-Видео

Ciasto Kubu[
Смотрели: 3 (0)
Ciasto Shrek
Смотрели: 9 (0)
Ciasto Cappuccino
Смотрели: 9 (0)
Krajanka makowa
Смотрели: 1 (0)

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Lara_Ku

 -Подписка по e-mail

 

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 01.05.2014
Записей: 303
Комментариев: 32
Написано: 347


Пляцок "Три бажання"

Суббота, 03 Мая 2014 г. 15:05 + в цитатник



рецепт від Леся Кравецького (http://smak.ua)
Інгредієнти:
ДЛЯ МАКОВОГО ШАРУ:
200г маку,
2 яйця,
4 ст.л. цукру,
25 г родзинок(ізюму),
5-6 горіхів,
1 ст.ложка апельсинових цукатів.
ДЛЯ СИРНОГО ШАРУ:
500 г сиру,
2 ст.ложки сметани,
1 пачка ванільного пудингу,
3 ст.л. апельсинових цукатів,
100г родзинок(ізюму) - бажано світлого і темного,
3 яйця,
5 ст. ложок цукру
ДЛЯ ШОКОЛАДНОГО ШАРУ:
4 яйця,
8 ст. ложок борошна,
4 ст. ложки темного какао,
2\3 ч. ложки соди,
щіпка солі,
6 ст.ложок цукру
ДЛЯ КРЕМУ:
200 г сметани,
1 ч. л. рочинної кави,
1 яйце,
1 ч. ложка борошна,
4 ст. ложки цукру,
200 г масла.

Сир розтерти зі сметаною і цукром. Додати яйця, цукати, пудинг і родзинки. Усе розтерти до однорідної маси.

Мак запарити і тричі змолоти на м"ясорубці з горіхами. Додати родзинки, цукати, цукор і яйця. Усе вимішати.

Форму 15х30 см вистелити пергаментним папером. Вискласти макову масу. Зверху - сирну. Залити усе зверху шоколадною масою:

для шоколадної маси яйця збити з цукром на пухку масу, за допомогою міксера протягом 5-6 хвилин. Легко вимішати з борошном, какао і розпушувачем.

Випікати 35-40 хвилин при 190*С.
Остиглий корж перевернути на пергаментний папір, посипаний цукром і зняти з верхнього коржа пергамент.

Для крему сметану розмішати з яйцем, кавою і цукром. Заварити до густої маси. Остудити. Збити з маслом на пухку масу.

Корж розрізати на 2 частини. На одну частину(маком вверх) намазати крем. Зверху поставити другу частину коржа маком вниз.

Мої зміни в рецепті від автора:
- для макового шару я використала готову макову масу (придбала у крамниці Марічки) додала тільки яйця
- до сирної маси не додавала родзинки та цукати
- крем приготувала без кави
- зверху пляцок залила шоколадною помадкою
- форму брала більшу за розмірами (з електродуховки Арістон 28х34)


Дуже смачний пляцок.

Link

Рубрики:  ТОРТЫ/- пляцки
Метки:  

Процитировано 12 раз
Понравилось: 4 пользователям

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку