-Метки

598164 Чеснок авокадо американская кухня английский баклажаны брокколи витамины волосы вторые блюда выпечка вязание вязание спицами говядина грибы грузинская кухня дача домашние растения домоводство дрожжевое тесто духовка заготовки закуски здоровье иммунитет кабачки капуста картофель кожа композиция компьютер консервирование котлеты красота кулинария кулинарные рецепты кулинарные сайты курица лепешки лицо лук маринад мед морковь морщины музыка мясо народные рецепты овощи огород огурцы онкология память первые блюда перец печень пирог пирожки позвоночник полезные продукты полезные советы помидоры почки прикол приколы рагу растения рис рыба сад сайты салат салаты свекла свинина скумбрия слоеное тесто соус специи спицы суп супы суставы сыр тесто турецкая кухня тыква узбекская кухня украинская кухня упражнения уроки английского фарш фасоль фото фрикадельки хлеб цветная капуста чечевица юмор ютуб

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Олька-Фасолька_К

 -Фотоальбом

Посмотреть все фотографии серии Северо-Запад
Северо-Запад
23:06 16.10.2010
Фотографий: 45
Посмотреть все фотографии серии [flash=288,192,http://picasaweb.google.com/s/c/bin
[flash=288,192,http://picasaweb.google.com/s/c/bin
03:00 01.01.1970
Фотографий: 0

 -Всегда под рукой

 -Я - фотограф

Салаты

Картофельный салат с луком и беконом
1 фотографий

 -Подписка по e-mail

 

 -Интересы

гадалок не уважаем газеты не плетем интересы разнообразные мыло не варим салфетки не наклеиваем филейки крючком не вяжем (жуть какая)

 -Сообщества

Участник сообществ (Всего в списке: 1) ДОСКА_неПОЧЁТА_ЛиРу

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 17.01.2008
Записей:
Комментариев:
Написано: 26243


MOROCCAN CHICKPEA SOUP (Марокканский суп из нута)

Четверг, 04 Августа 2016 г. 03:11 + в цитатник
ИСТОЧНИК
moroccan_chickpea_soup1 (623x513, 168Kb)
Ingredients:
1. 4-5 cups cooked chickpeas (see notes about cooking beans) or 45oz canned chickpeas (drained and rinsed)
2. 1 tbsp olive oil
3. 1 medium onion, chopped
4. 2 tbsp minced garlic (6 to 8 pods)
5. 2 dried bay leaves (optional)
6. 1 to 1.5 tsp red chili powder (can substitute with a combination of cayenne pepper and paprika), adjust to taste
7. 1 tsp ground cumin powder
8. 1 can (14.5 oz) diced tomatoes (or 4 cut tomatoes with juices)
9. 2 cups cut vegetables of choice (I used 1/2 cup zucchini, 3/4 cup beans, 1/4 cup green peas, 1/2 cup cut peppers)
10. salt to taste
11. juice of half lime
12. 1 cup fresh scallions, chopped into rings
13. 7-10 sprigs fresh cilantro or parsley, chopped fine

Method:

Heat the olive oil in a large heavy-bottomed pan.
Add garlic and onions, along with a little salt, and cook on medium-high until fully cooked and transparent.
Add the chili powder and cumin powder, saute for a minute on medium heat.
Add the tomatoes, vegetables and 4 cups water (or stock).
Cook with lid-on, at medium heat, for about 20 minutes until the vegetables are fully cooked and the amount of liquid has reduced a bit.
Add the chickpeas, half of the scallions and fresh herbs and check the seasoning for salt and pepper.
Continue to cook for another 5-10 minutes to bring all the flavors together.
Optional step: mash the soup mixture partially with a hand blender / potato masher, or take a portion of the chickpeas and vegetables and mash it in a blender or food processor. This will thicken the soup and give it a nice consistency. You can opt not to do this and continue to cook the soup with the whole cut vegetables and chickpeas as well.
Add the lime juice, cook for a couple more minutes and turn off the heat.
Garnish each serving of the soup with some of the remaining cut scallions and herbs to create a fresh and refreshing topping to this awesome soup!
Notes:
If using raw chickpeas:
Soak raw chickpeas overnight or at least for 6-8 hours.
Drain the water used for soaking, add fresh water enough to cover the beans and stand about 1-2 inches over the chickpeas.
Season with salt and cook until fully done, but not mushy. It can take about 20 minutes on med-high heat.
You can use a pressure cooker or regular pot with lid as well.
Drain water and set aside to stop the cooking process.
Adding vegetables is optional.
Vegetable or chicken stock can be substituted for the water.
Рубрики:  КУЛИНАРИЯ/Первые блюда
КУЛИНАРИЯ/Национальные кухни разных стран
Разнообразно, порой непривычно, но... кто ищет, тот всегда найдет! :-)
Метки:  
Понравилось: 1 пользователю

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку