Без заголовка |
Інгредієнти:
40 гр живих дріжджів (я брала 10 гр сухих)
250 мл молока
120 гр цукру
6 шт жовтків
100 гр вершкового масла
500 гр борошна
В теплому молоці розвести дріжджі, додати 1 столову ложку цукру, розмішати. Окремо взбити жовтки з цукром до білого, з'єднати з сумішшю молока та дріжджів, вмішати борошно, потім влити розтоплене холодне масло. Добре вимісити, тісто виходить дуже липке, я місила в міксері 10 хв.
Миску затягнути плівкою і залишити в теплому місці на 2 години. Я ще не бачила, щоб так підходило тісто! Воно виростає рази в чотири, точно.
Тісто викласти на змазаний олією стіл, поділити на маленькі кульки (в мене вийшло 16 шт.), в середину кожної кульки покласти начинку, я брала по квадратику шоколаду Світоч "Особливий" (мій улюблений :-)), сформувати булочки.
Булочки залишити на деці підходити на 30хв.
Випікати при 180 градусах 25 хвилин. Автор пропонує гарячі булочки посипати цукровою пудрою, я перед випічкою змазала яйцем з молоком.
У мене ніколи не було книг відомої пані Дарії, зате в мене є інтернет :), в мережі дуже багато переписів
Ці булочки стали моїми улюбленими, рецепт дуже простий, а результат просто неймовірний. Мені дуже подобається, що не потрібно тісто довго й нудно вимішувати руками, підсипАти борошно, тісто легке в роботі. Булочки виходять дуууже ніжні, легесенькі, як пушинки.
Смачного!
Рубрики: | Кулинария/булочки |
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |