Пляцок "Веселковий яблучник" |
для крему | |
яблука (кисло-солодкі)
|
2 кг |
150 г | |
150 г | |
150 г | |
100 г | |
10 г | |
1 ч. ложка | |
45 г | |
2 ст. ложки | |
для тіста | |
3 шт. | |
200 г | |
100 г | |
сметана (домашня)
|
1 ст. ложка |
1 ст. ложка | |
600 г | |
для шоколадної глазурі | |
4 ст. ложки | |
3 ст. ложки | |
2 ст. ложки | |
1 ст. ложка | |
40 г | |
Розраховано на 15 порцій |
Чудовий соковитий пляцок, наповнений різноманітними смаками і ароматами.Красивий і ніжний. Тісто — з давніх записів із мого старого записника рецептів. Начинка — моя фантазія.
Для тіста масло розтерти з цукром на пухку масу:
По одному додавати яйця, ретельно розтираючи:
Додати сметану і порошок для випічки. Розмішати:
Додати просіяне борошно. Вимішати тісто:
Тісто такої консистенції:
Розділити тісто на 4 частини. Форму (22х22 см) вистелити пергаментним папером і злегка змастити олією. Викласти 1\4 частини тіста. Розподілити рівномірно по дну форми. Дуже легко це робити, накривши тісто зверху харчовим целофаном і руками зверху по целофану розподіляти тісто. Потім целофан легко знімається:
Випікати 18-20 хвилин при 180*С до злегка золотистого кольору. Так випекти 4 коржі.
Тим часом приготувати крем: яблука почистити, потерти на тертці з найбільшими вічками, змішати з вершками(сметаною), цукром і проварити 5-7 хвилин:
Далі в яблучну масу додати швидкорозчинний желатин і проварити ще 1-2 хвилини до повного
розчинення желатину:
Розділити яблучну масу на 3 рівні частини. До першої додати шпинатне пюре(у мене — заморожене). Проварити 1 хвилину:
Додати ванільний цукор. Розмішати:
До другої частини додати гарбузове пюре(у мене- заморожене) і корицю. Проварити 1 хвилину:
До третьої- чорницю( у мене-заморожена). Проварити 1 хвилину:
Перший корж покрити теплим яблучно-шпинатним кремом:
Накрити другим спеченим коржем. Покрити яблучно-гарбузовим кремом:
Накрити третім коржем і змастити його гарячим яблучно-чорничним кремом. Накрити четвертим коржем.
ДЛЯ ШОКОЛАДНОЇ ПОМАДКИ:
підігріти сметану, цукор, какао, масло до повного розчинення цукру. Додати шматки шоколаду. Перемішати до розтоплення шоколаду:
Теплою глазуррю покрити зверху пляцок. Дати застигнути торту в холодилнику мінімум 2 години.
Краще залишити на ніч:
Перед подачею порізати пляцок на квадратні шматочки-тістечка:
Рубрики: | ТОРТЫ/- пляцки |
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |