-Рубрики

 -Метки

абрикосы айсинг ананас апельсины баклажаны бананы безе бисквит блины булочки варенье вишня герань глазурь грибы десерт желе жульен закуска запеканка изюм йогурт кабачки канапе капкейки капуста картофель кекс кефир клубника корзиночки красный бархат крем куриные грудки курица лепешки ликер лимон лук мак малина мастика маффины мед морковь мороженое мусс мясо напитки настойки новогодние рецепты новый год орехи пасха перец печенье пирог пирожки пирожные пицца пляцок помидоры пончики пряники пышки рецепты рождество рулет рыба салат-торт салаты салаты на праздничный стол сгущенка селёдка сливки сливы сметана сыр тарт тарталетки творог тесто тесто дрожжевое тесто заварное тесто песочное тесто слоеное торт торты без выпечки украшение блюд украшение пирога украшение торта фарш фрукты чернослив шоколад штрудель эклеры яблоки ягоды яйца

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в blumchen1

 -Подписка по e-mail

 

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 13.10.2010
Записей: 7995
Комментариев: 197
Написано: 8307


Пляцок "Три бажання"

Пятница, 21 Сентября 2012 г. 13:57 + в цитатник
161873-e76ac-59708620-m750x740-u0e864 (700x466, 114Kb)
Готовий пляцок буде мати розмір 20 х 30, висота 6,5 см

Маковий шар:
200 г маку - перебрати, промити, зварити 5-10 хв, процідити і змолоти на м’ясорубці разом з горіхами (5-6шт). Додати:
2 яйця,
100 г цукру

Сирна маса:
500 г сиру - двічі змолоти і розтерти з:
3 жовтки,
100 г цукру,
2 ст. ложки сметани,
1 пачка ванільного або сметанкового пудингу Buden – або 2-3 ст. ложки крохмалю,
цедра апельсина або цитрини,
100г родзинок світлих і темних,
3 білки + 100 г цукру - взбити і по ложці додавати до сиру і легко вимішувати.

Шоколадний бісквіт:
4 яйця,
160 г цукру,
120 г борошна + 2-3 ст. ложки темного какао, щоб разом була одна склянка,
1 ч.л польського порошку до печива, дрібка солі,

Замісити шоколадний бісквіт: яйця збити з цукром на пухку масу за допомогою міксера протягом 5-6 хвилин. Легко вимішати з борошном, какао і розпушувачем.
Форму 30 х 40 вистелити пергаментним папером. Викласти макову масу. Зверху - сирну. Залити усе зверху шоколадною бісквітною масою, намагатись, щоб верх був рівний.
Випікати 190°-40 хв
Остиглий корж перевернути на дошку і зняти пергамент. Корж розрізати на 2 частини впоперек, тобто вийде 2 коржі 30 х 20.

Крем:
200 г домашньої сметани,
100 г цукру,
1 яйце,
1,5 ч. ложки борошна,
150 г масла,
сік цитрини.
(Увага: щоб крем не був такий жирний, сметану можна замінити молоком, а яйце - 1 ст.л муки)
Сметану розмішати з яйцем і цукром. Заварити до густої маси. Остудити. Збити з маслом на пухку масу.
На один корж (покласти його маком вверх) намазати крем. Зверху поставити другу частину коржа маком вниз. Залишити пляцок при кімнатній температурі на 6-12 годин для просочування. Потім залити помадкою і поставити ще на 24 год в холодильник, щоб пляцок став монолітним і гарно різався.

Шоколадна помадка:
75 чорного шоколаду і 3 ст.л рафінованої олії (розтопити на парі). Залити пляцок густою ледь теплою помадкою.
Источник
Метки:  

Процитировано 6 раз

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку