по одному ввести яйця, продовжуючи збивати.

Окремо приготувати сухі: просіяне борошно й какао, порошок, сода (згасити оцтом).

Ввести сухі в масляну збивку, вручну, швидко замісити тісто.
Поділити на порції по 20 г, закатати в кульку. Помістити на лист для випічки (не мастити, не використовувати папір) на відстані одне від другого (печиво буде "сідати"). Трохи приплюснути і помістити зверху кілька цукерок M&M’s.

В мене вийшли 2.5 листи. Пекла на 3 рівнях електродуховки з використанням конвекції. 180 град. 15 хвилин. У випадку газової духовки пекти на 1 рівні по черзі.

https://lubany-b.livejournal.com/301406.html


Метки:  


Процитировано 1 раз

Огірки 2020

Среда, 05 Августа 2020 г. 07:18 + в цитатник


Огірки 2020

1. Огіркові слайси

Склянка 200 мл
Огірки (3 кг) порізати вздовж тонкими слайсами. Скласти в чисті простерилізовані банки.
Приготувати маринад: 4 склянки (800г) води, сіль 125г , цукор 700 г, 2 столові ложки зерен гірчиці, 2 столові ложки чорного перцю горошком, 20 штук духмяного перцю - довести до кипіння. В кінці додати оцет 700г.
Маринадом залити огірки.
Стерилізувати 3-4 хвилини від початку кипіння (до зміни кольору з зеленого на оливковий).
Закатати, перевернути, укутати в коцик на ніч.

Вихід: 10 банок (об"єм плюс мінус 400 мл).

2. Шведський салат (рецепт п. Вікторії picantecooking)

1 кг огірків, добре вимити
1,25 л води
250 грам солі
9 зонтиків цвіту кропу
10 тонких скибок хрону
2 ч.л. зернят гірчиці
1 ч.л. білого перцю горошком
Маринад:
300 грам цукру
200 мл води
200 мл оцту 9%
1) Сіль розвести у воді. Покласти огірки у соляний розчин й залишити на 24 години при кімнатній температурі. Час від часу помішуючи, щоб огірки рівномірніше просолились.
2) На наступний день огірки відцідити, не мити, порізати не дуже грубими кружечками і скласти у глибоку миску.
3) Додати до огірків спеції та хрін, добре вимішати.
4) Усі інгредієнти для маринаду довести до кипіння, варити до повного розчинення цукрк.
5) Огірки розкласти по стерилізованих банках, в кожну банку покласти по 3 суцвіття кропу й залити доверху киплячим маринадом.

Готувала подвійну порцію, вийшло 5 банок (об"єм 450 мл)

3. Асорті з грибами, перцем та огірками (рецепт Лариси Пошпур)

2 кг корнішонів
1кг печериць
6 шт червоного перцю
Маринад 1
1 літр літньоі води
180 мл солі
Маринад 2
1літр води
300мл оцту
2 скл (по 200мл)цукру
Огірки помити і намочити на 1-2 год,
Печериці помити і порізати на 2 частини (в мене були середнього розміру)
Перець порізати соломкою.
Всі овочі перемішуємо і заливаємо першим маринадом на 2 год, час від часу перемішати.
В кожну банку кладемо по 2 шт духм перцю і кусочку лавр листка.
Зливаємо маринад перший повністю і розкладаємо овочі в банки , заливаємо киплячим другим маринадом, стерилізуємо до зміни кольору огірків (до 10 хвилин)
З цілоі порціі вихід 10 банок по 0.5 л (я взяла менше грибів і перцю, огірки були малесенькі, тому вийшло у мене 8 банок).Додала додатково трохи коріандру та чаберу.

4. Огірки по-польськи (рецепт Люби Качмар, тільки назву я змінила)

Огірки гарно помити і намочити в холодній воді мінімум на 2 год.
В простерелізовану банку на дно викладаємо цибулю і моркву кільцями, петрушку,кріп, перець горошком кілька зерен.
Маринад :
2 л води
250 гр оцту
250 гр цукру
3 ст л солі
Закипятити
Стерилізувати 0,5 л банки 8-10 хвилин

Приготувала 10 банок (0.5л) і кілька маленьких із зовсім малесенькими огірками (заливка та ж, але не давала цибулю і моркву, на томість додала трохи меленого гострого перцю чилі.

5. Салат з куркумою і цибулею

1 кг огірків
2 цибулини
3 ст. ложки солі
2 склянки оцту
0,5 склянки води
300г цукру
2-3 стол.ложки насіння гірчиці
1/2 ч.л. куркуми
1/2 ч.л. чорного перцю горошком
Огірки порызати на кружельця
Цибулю почистити і нарізати тонкими кільцями.
Огірки змішати з цибулею, засипати сіллю, покласти під гніт на 2-3 години.
Через три години огірки відкинути на друшляк.
В каструлі змішати оцет, воду,цукор, гірчицю, куркуму і чорний перець.
Довести до кипіння. Закласти в маринад огірки з цибулею, довести до кипіння, відразу зняти з вогню.
Розкласти огірки по гарячих, стерильним банкам, залити доверху маринадом, закрити.

Готувала подвійну порцію, вийшло 5 банок (об"єм 450 мл)

6. Квашені консервовані огірки

Огірки миємо, кінчики не обрізаємо. Якщо вони зібрані раніше - на кілька годин занурюємо в холодну воду. Дно великої каструлі встеляємо зонтиками кропу, часником, укладаємо огірки, зверху знову накриваємо кропом та часником (мені подобається тільки кріп і часник, хоча можна додати хрін, листочки смородини, вишні і т.д.) заливаємо холодною кип'яченою водою з сіллю (я даю 1 столові ложки солі на 0.5 л води), зверху-невеликий груз (можна просто тарілку, щоб не спливали) залишаємо огірки кваситися на кілька днів (4-5), залежить від сорту огірків і температури в приміщенні. Огірки і в середині мають бути проквашеними.
Банки мию, стерилізую. Огірки поміщаю на друшлаг і промиваю холодною кип'яченою водою. Складаю в банки, зелень та часник забираю, нову не кладу (огірки забрали на себе їх смак). Розсіл проціджую через марлю і доводжу до кипіння, заливаю ним банки з огірками і укутую, через 10 хв. зливаю розсіл в каструлю, знову доводжу до кипіння і знову заливаю, а на 3-ій раз закатую простерилізованими кришками, перевертаю догори дном і укутую на ніч.

https://lubany-b.livejournal.com/301080.html


Метки:  


Процитировано 4 раз
Понравилось: 1 пользователю

Абрикосовый пирог

Среда, 15 Июля 2020 г. 07:44 + в цитатник


Абрикосовий пиріг.

Рецепт від Ольги enigma-zar, велике дякую!!!

Кругла форма 28 см в діаметрі

Тісто:
Борошно 200 г
Цукор 90 г
Вершкове масло 125 г
Яйце 1 штука
Розпушувач 7 г
Перетерти до крихти борошно, масло, цукор, розпушувач. Ввести яйце, замісити тісто.

Розприділити тісто по дну форми (не тягнула на борти) і помістити в морозилку на пів години.

Свіжий абрикос ( 600г) звільнити від кістки, поділити на дві половини і розмістити на тісті (диркою вверх), в кожну виїмку абрикоси помістити цукор.
Залити сирною начинкою.
Пекти при 190 град. приблизно 45 хвилин. Залишити на пів години в духовці з напіввідкритими дверцями.
Готовий присипати через сито цукровою пудрою.

Сирна начинка
Сир 250 г
Сметана 200 г
Яйця 2 штуки
Цукор 150 г
Крохмаль кукурудзяний 50 г
Сир перетерти через сито, додати сметану, жовтки, крохмаль - перемішати до однорідності. Збити білки в стійку піну, акуратно ввести в сирну масу.
Сметана 22%, у випадку домашньої: 150 г сметани +50 г кефіру. Кукурудзяний крохмаль можна замінити: 25 г пшеничного борошна+25г картопляного крохмалю.

https://lubany-b.livejournal.com/301016.html


Метки:  


Процитировано 3 раз
Понравилось: 1 пользователю

Пирог с арахисом

Среда, 15 Июля 2020 г. 07:40 + в цитатник


Пиріг з арахісом
Тісто:
Вершкове масло (290 г) збити з цукром (130 г), по ходу ввести 1 яйце, збивати все разом до білої кремоподібної маси.
Окремо просіяти 300 г борошна, додати до нього амоній (5 г). Швидко, вручну замісити тісто.
Форма прямокутна 20*30: простелити підпергаментом, нанести тісто (воно легке, не на розкатку), розрівняти лопаткою. Випікати при 180 град. 18 хвилин.
Витягнути. Температуру зменшити до 160 град.
Приготувати заливку: цукор (80 г) , масло (100 г) і мед (100г) - прогріти мішаючи до розчинення масла. Додати вершки (100 мл, 36%), довести до кипіння і зразу прибрати з вогню. Додати СОЛЕНИЙ арахіс (300 г, смажений).
Вилити заливку з арахісом на пиріг, допікати 20 хвилин (плюс мінус) при 160 град.
Охолодити. Нарізати на квадрати,

