-Видео

Ciasto Kubu[
Смотрели: 3 (0)
Ciasto Shrek
Смотрели: 9 (0)
Ciasto Cappuccino
Смотрели: 9 (0)
Krajanka makowa
Смотрели: 1 (0)

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Lara_Ku

 -Подписка по e-mail

 

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 01.05.2014
Записей: 303
Комментариев: 32
Написано: 347


Пляцок "Веселковий яблучник"

Воскресенье, 04 Мая 2014 г. 23:44 + в цитатник

Пляцок "Веселковий яблучник"

Інгредієнти

для крему
яблука (кисло-солодкі)
2 кг
150 г
150 г
150 г
100 г
10 г
1 ч. ложка
45 г
2 ст. ложки
 
для тіста
3 шт.
200 г
100 г
сметана (домашня)
1 ст. ложка
1 ст. ложка
600 г
 
для шоколадної глазурі
4 ст. ложки
3 ст. ложки
2 ст. ложки
1 ст. ложка
40 г
 
Розраховано на 15 порцій

Чудовий соковитий пляцок, наповнений різноманітними смаками і ароматами.Красивий і ніжний. Тісто — з давніх записів із мого старого записника рецептів. Начинка — моя фантазія.
Для тіста масло розтерти з цукром на пухку масу:

По одному додавати яйця, ретельно розтираючи:

Додати сметану і порошок для випічки. Розмішати:

Додати просіяне борошно. Вимішати тісто:

Тісто такої консистенції:

Розділити тісто на 4 частини. Форму (22х22 см) вистелити пергаментним папером і злегка змастити олією. Викласти 1\4 частини тіста. Розподілити рівномірно по дну форми. Дуже легко це робити, накривши тісто зверху харчовим целофаном і руками зверху по целофану розподіляти тісто. Потім целофан легко знімається:

Випікати 18-20 хвилин при 180*С до злегка золотистого кольору. Так випекти 4 коржі.
Тим часом приготувати крем: яблука почистити, потерти на тертці з найбільшими вічками, змішати з вершками(сметаною), цукром і проварити 5-7 хвилин:

Далі в яблучну масу додати швидкорозчинний желатин і проварити ще 1-2 хвилини до повного
розчинення желатину:

Розділити яблучну масу на 3 рівні частини. До першої додати шпинатне пюре(у мене — заморожене). Проварити 1 хвилину:

Додати ванільний цукор. Розмішати:

До другої частини додати гарбузове пюре(у мене- заморожене) і корицю. Проварити 1 хвилину:

До третьої- чорницю( у мене-заморожена). Проварити 1 хвилину:

Перший корж покрити теплим яблучно-шпинатним кремом:

Накрити другим спеченим коржем. Покрити яблучно-гарбузовим кремом:

Накрити третім коржем і змастити його гарячим яблучно-чорничним кремом. Накрити четвертим коржем.
ДЛЯ ШОКОЛАДНОЇ ПОМАДКИ:
підігріти сметану, цукор, какао, масло до повного розчинення цукру. Додати шматки шоколаду. Перемішати до розтоплення шоколаду:

Теплою глазуррю покрити зверху пляцок. Дати застигнути торту в холодилнику мінімум 2 години.
Краще залишити на ніч:

Перед подачею порізати пляцок на квадратні шматочки-тістечка:

Рубрики:  ТОРТЫ/- пляцки
Метки:  

Процитировано 7 раз
Понравилось: 2 пользователям

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку