Інгредієнти |
|
100 г |
|
100 г |
|
2 шт. |
|
130 г |
|
1 ч. ложка |
|
|
|
для ябучного желе |
|
5 шт. |
|
1 ст. ложка |
желе (журавлинове або лимонне)
|
|
|
для сметанкового желе |
|
400 мл |
|
1/3 склянка |
|
2 ст. ложки |
|
1/3 склянка |
|
Крім того |
|
|
|
|
|
Розраховано на 6 порцій |
1. Дно роз'ємної форми, діаметром 21 см., викласти папером для випічки, боки змастити маслом та присипати борошном. Масло кімнатної температури збити з цукром за допомогою міксера:
2. Збиваючи по одному додавати яйця:
3. Додати просіяне борошно разом з сіллю та розпушувачем. Тісто викласти у форму:
4. Випікати при температурі 180 градусів. Готовий корж дістати та залишити аби вихолов.
5. Яблука почистити від шкірки, стерти на грубій терці, викласти до банячка і протушити з ложкою цукру на не великому вогні 6-7 хвилин
далі вогонь збільшити і постійно помішуючи всипати пачку желе. Зняти з вогню, залишити аби вихололо.
6. На корж викласти яблучне желе. Поставити до холодильника.
7. Тим часом желатин розвести в 1/3 склянці кропу, вихолодити помішуючи. Сметану збити з пудрою, прикінці додати розведений желатин.
8. Боки форми загорнути фольгою.
Сметану викласти на яблука, зверху торт прикрасити за бажанням тертим шоколадом та ягодами, поставити на 2 години на холод.
Смачного!
Тесто
масло сливочное
100 г
сахар
100 г
яйца куриные
2 шт.
мука пшеничная
130 г
разрыхлитель для теста
1 ч. ложка
соль
для яблочного желе
яблоки (кисло-сладкие)
5 шт.
сахар
1 ст. ложка
желе (клюквенное или лимонное)
для сметанного желе
сметана
400 мл
пудра сахарная
1/3 стакан
желатин быстрорастворимый
2 ст. ложки
вода
1/3 стакан
Кроме того
шоколад черный
ягоды
Рассчитано на 6 порций
Приготовление:
1. Дно разъемной формы диаметром 21 см., выложить бумагой для выпечки, бока смазать маслом и присыпать мукой. Масло комнатной температуры взбить с сахаром с помощью миксера:
2. Взбивая, по одному добавлять яйца:
3. Добавить просеянную муку вместе с солью и разрыхлителем. Тесто выложить в форму:
4. Выпекать при температуре 180 градусов. Корж охладить
5. Яблоки очистить от кожуры, натереть на крупной терке, выложить в кастрюльку и протушить с ложкой сахара на маленьком огне 6-7 минут
дальше огонь увеличить и постоянно помешивая всыпать пачку желе. Снять с огня, охладить
6. На корж выложить яблочное желе. Поставить в холодильник.
7. Между тем желатин развести в 1/3 стакане горячей воды, охладить. Сметану взбить с пудрой, в конце добавить разведенный желатин.
8. Бока формы завернуть фольгой.
Сметану выложить на яблоки, сверху торт украсить по желанию тертым шоколадом и ягодами, поставить на 2 часа на холод.