Примітка: знаю, що буде питання про заміну амонію. Амоній дає тут неймовірну структуру, вологу, легку. Але, якщо не має - давайте порошок для випічки. 8 г. Буде трохи гірше, але буде. Про горіхи - заміняйте якими любите. Солоний смак арахісу дав чудовий присмак, як не любите таке - давайте нейтральний.

https://lubany-b.livejournal.com/300773.html


Метки:  


Процитировано 1 раз
Понравилось: 1 пользователю

Хлеба

Среда, 15 Июля 2020 г. 07:37 + в цитатник




Білий хліб на рідкій заквасці (рецепт Михайла crucide)

закваска:
20 г стартера
80 г пшеничного борошна
100 г води
Все перемішати, накрити кришкою. залишити на столі на ніч (10-12 годин), якщо дуже тепло - зрозуміло, менше часу потрібно.

тісто:
375 г пшеничного борошна
50 г. житнього борошна
вся закваски
230 г води
9 г солі

Додайте всі інгредієнти, крім солі. Перемішати ложкою до отримання менш-більш однорідної маси, накритие і залишити на 30 хвилин. Додати сіль і вимісити до пружного, трохи липкого тіста зі середньорозвиненою клейковиною.

Ферментація: 2.5 години (на справді - треба дивитися, це найважливіше для майбутнього хліба, в мене здебільшого може підходити й 4-5 годин, а може й менше). Скласти тісто двічі через перші 50-хвилинні інтервали.

Після підходу помістити тісто на припилену борошном дошку й накрити, залишити хвилин на 15.

Дуже-дуже легко перемісити. Сформувати продовгасту заготовку, помістити в корзинку для розстойки, накрити й залишити для підходу, плюс мінус 2 години.

Випічка: з парою, 240 ° , 15 хв., пар забрати, температуру зменшити до 200 град. , хліб допекти (плюс мінус 30 хвилин). Остужати на решітці.

Вермонський по Хемельмену

закваска:
30 г стартеру
150 г пшеничного борошна
188 м води
Все перемішати, накрити кришкою. залишити на столі на ніч (10-12 годин), якщо дуже тепло - зрозуміло, менше часу потрібно.

тісто:
вся закваска
750 г пшеничного борошна
100 г житнього борошна
462 г води
19 г солі

Технологія приготування така ж як і для першого хліба. Єдине - тісто після підходу поділила на двоє, сформувала 2 хліби. Випічка така ж.

https://lubany-b.livejournal.com/300441.html


Метки:  


Процитировано 2 раз
Понравилось: 1 пользователю

Пляцок "Маковинка"

Среда, 08 Июля 2020 г. 07:13 + в цитатник


Пляцок "Маковинка"

Тісто (для верхнього і нижнього коржа, форма 30*40 см):
Жовте тісто;
150 г масла збити з 50 г пудри, по одному ввести 4 жовтки. Додати 280 г борошна з порошком для печива (1 ч.ложка).
Макове тісто:
300 г меленого маку, 150 г цукру і 100 г масла просмажити на сковороді (до розчинення масла). Охолодити. Додати 4 цілих яйця, 100 г мелених сухарів
Біле тісто
4 білки збити з 150 г цукру в білу стійку масу. Ввести кукурудзяний крохмаль (40 г) і борошно (60 г), 50 г розтопленого масла - перемішати дуже уважно, щоб не посадити білки.
Формування коржа (корж складається з 3 тістів, печемо РАЗОМ): на низ - жовте тісто, на нього - макове, зверху - білкове.
Випікати при 180 град.
Готовий корж охолодити, розрізати на двоє. Отримаємо 2 коржі 30*20 см.

Макове тісто (середина), форма 30*20 см
Терті яблука (200г тертої маси, терти на середній тертці, сік не відтискати), мак (100г, мелений), манка (3 столові ложки), жовтки (3 шт., розтерти до біла з 150 г цукру), вершкове масло (75г, розм'якшене), розпушувач (1.5 ч.ложки) - все добре перемішати, в кінці дуже акуратно ввести збиті білки (3 шт.).
Пекти при 180 град.

Крем:
Збити 200 г масла, додати 200 г шоколадно-горіхової пасти (любе, типу нутелли), під час збивання вливати вершки (150 мл, 30%).

Формування:
На низ - потрійний корж (білками до верху), половина крему, маковий корж, друга половина крему, потрійний корж (білками до низу). Довільно прикрашати.

https://lubany-b.livejournal.com/300286.html


Метки:  

Простий хліб

Среда, 08 Июля 2020 г. 07:01 + в цитатник




Пропорції Джеймі Олівера, технологія своя.

Просто хліб

Рецепт на 1 хлібину:
борошно в/гатунку 500 г
дріжджі пресовані 11 г
цукор 12 г
сіль 10 г
вода 320 г

Опара:
В теплій воді (температура 35-40 град., якщо холодніша - не страшно, просто тісто буде повільніше підніматися, а от гарячіша зовсім не бажана - дріжджі від гарячої води не зможуть працювати і хліба не вийде) розчинити цукор та дріжджі, додати 3 ст. ложки борошна (взяти із тих 500 г, що йдуть по рецепту). Перемішати. Накрити. Залишити для підходу (десь 20-30 хвилин, опара має "спінитися").

Тісто
Вся опара, решта борошна (просіяти), сіль - замісити тісто. Тісто буде м"ягке. Не досипайте борошно (я користуюся борошном з АТБ, можна "Богуміла").

Ємкість змастити олією. Помістити тісто. Накрити. Залишити для підходу. Через 50 хвилин тісто скласти. Як це виглядає: добряче присипте борошном дошку, помістіть на неї тісто , руками легенько розтягніть тісто в умовний прямокутник, скласти до центру два протилежні краї, тоді ще два. Помістити назад в ємкість. Накрити, залишити ще раз для підходу - десь до 1 години, плюс мінус.

На дошку, присипану борошном помістити наше тісто. Обережно з ним, воно гарно підійшло. Накрити, залишити хвилин на 15. Легко перемнути, помістити в форму. Я використовую звичайну алюмінієву форму циглинку. Обов"язково змащую попередньо олією. Форму з тістом накрити. Поставити підходити, має підійти до краю форми.

Попередньо розігріти духовку до 240 градусів, вниз помістити миску з водою (це дась нам пар). Пекти 14 хвилин, миску з водою забрати, температуру зменшити до 200 град., пекти ще 25 хвилин. Хліб витряхнути акуратно з форми, якщо білі боки (а в мене так виходить) - допікати вже без форми поки не зарум"яняться боки і низ (хвилин 10, може, трохи більше, тут вже треба дивитися).

Спечений хліб помістити на решітку. Не накривати!!! Тільки так отримаємо хрустку ніжну скоринку.

https://lubany-b.livejournal.com/299914.html


Метки:  


Процитировано 2 раз
Понравилось: 1 пользователю

Торт чорниця-лимон

Среда, 08 Июля 2020 г. 06:57 + в цитатник


Торт чорнично-лимонний.

Форма 22 см

Тісто
Бісквіт з 7 яєць: цільні яйця збити з цукром (7 ст.ложок) до білої густої пишної маси. Ввести просіюючи серез сити борошно (7 ст. ложок), легко вимішати вручну і зразу помістити в роз"ємну форму. Попередньо на дно форми вирізати і помістити круг з підпергаменту.
Зразу випікати в попередньо розігрітій духовці, при 180 град. Готовність визначати сухою паличкою.

Спечений бісквіт охолодити в формі, звільнити з форми та залишити годин на 7. Розрізати ножем з зубцями на 3 рівні коржі.

Чорничне желе
Чорницю (200 г) розморозити і зблендерувати. Агар (6 г) замочити в холодній воді (200 мл) хвилин на 10, довести до кипіння, додати 150 г цукру, знову довести до кипіння та змішати з ягідним пюре. Форму 40*30 см застелити плівкою, вилити на нього желе, залишити застигати. Вирізати 2 круги діаметром 20 см.

Лимонно-вершковий крем
Лимонний сік (120 г, з двох великих лимонів), цедра терта з 2 лимонів, цукор (150 г) - довести до кипіння. Яйця (3 штуки) попередньо трохи збити, ввести в киплячу лимонну суміш при мішанні, варити мішаючи ще 5 хвилин на середньому вогні. Накрити, залишити застигнути.
Желатин (20 г) залити водою (70 г), помішати, помістити в мікро, прогріти, не доводити до кипіння (втратить свої властивості). Додати желатиновий розчин в лимонний, перемішати.
Вершки (0.5 л, 36%) збити з цукровою пудрою (120 г). З"єднати вершкову та лимонну маси з допомогою ручного вінчика.

Формування
Корж, частина крему, желе, частина крему, корж, частина крему, желе, частина крему, корж. Залишками крему обробити верх і боки.
Поставити застити в холодильник.
На холодне нанести помадку : 100 г чорного шоколаду і 80 мл вершків 36%. Прикрасити шоколадними цукерками, желе та кокосовими кульками.

Кокосові кульки
Згущене молоко (не варене) 380 г, жовтки (2 штуки), кокосова стружка (100 г) - помістити в товстостінну каструлю, варити до загустіння, постійно мішаючи. Масу охолодити. Сформувати кульки, обкатати в кокосовій стружці.

Примітка: я коржі не просочую, ми любимо сухі бісквіти. Хто хоче вологі - просочити перед формуванням, ідеально цукровим сиропом з лимонним соком.

https://lubany-b.livejournal.com/299650.html


Метки:  


Процитировано 1 раз
Понравилось: 1 пользователю

Сирник з малиною

Среда, 08 Июля 2020 г. 06:42 + в цитатник


Сирник з малиною

Прямокутна форма 20*30 см

Тісто
Вершкове масло (150г) збити з цукровою пудрою (100 г), по одному ввести жовтки (3 шт.). Додати борошно (280 г) змішану з порошком для випічки (8 г). Замісити легке тісто.
Розподілити на дно форми, розрівняти.
Помістити в холодильник на пів години.

Вилити на пісочну основу сирну масу, запікати все разом при 160 град. (плюс мінус 1 година, але дивитися!!!).

Сирна маса
400 г крем-сиру (в мене був хохланд), 150 г кисломолочного сиру (я перетирала через сито), 200 г сметани (магазинна, 22% жирності), 120 г цукру, 1 ст.ложка кукурудзяного крохмалю (або порошка пудингу) - все перемішати на низьких обертах міксера. По одному ввести 2 яйця.

Спечений пиріг охолодити.

Зверху помістити малинову масу і в холодильник на ніч, прикрасити довільно.

Малинова маса
300 г малини (в мене була морожена, але можна й свіжу) і 100 г цікру помістити на вогонь і довести тільки до кипіння. Перетерти через сито. Додати желатиновий розчин при вимішуванні (18 г желатину +60 г води - добре прогріти, але не доводити до кипіння, вводити в малину через сито).
Паралельно збити вершки 250 г (жирність 30% і більше). З"єднати дві маси, перемішавши ручним вінчиком.

Примітка: найбільше питань буде по заміні вершкового сиру. Це святковий пиріг, тому й використала крем-сир, не дивлячись на високу ціну. Структура дуже ніжна й повітряна, кисломолочний сир дасть щільнішу структуру, не буде так смачно. Але вирушувати вам.

https://lubany-b.livejournal.com/299453.html


Метки:  


Процитировано 2 раз
Понравилось: 1 пользователю

Маковый пляцок

Среда, 08 Июля 2020 г. 06:37 + в цитатник


Маковий пляцок

Форма 20*30 см (з високими бортами)

Тісто:
Збити масло (100 г) з пудрою (70 г), поступово ввести жовтки (3 шт.). Ввести борошно (170 г) з порошком для печива (6 г), вручну швидко замісити тісто.
Форму простелити пергаментом. На нього розмістити тісто. Помістити на пів години в холодильник.

На тісто помістити макову начинку, розрівняти, зверху вилити сметанну масу, розрівняти.

Пекти при 170 град. (без конвекції!!!) до зарум"янення верха. Точний (і навіть приблизний) час для кожної духовки свій! Пильнуйте!

Макова начинка
Мак (350 г) помолоти. Молоко (0,7 л), цукор (150 г), масло (100 г) - довести до кипіння, зняти з вогню, зразу ввести мак, перемішати. Накрити кришкою і залишити остигати. В холодне додати жовтки (3 штуки), терті очищені яблука (2 штуки, великі, не відтискати ), манку (30 г), пудинговий порошок (20 г, пів пачки стандартної, можна замінити на кукурудзяний крохмаль. така ж кількість). В кінці збити 3 білки з 50 г цукру. Додати в кілька прийомів до макової маси, акуратно вимішуючи вручну.

Сметанна маса
Сметана (300 мл, 22%), цукор (70 г), яйце (1 шт.), 1 ст.ложка кукурудзяного крохмалю, або пудингового порошку.

Повністю охолоджений пляцок полити помадкою: довести до кипіння 50 мл вершків (30% і вище) з 50 г масла. Забрати з вогню, ввести подріблений чорний шоколад (100г). Вимішати до однорідності і зразу нанести на поверхню, розрівняти лопаткою.

Примітка: верхній сметанний прошарок тонкий, але він необхідний, бо дає залишатися маковому прошарку соковитим, це важливо!

https://lubany-b.livejournal.com/299090.html


Метки:  


Процитировано 1 раз
Понравилось: 1 пользователю

Поиск сообщений в lj_lubany_b
Страницы: [15] 14 13 ..
.. 1 Календарь