-Видео

Ciasto Kubu[
Смотрели: 3 (0)
Ciasto Shrek
Смотрели: 9 (0)
Ciasto Cappuccino
Смотрели: 9 (0)
Krajanka makowa
Смотрели: 1 (0)

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Lara_Ku

 -Подписка по e-mail

 

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 01.05.2014
Записей: 303
Комментариев: 32
Написано: 347


Пляцок "Галицька вишиванка"

Воскресенье, 04 Мая 2014 г. 23:06 + в цитатник

Пляцок "Галицька вишиванка"

Здається збулась мрія зварйованого моя мрія створити пляцок «вишиванка» таким, як я його бачу.
Безліч разів малювала розріз на папері, тішилася, що знайшла якісь нові ідеї, потім відкидала їх як цілком непідходящі. Відступала в останній момент, створюючи інакший пляцок cookorama.net/uk/blog/torty/plyacok-koljorovyj-son.html, бо здавалось, що нічого путнього з того не вийде.
Ще тоді вирішила:" Створю його на Великдень. Це свято, яке тісно пов«язане у нас з вишиванками. І кошики пасхальні вишиванками у нас накривають, коли несуть страви до церкви. І протягом усіх цих свят люди активно одягають вишиванки, ідучи до церкви, вгості чи просто на спацер до міста. Та останньою краплею, яка таки змусила мене засукати рукави і братися до діла стала „Велика гаївка“, яка проводилася у нашому місті на Великдень і була занесена у книгу рекордів України. Я побачила ТАКИЙ ентузіазм молоді, які були основною рушійною силою цієї події, що мені навіть стало трохи не по собі. Сотні і сотні молодих волонтерів(це 15-16-17 років) окрім усього іншого навіть ставали в 4-5 годині ранку, щоб намалювати по дорозі слідування майбутньої гаївки спеціальні символічні безперервні знаки довжиною 3 кілометри. Та тут можна говорити багато. Кому цікаво — ось наш звіт uk.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0_%D0%93%D0%B0%D1%97%D0%B2%D0%BA%D0%B0_(%D0%94%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D1%87) фотографії використано мої.
Після цього я просто мала зробити цей пляцок — і ось він є
ПРОДУКТИ:
ДЛЯ КОЛЬОРОВИХ КОРЖІВ:
ТОМАТНОГО: 1 яйце,1 ст.ложка масла,1 ст. ложка сметани, 2 ст.ложки томатної пасти, 7 ст. ложок борошна, 1\2 ч. ложки розпушувача,3 ст. ложки цукру.
ШПИНАТНОГО: 1 яйце, 1 ст. ложка масла, 1 ст. ложка сметани, 3 ст. ложки розмороженого і відтиснутого від рідини шпинату, 6 ст. ложок борошна, 1\2 ч. ложки розпушувача, 3 ст. ложки цукру.
ВАНІЛЬНОГО:1 ст. ложка масла, 1 яйце, 2 ст. ложки сметани, 1\2 ч. ложки розпушувача, 6 ст. ложок борошна, 1 пачка ванільного цукру, 2 ст. ложки цукру.
ШОКОЛАДНОГО: 1 яйце, 1 ст. ложка масла, 2 ст. ложки сметани,3 ст. ложки цукру, 1\2 ч. ложки розпушувача,2 ст. ложки какао, 5 ст. ложок борошна.
СМОРОДИНОВОГО:3 ст. ложки смородини(у мене-заморожена), 1 яйце, 1 ст. ложка масла, 1 ст. ложка сметани, 3 ст. ложки цукру, 1\2 ч. ложки розпушувача, 6 ст. ложок борошна.
СИРНИЙ КРЕМ:
750г сиру, 2 жовтки,75 г масла, 0,75 склянки цукру, цедра і сік 1 лимону, 1 ст. ложка манки, 50 мл молока, 1 пачка ванільного пудингу
СМЕТАНКОВИЙ КРЕМ:300 мл сметани, 1 пачка ванільного пудингу, 5 ст. ложок цукру, 200г масла.
ПІСОЧНЕ ТІСТО: 2 яйця, 1 жовток, 1 ст. ложка сметани, 200г масла, 1 столова ложка розпушувача, 150г цукру, 550г борошна, 2 ст. ложки сметани.
КРІМ ТОГО: 300г трубочок з білим кремом, 300г трубочок з шоколадним кремом.
ГЛАЗУР:200г шоколаду з лісовими горіхами, 3 ст. ложки сметани, 2 ст. ложки какао, 2 ст. ложки коньяку.
ФОРМА: 22х22 СМ
ПРИГОТУВАННЯ:
КОЛЬОРОВІ КОРЖІ: робляться легко і швидко. Поки печеться один корж, готуємо інший.
Розтираємо масло сметану, яйце і цукор:

додаємо томатну пасту:

Борошно і розпушувач:

Розмазуємо на простеленій кулінарним папером формі:

Випікаємо 6 хвилин при 180*С:

Перевертаємо і ще з гарячого коржа знімаємо папір: Корж м»якенький і пухкий.

Аналогічно готуємо шоколадне тісто:

Шпинатне:

Ванільне і смородинове:

ДЛЯ ПІСОЧНОГО ТІСТА:
Розтираємо масло з цукром:

Додаємо жовток і яйця:

Частину борошна і розпушувач:

Розділяємо масу на 2 частини. В одну додаємо какао:

Формуємо два тіста:, додаючи решту борошна:

Кожен вид тіста розділяємо на 2 частини. В одну частину шоколадного тіста закатуємо трубочки з білим кремом по довжині форми:

В одну частину білого тіста закатуємо трубочки з білим кремом:

Викладаємо у форму трубочки в тісті почергово і випікаємо 25 хвилин при 180*С:

Другу частину білого тіста розкачуємо по розмірам форми(дуже добре виходить між двома листами целофану).Зверху накладаємо розкатане таким же чином чорне тісто:

Розрізаємо подвійний чорно-білий пласт на смужки в 1 см і викладаємо у простелену папером форму один до одної впритик смужки, обертаючи їх почергово — одну смужку кладемо як і розрізали- горизонтально, іншу обертаємо вертикально. Випікаємо 17 хвилин при 180*С.

ДЛЯ СИРНОГО КРЕМУ: розираємо сир, жовтки, манку, цедру, масло, сік і цукор. Варимо 5 хвилин. В молоці розчинямо пудинг. Виливаємо його в сирну масу і варимо до першого«бульк».

Ще гарячим кремом перемащуємо кольорові коржі, складаючи їх один на один:
.
Коржі бажано залишити з кремом на ніч. Тоді вони становитимуть єдине ціле. Далі вимірюємо висоту утвореного пласту і розрізаємо нашу стопку на смужки, шириною як і висота, щоб утворились квадратні в розрізі смужки:

На низ викладаємо корж з трубочками. Змащуємо частиною сметанкового крему:

Для сметанкового крему заварюємо сметану з цукром і пудингом до густої маси. Остуджуємо і збиваємо з маслом.
Далі кожну кольорову смужку розрізаємо для зручності на 3 шматки. Кожен шматок обертаємо вертикально і розрізаємо на рівнобедренні трикутники:

Трикутники викладаємно на змащений корж гіпотенузою вниз( катетами вверх):

Ось з іншого боку як виглядає те ж саме:

Змащуємо тоненьким шаром крему катети:

І в утворені отвори-зубчики вставляємо наступні трикутники уже катетами вниз(гіпотенуза тоді стане горизонтально, а катети торкатимуться до катетів)

Зверху змащуємо кремом і накладаємо чорно-білий пісочний корж:

Зверху покриваємо шоколадно-горіховою глазуррю, для якої шоколад з лісовими горіхами треба розтопити зі сметаною, коньяком і какао:
:

Охолодити пляцок протягом 3 годин. Подавати, розрізавши на прямокутні шматочки:


Смачного!

Рубрики:  ТОРТЫ/- пляцки
Метки:  

Процитировано 10 раз
Понравилось: 3 пользователям

Siryna   обратиться по имени Вторник, 06 Января 2015 г. 01:28 (ссылка)
Супер!!!
Ответить С цитатой В цитатник
леватигр   обратиться по имени Понедельник, 02 Февраля 2015 г. 20:08 (ссылка)
бывает же такая рукотворная краса! какая же вы умница!
Ответить С цитатой В цитатник
 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку