Пляцок"Цветной сон" |
ДЛЯ ЦВЕТНЫХ КОРЖЕЙ:
КРІМ ЦЬОГО:
ДЛЯ ШОКОЛОДНО-ВАНІЛЬНИХ КОРЖІВ:
ДЛЯ КРЕМУ:
ДЛЯ ШОКОЛАДНОЇ ГЛАЗУРІ:
ДЛЯ КОЛЬОРОВИХ КОРЖІВ:
Цукор збити з маслом на пухку масу, додати мед, розтоплене масло, сметану.
Розділити суміш на 4 рівні частини(розкласти по окремим посудинам).В кожну додати свої складові.
Борошно просіяти і змішати з порошком для випічки.
В кожну посудину додати свої компоненти і замісити ложкою тісто.
Тісто липке — його легко можна розмазувати по кулінарному папері ножиком.
З кожного виду тіста спекти по 2 коржі, розмазуючи тісто на змазаному маслом кулінарному папері ножем. Випікати 5 хвилин при 180*С. Коржі не мають бути твердими, як на «Спартак» — вони м«якенькі.
Робота іде швидко, бо поки печеться 1 корж — якраз є час рівно розмазати наступне тісто.
Форма 22х22 см.
Має вийти 8 кольорових коржів.
ДЛЯ ШОКОЛОДНО-ВАНІЛЬНОГО ТІСТА:
Масло збити з цукром на пухку масу. Додати яйця і сметану.Додати борошно з розпушувачем. Розділити тісто на 2 частини. До однієї додати какао і молоко, до іншої — ванільний цукор.
Печемо 2 коржі, тому і біле, і шоколадне тісто ділимо на 2. Форму вистеляємо кулінарним папером. Розмазуємо половину білого тіста. Зверху розмазуємо шоколадне. На шоколадне викладаємо соломку і втискаємо її вниз. Випікаємо 20 хвилин при 180*С. Випікаємо 2 таких коржі.
ДЛЯ КРЕМУ:
Пудинг (3 пачки)заварити в молоці з цукром. Остудити. Масло збити до пухкої маси. Додавати по ложці пудинг, постійно збиваючи.В кінці додати цедру.
СКЛАДАЄМО ПЛЯЦОК:
Кольорові коржі перемазуємо тонким шаром крему і складаємо, чергуючи кольори. Вимірюємо висоту утвореної стопки коржів. У мене вийшло 5,5 см.
Тому нарізаємо стопку на смуги шириною теж 5,5 см.
На низ викладаємо один шоколадно-ванільний корж — крем — кольорові смужки- стопки, обертаючи їх положення почергово: горизонтально-вертикально
— крем — шоколадно-ванільний корж- глазур. Явно мені тепер здається, що описувала я це довше, ніж готувала, тому не надто лякайтеся довгого опису — пляцок не важкий у приготуванні і без підводних каменів.
Рубрики: | Сладкая выпечка/- пляцки |
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |