-Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в kenig_65

 -Подписка по e-mail

 

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 26.09.2010
Записей:
Комментариев:
Написано: 7333


Пляцок"Цветной сон"

Понедельник, 01 Сентября 2014 г. 17:10 + в цитатник

 

ДЛЯ ЦВЕТНЫХ КОРЖЕЙ:

  • 120г масла,
  • 150г сахара,
  • 5 яиц,
  • 4 ст. ложки меда,
  • 3 ст. ложки сметаны,
  • 3 ч. ложки ,                                                                                                                                        

КРІМ ЦЬОГО: 

  • Для 1 маси -3 ст. ложки томатної пасти, 150г борошна з розпушувачем
  • Для 2 — 3 ст. ложки шпинатного пюре, 150 г борошна з розпушувачем
  • Для 3 — 3 ст. ложки темного какао і 2 ст. ложки сметани, 150 г борошна з розпушувачем
  • Для 4 — 1 ч. ложка куркуми, 1 ст. ложка сметани, 150г борошна з розпушувачем

ДЛЯ ШОКОЛОДНО-ВАНІЛЬНИХ КОРЖІВ:

  • 3 яйця,
  • 150г цукру,
  • 250 г масла,
  • 150 мл сметани,
  • 2 ч. ложки порошку для випічки,
  • 2 склянки борошна,
  • 3 ст. ложки темного какао,
  • 3 ст. ложки молока,
  • 1 пачка ванільного цукру,
  • 1 пачка солодкої соломки.

ДЛЯ КРЕМУ:

  • 3 пачки ванільного пудингу,
  • розрахованого кожен на 0,5 л рідини,
  • 6 ст. ложок цукру,
  • 350г масла,
  • 1 л молока,
  • цедра 1 лимона.

ДЛЯ ШОКОЛАДНОЇ ГЛАЗУРІ:

  • 100г шоколаду,
  • 50г масла,
  • 50г сметани.

ДЛЯ КОЛЬОРОВИХ КОРЖІВ:
Цукор збити з маслом на пухку масу, додати мед, розтоплене масло, сметану.


Розділити суміш на 4 рівні частини(розкласти по окремим посудинам).В кожну додати свої складові.

Борошно просіяти і змішати з порошком для випічки.
В кожну посудину додати свої компоненти і замісити ложкою тісто. 
Тісто липке — його легко можна розмазувати по кулінарному папері ножиком.


З кожного виду тіста спекти по 2 коржі, розмазуючи тісто на змазаному маслом кулінарному папері ножем. Випікати 5 хвилин при 180*С. Коржі не мають бути твердими, як на «Спартак» — вони м«якенькі.
Робота іде швидко, бо поки печеться 1 корж — якраз є час рівно розмазати наступне тісто.
Форма 22х22 см.




Має вийти 8 кольорових коржів.
ДЛЯ ШОКОЛОДНО-ВАНІЛЬНОГО ТІСТА:
Масло збити з цукром на пухку масу. Додати яйця і сметану.Додати борошно з розпушувачем. Розділити тісто на 2 частини. До однієї додати какао і молоко, до іншої — ванільний цукор.
Печемо 2 коржі, тому і біле, і шоколадне тісто ділимо на 2. Форму вистеляємо кулінарним папером. Розмазуємо половину білого тіста. Зверху розмазуємо шоколадне. На шоколадне викладаємо соломку і втискаємо її вниз. Випікаємо 20 хвилин при 180*С. Випікаємо 2 таких коржі.



ДЛЯ КРЕМУ:

Пудинг (3 пачки)заварити в молоці з цукром. Остудити. Масло збити до пухкої маси. Додавати по ложці пудинг, постійно збиваючи.В кінці додати цедру.
СКЛАДАЄМО ПЛЯЦОК:
Кольорові коржі перемазуємо тонким шаром крему і складаємо, чергуючи кольори. Вимірюємо висоту утвореної стопки коржів. У мене вийшло 5,5 см. 

Тому нарізаємо стопку на смуги шириною теж 5,5 см.
На низ викладаємо один шоколадно-ванільний корж — крем — кольорові смужки- стопки, обертаючи їх положення почергово: горизонтально-вертикально

— крем — шоколадно-ванільний корж- глазур. Явно мені тепер здається, що описувала я це довше, ніж готувала, тому не надто лякайтеся довгого опису — пляцок не важкий у приготуванні і без підводних каменів.

ИСТОЧНИК

Рубрики:  Сладкая выпечка/- пляцки


Процитировано 4 раз

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку