Суббота, 03 Мая 2014 г. 15:05
+ в цитатник
![](http://dreamfood.ua/uploads/forum/thumbs/1330273766.jpg)
рецепт від Леся Кравецького (http://smak.ua)
Інгредієнти:
ДЛЯ МАКОВОГО ШАРУ:
200г маку,
2 яйця,
4 ст.л. цукру,
25 г родзинок(ізюму),
5-6 горіхів,
1 ст.ложка апельсинових цукатів.
ДЛЯ СИРНОГО ШАРУ:
500 г сиру,
2 ст.ложки сметани,
1 пачка ванільного пудингу,
3 ст.л. апельсинових цукатів,
100г родзинок(ізюму) - бажано світлого і темного,
3 яйця,
5 ст. ложок цукру
ДЛЯ ШОКОЛАДНОГО ШАРУ:
4 яйця,
8 ст. ложок борошна,
4 ст. ложки темного какао,
2\3 ч. ложки соди,
щіпка солі,
6 ст.ложок цукру
ДЛЯ КРЕМУ:
200 г сметани,
1 ч. л. рочинної кави,
1 яйце,
1 ч. ложка борошна,
4 ст. ложки цукру,
200 г масла.
Сир розтерти зі сметаною і цукром. Додати яйця, цукати, пудинг і родзинки. Усе розтерти до однорідної маси.
Мак запарити і тричі змолоти на м"ясорубці з горіхами. Додати родзинки, цукати, цукор і яйця. Усе вимішати.
Форму 15х30 см вистелити пергаментним папером. Вискласти макову масу. Зверху - сирну. Залити усе зверху шоколадною масою:
для шоколадної маси яйця збити з цукром на пухку масу, за допомогою міксера протягом 5-6 хвилин. Легко вимішати з борошном, какао і розпушувачем.
Випікати 35-40 хвилин при 190*С.
Остиглий корж перевернути на пергаментний папір, посипаний цукром і зняти з верхнього коржа пергамент.
Для крему сметану розмішати з яйцем, кавою і цукром. Заварити до густої маси. Остудити. Збити з маслом на пухку масу.
Корж розрізати на 2 частини. На одну частину(маком вверх) намазати крем. Зверху поставити другу частину коржа маком вниз.
Мої зміни в рецепті від автора:
- для макового шару я використала готову макову масу (придбала у крамниці Марічки) додала тільки яйця
- до сирної маси не додавала родзинки та цукати
- крем приготувала без кави
- зверху пляцок залила шоколадною помадкою
- форму брала більшу за розмірами (з електродуховки Арістон 28х34)
Дуже смачний пляцок.
![](http://dreamfood.ua/uploads/forum/thumbs/1330274408.jpg)
Link
Метки:
пляцки
пляцок
Процитировано 12 раз
Понравилось: 4 пользователям
-
4
Запись понравилась
-
12
Процитировали
-
0
Сохранили
-