-Метки

dмае dмае ->холин ->ацетилхолин mms pomegranate адреналин алфа ниво амарант ангиотензин ацетилхолин б а д б и л к и бабини зъби билки бирена мая боралин боярышник бял имел в5 витамин b5 витамин pp витамин б5 витамин в5 витамин е витамини герань гинкго гинко глог глутатион добавки древни сортове пшеници дрожжи епифиза закваска здоровые прокты йод калий камут кардиовален киноа коронарна болест коса кръв на прах кръвно налягане кс лецитин лечебен код лечебният код лечение с вода лимец лук магнезий макробиотика мед мелатонин ми минерали мумийо нар натрий негентропия ниацин ноотропы овес овчарска торбичка очищения организма от шлаков пантотенат кальция пантотеновая кислота паразити пектин пикногенол полиненаситени мазнини пробиотици проблеми просо профилактики старения рак риба русский поль брегг серафим чичагов ситуации съдове сьомга тес техники трибузан трибулус хималайска сол хипофиза хлеб хлор холестерол холин цариче чиа щитовидна жлеза электромагнитное излучение эми энзим долголетия эпигеном

 -Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в BRES

 -Сообщества

Читатель сообществ (Всего в списке: 1) О_Самом_Интересном

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 12.04.2013
Записей:
Комментариев:
Написано: 492


Чесънът кара тялото ни да произвежда сероводород

Вторник, 16 Апреля 2013 г. 22:49 + в цитатник

Подправки с антиоксидантни свойства

Чесънът укрепва здравето, защото стимулира естественото производство на сероводород, твърдят американски учени. В голяма концентрация сероводородът е отровен.

Това е същият този отпадъчен продукт, който се получава при добиване на нефт и мирише на развалени яйца. Колкото и да е странно, тялото ни произвежда сероводород, който служи като антиоксидант и помага за производството на кръв.

Учените изцедили сок от чесън и го капнали върху червени кръвни телца. Те веднага започнали да отделят сероводород. Ето защо чесънът се препоръчва като профилактично средство срещу много болести.

Експерименти, проведени с лабораторни мишки, доказват, че чесънът помага на организма да се бори със сърдечната недостатъчност и намалява риска от смърт вследствие на инфаркт.

Според учените при приготвянето на ястия много готвачи и домакини грешат, като добавят чесъна в ястието веднага след като го нарежат или освободят скилидките от обелките.

Много по-полезно е, ако първо нарежете или изчистите скилидките и ги оставите да постоят на стайна температура петнадесетина минути, и чак след това ги добавите в ястието.

Ако искате да се справите с миризмата, която излиза от устата ви след употреба на чесън, хапнете малко семена от копър или анасон. Те ще неутрализират миризмата на чесън.

http://gotvach.bg

 

Рубрики:  Х Р А Н И

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку