-Видео

Ciasto Kubu[
Смотрели: 3 (0)
Ciasto Shrek
Смотрели: 9 (0)
Ciasto Cappuccino
Смотрели: 9 (0)
Krajanka makowa
Смотрели: 1 (0)

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Lara_Ku

 -Подписка по e-mail

 

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 01.05.2014
Записей: 303
Комментариев: 32
Написано: 347


Пляцок "Мелодія двох сердець"

Воскресенье, 04 Мая 2014 г. 22:57 + в цитатник

Пляцок "Мелодія двох сердець"

Інгредієнти

Жіночий Маково-кокосовий корж
6 шт.
150 г
150 г
150 г
 
Чоловічий шоколадний корж
4 шт.
4 ст. ложки
4 ст. ложки
2 ст. ложки
1 ч. ложка
 
Горіховий крем
1 склянка
молоко (жирне)
700 мл
6 шт.
8 ст. ложок
4 ст. ложки
350 г
 
Розраховано на 15 порцій

Представляю вам сьогодні свій авторський рецепт — пляцок «Мелодія двох сердець». З цим пляцком пов`язана у мене дуже давня історія і він викликає у мене особливо теплі спомини. Бо… це один з перших пляцків, які я колись скомпонувала самостійно. У далекому-далекому (на скільки я пам`ятаю) 2005 році десь приблизно у такий самісінький час передвалентиння мені вперше спало на думку створити свій неповторний пляцок, який би ще не пік ніхто до того часу і який би здивував моїх рідних.Саме тоді я вирішила, що пляцок складатиметься з двох коржів — жіночого, вибагливого, з кокосово-маковими витребеньками. І чоловічого, з какао, прямолінійного і загорілого. Як два серця -жіноче і чоловіче, які співають кожне по-своєму але в один момент зливаються в єдину мелодію.
Відіслала тоді рецепт і фото у дуже популярну на той час газету «Кухня» з неймовірним на той час накладом — 310 000 примірників.
Думаю, не одна господиня з того часу зготувала собі пляцок по цьому моєму рецепту. А ось чогось мені захтілося згадати ті давні часи і спекти його знову, бо пляцок вартий вашої уваги сто разів — дуже смачний, ніжний і незаморочливий як на пляцок.
МАКОВО_КОКОСОВИЙ КОРЖ:
Білки збити з цукровою пудрою на пухку масу. Додати кокосову стружку і нетертий сухий мак. Акуратно вимішати:

Викласти тісто у простелену кулінарним папером форму 22х22 см. Випікати 50 хв при 190*С.

Поки печеться корж готуємо крем, бо йому треба буде остигнути до того моменту, поки спечеться другий корж.
КРЕМ:
Горіхи змолоти, залити 250 мл молока. Довести до кипіння і прокип«ятити 1 хвилину.

Жовтки збити з цукром, рештою молока і борошном. Довести суміш до кипіння, але не кип»ятити:

З"єднати горіхову і жовткову масу. Охолодити:

Масло збити на пухку масу і додавати порціями по 2-3 столові ложки горіхову масу, постійно збиваючи:

ШОКОЛАДНИЙ КОРЖ
Білки збити з цукром на пухку масу. Додавати по одному жовтку і столовій ложці борошна з розпушувачем, акуратно розмішуючи щоразу:

В кінці вмішати просіяне какао:

Випікати у формі 22х22 см, простеленій кулінарним папером 30 хвилин при 190*С:

Маково-кокосовий корж змастити кремом. Зверху викласти шоколадний корж.Верх і боки змастити кремом. Відправити пляцок на ніч у холодильник:

При подачі розрізати пляцок на невеличкі шматочки, прикрасити за бажанням:

Смачного!

Рубрики:  ТОРТЫ/- пляцки
Метки:  

Процитировано 11 раз
Понравилось: 4 пользователям

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку