-Приложения

  • Перейти к приложению Открытки ОткрыткиПерерожденный каталог открыток на все случаи жизни
  • Перейти к приложению Толкование снов Толкование сновУзнайте в чем тайна вашего сна — стоит готовиться к чему-то плохому или, наоборот, надо чтобы сон обязательно сбылся. Вы непременно найдете толкование вашего сна, ведь в базе уже сейчас содержится 47
  • Перейти к приложению Словарный запас Словарный запасПриложение показывает, в виде облака, 100 наиболее используемых слов в вашем дневнике, или в дневниках друзей. Каждое слово является ссылкой, на поиск этого слова в вашем дневнике.
  • Перейти к приложению Я - фотограф Я - фотографПлагин для публикации фотографий в дневнике пользователя. Минимальные системные требования: Internet Explorer 6, Fire Fox 1.5, Opera 9.5, Safari 3.1.1 со включенным JavaScript. Возможно это будет рабо

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в ghbhjlf

 -Подписка по e-mail

 

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 15.03.2010
Записей: 328
Комментариев: 70
Написано: 621


Чорноплодна горбина

Пятница, 30 Сентября 2016 г. 11:34 + в цитатник

Чорноплідна горобина - ягода не з найпопулярніших, але ті, кому доводилося пробувати її і різні заготовки з неї - варення, джеми, компоти, знають, що це зовсім особлива ягода з неповторним ніжним смаком та незабутнім приємним ароматом. Як приготувати компот з чорноплідної горобини ми розповімо в цьому рецепті.(Стигла чорноплідна горобина з’являється у продажу після перших заморозків, десь у жовтні. Ягідки-намистини набувають насичений чорно-пурпуровий відтінок, а смак стає трохи терпким.) 

Друга назва чорноплідної горобини - аронія, але в народі її все ж частіше називають просто «черноплодка». За зовнішнім виглядом це невелике деревце або широкий чагарник близько 1,5м заввишки з чорними ягодами. З неї роблять вина, варення, настоянки і, звичайно, компоти, про яких піде мова в цьому рецепті.

Аронію використовують і в лікувальній практиці: для цього ягоди збирають восени і висушують. А все тому, що це справжнє джерело вітамінів і цілющих речовин: сахароза, глюкоза, фруктоза - відразу кілька видів цукрів, дубильні і пектинові речовини, завдяки яким разом з такими мінералами, як залізо, фтор, бор, молібден, марганець і мідь підвищується імунітет і стабілізується артеріальний тиск. Також у складі ягід аронії вітаміни В1, В2, В6, Р, К, С. Її рекомендують їсти для зниження рівня холестерину в крові, зміцнення кровоносних судин, поліпшення роботи ендокринної системи, для поліпшення кровотворення і як жовчогінний засіб. Крім того, спектр її корисних властивостей можна продовжити сечогінну, спазмолітичну, кровоспинним, збудливим аппетиит дією. Ця ягода протистоїть появі тромбів в судинах, бореться з променевою хворобою, підвищує кислотність, поліпшує травлення - список можна продовжити, адже корисних властивостей аронії дійсно дуже багато, що виділяє її серед інших ягід, хоч по популярності полуниця і малина залишають її позаду.

Смак ягід аронії солодкий, злегка терпкий, особливо якщо вони ще не дозріли. Будь-які заготовки з неї виходять дуже ароматними та смачними, і, безумовно, вкрай корисними.

РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ КОМПОТУ З ЧОРНОПЛІДНОЇ ГОРОБИНИ

Знадобиться: для цукрового сиропу із розрахунку на 1л води 500г цукру, чорноплідна горобина.

Як приготувати простий компот з черноплодки. Ягоди очистити від усього зайвого, промити і обсушити. Викласти у стерилізовані банки ягоди на третину їх обсягу, не більше. Влити до ягід окріп, залишити на 3хв, злити його. Для цукрового сиропу довести воду до кипіння, всипати цукор, перемішати і 5-10хв прокип'ятити, влити сироп до ягід в банках. Закатати банки кришками, перевернути догори дном, укутати теплою ковдрою, коли повністю охолонуть прибрати на зберігання в прохолодне місце. Пити компот можна буде через місяць.

Цей компот з чорноплідної горобини готується спрощеним способом, аналогічно компоту з черемхи. Його смак буде не надто солодкий, злегка терпкий, нагадує черемховий компот.

Серия сообщений "Кухня":
Приготовление блюд, рецепты
Часть 1 - Салат простой и вкусный
Часть 2 - Пирог морковный
...
Часть 9 - Продукты, окисляющие или ощелачивающие организм (по Н.В. Уокеру и Р.Д. Поупу) Оки
Часть 10 - ЧЕСНОЧНЫЕ СТРЕЛКИ ВПРОК
Часть 11 - Чорноплодна горбина

Метки:  

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку