-Цитатник

Текстильная шарнирка - (0)

Текстильная шарнирка Обзор   Шарниркой текстильную куклу можно назвать лишь услов...

Авторская выкройка шарнирной куклы от Татьяны Качалиной - (1)

Авторская выкройка шарнирной куклы от Татьяны Качалиной (glafeera) Авторская выкройка шарнирно...

Удобные упаковочки - (1)

Удобные упаковочки для своей продукции. Отличные упаковочки для своей продукции.   &n...

Интересная коробочка своими руками - (0)

Интересная коробочка своими руками Для изготовления такой коробочки нам понадобится: - Лист бу...

Граненая подарочная коробочка - (0)

Граненая подарочная коробочка Вы уже приготовили подарки своим близким к Новому Году? Если Вы не ...

 -Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в cat_li_fox

 -Подписка по e-mail

 

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 15.06.2009
Записей: 2558
Комментариев: 97
Написано: 2697


Медовуха

Четверг, 29 Ноября 2012 г. 00:00 + в цитатник
Цитата сообщения Ярослава_Ивановна Медовуха

Класична медовуха
Список інгредієнтів, який необхідний для її приготування:

Вода – 2 л.;
Мед – 300 гр.;
Шишки хмелю – 5 гр.;
Мускатний горіх і щіпка кориці;
Дріжджі – 1 ч.л.
Приготування:

В емальованій каструлі необхідно закип'ятити 2 літри води. Як тільки вона починає вирувати, акуратно вливаємо весь мед, при цьому злегка помішуючи ложкою. Щоб мед не пригоріла, обов'язково потрібно стежити за киплячою рідиною. Через 5 хвилин знімаємо утворилася на поверхні пінку. Як тільки вона була прибрана, можна засипати шишечки хмелю, мускатний горіх і невелику дрібку кориці. Знявши посуд з вогню, обов'язково потрібно відразу накрити її кришкою.

У вийшла рідини розводимо чайну ложку дріжджів – вони можуть бути як звичайні магазинні, так і пивні. Але спочатку напою потрібно охолонути до 50 градусів. Якщо температура буде вище, дріжджі можуть просто загинути.

Потім каструлю необхідно помістити в таке місце, де постійно підтримується температура в 25 градусів. Як тільки почнеться процес бродіння, на поверхні розчину буде утворюватися пінка. Якщо ви не хочете одержати замість смачної медовухи справжній оцет, бродіння повинне відбуватися в посуді з гідрозатворів. Одним з відмінних прикладів такої ємності є звичайнісінька скляна банка. Саме в неї і потрібно буде згодом перелити заграла рідина.

Кришку закриваємо дуже щільно, ємність повинна бути герметична. На її поверхні робимо маленький отвір, поміщаємо в нього невелику пластмасову трубочку або м'який шланг. Один кінець його дожжен бути над поверхнею майбутньої медовухи, а інший занурений у ємність наповнену водою.

Для того щоб визначити, завершився процес бродіння чи ні, запалюємо звичайну сірник і підносимо до рідини. Якщо вогонь не розгорівся, значить, медовуха вже готова. Обов'язково процідіть отриманий напій через марлю, складену в декілька шарів. Після чого жідкостьнеобходімо розлити по заздалегідь приготовленим пластиковим пляшкам. Щоб вони довго зберігали свій первозданний смак, помістіть їх в холодильник на нижню поличку.

Зазвичай медовуха, приготована в домашніх умовах, готується всього за п'ять днів. Якщо цей напій був приготований з дотриманням всіх правил, за смаком він буде нагадувати м'яке ігристе шампанське.

Якість медовухи безпосередньо залежить від сорту меду, його кольору, солодощі та інших параметрів. Сьогодні цей напій можна придбати навіть у магазинах, але навряд чи він буде схожий з напоєм, створеним будинку. Головною перевагою цього слабоалкогольного продукту, зробленого власноруч, є натуральні продукти, чого, на жаль, не можна сказати про магазинному напої.

«Суха» медовуха
Існує безліч способів приготування цього старовинного напою. Одним з них є бездріжджовий рецепт медовухи в домашніх умовах.

Для неї знадобляться такі інгредієнти:

Вода – 1 л.;
Мед – 2 кг.;
Вишні – 4 кг.
Приготування:

Беремо емальовану каструлю, заливаємо в неї воду, доводимо до кипіння. Як тільки стали з'являтися перші бульбашки, акуратно вводимо мед, при цьому помішуючи ложкою. Коли у вас вийшла досить однорідна суміш, зменшуємо вогонь і варимо ще близько 15 хвилин. При готуванні буде постійно з'являтися піна. Її необхідно знімати, інакше смак і колір напою буде зіпсований. Одержаний після варіння сироп охолоджуємо до температури в 50 градусів.

Тепер необхідно підготувати вишню. Для початку її потрібно ретельно промити, видалити кісточки. Коли ці дії виконані, в заздалегідь приготовлену ємність висипаємо ягоди і заливаємо їх сиропом. Не варто закривати щільною кришкою, досить просто накрити горлечко мокрим рушником і залишити в теплому місці.



Як тільки почали з'являтися перші ознаки бродіння, дуже міцно закупорюємо бутель з рідиною і ставимо в темне прохолодне місце. Готова медовуха буде лише через три місяці. Рецепт напою в домашніх умовах без використання дріжджів досить простий, як тільки напій буде готовий, ви зможете насолодитися незрівнянним оригінальним смаком цього давньослов'янського еліксиру.

Медовуха, зроблена в домашніх умовах, безсумнівно, є дуже корисним напоєм, якщо вживати її в помірних кількостях. Фортеця її може коливатися від 5 до 16 градусів – все залежить від обраного рецепта, використовуваного для її приготування.

У стародавні часи розпивання медового напою прирівнювалося до ритуалу, так як тоді люди вірили, що в світі богів течуть медові та молочні ріки. Скуштувавши медовуху, вважалося, що людина спробував божественне ласощі і сам став трохи чистішим духом.

Як було сказано раніше, відомо багато видів цього напою. Найпоширеніші і часто готуються з них – це уявлення і варена медовуха. Відрізняються вони один від одного ступенем стерилізації меду. Старовинний напій ділиться на два види і за часом додавання свого головного інгредієнта. У перший з них мед додається після того, як напій уже майже готовий, у другій – набагато раніше.

Пряна медовуха
Дуже смачний рецепт, для приготування якого використовують спеції.

Інгредієнти необхідні для медовухи пряної:

Мед – 750 гр.;
Вода – 3 л.;
Дріжджі – 10 гр.;
Яєчний білок – 1 шт. ;
Гвоздика – 2 шт.;
Імбир мелений – 1 щіпка;
Мускатний горіх – 1 ч.л.;
Кориця – на кінчику ножа.
Приготування:

Акуратно перемішуємо мед і білок, доводимо до однорідної маси, потім заливаємо водою і ставимо отриману суміш на вогонь. Після того як всі інтенсивно закипить, зменшуємо його і варимо протягом 10 хвилин, не накриваючи каструлю кришкою.

Далі необхідно додати в суміш все прянощі – можна попередньо розмішати їх в одному посуді. Після додавання прянощів варити суміш близько 50 хвилин, накривати кришкою не треба. Коли суміш буде готова, на вигляд вона стане майже прозорою, маса її зменшиться практично в два рази.

Знімаємо каструлю з вогню, даємо напою добре охолонути. Після чого його обов'язково потрібно процідити через дрібне сито. Після цього переливаємо напій в трилітрову банку і додаємо туди дріжджі. Далі потрібно глибокої ложкою або ополоником гарненько все розмішати і накрити чистою марлевою серветкою.

Для того щоб почалося бродіння, переставляємо банку в тепле місце. Через добу потрібно щільно закрити настойку кришкою і прибрати на півроку в холодне приміщення. Після того, як медовуха настоїться належний час, її можна розливати по пляшках і зберігати в холодильнику або прохолодному погребі.

Тепер ви знаєте, як зробити медовуху в домашніх умовах. Цей старовинний напій може не просто добре втамувати спрагу, але і підняти настрій, обдарувавши чарівним смаком і чудовим ароматом. Якщо на святковий стіл господиня подасть медовуху, всі гості будуть приємно здивовані. Навряд чи знайдеться така людина, яка не хотіла б спробувати напій з настільки багатою багатовіковою історією.

Серия сообщений "Напитки":
Часть 1 - Лимонный спотыкач - весьма способствует хорошему настроению и безудержному веселью
Часть 2 - Банановый ликер
Часть 3 - Квас. Виды квасов и рецепты приготовления кваса.
Часть 4 - Медовуха
Часть 5 - Медовуха
Часть 6 - ХРЕНОВУХА
Часть 7 - Небольшая подборка наливок.

Метки:  

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку