-Настольные игры онлайн

Место
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
.
Очки
6805
3399
2845
1315
1020
869
830
729
605
0

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Baljaryna

 -Подписка по e-mail

 

 -Постоянные читатели

 -Сообщества

Читатель сообществ (Всего в списке: 1) Рецепты_блюд

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 09.04.2011
Записей:
Комментариев:
Написано: 1080


Королівський пляцок

Среда, 24 Октября 2012 г. 12:27 + в цитатник
1332939809 (530x397, 35Kb)
1 корж

борошно — 500г
цукрова пудра -150г
маргарин — 250г (краще брати високої жирності)
сметана — 2 ст ложки
ванільний порошок — 2г
сода — 0,5 ч ложки ( я давала 1 ч. л.)
какао — 1 ст ложка
повидло сливове — 2-3 ст ложки ( в мене було трошки смородинового і розове)
грецький горіх — 0,5 склянки
вишні — 0,5 склянки ( 48 шт в мене)


2 корж

борошно — 4 ст ложки
цукор — 5 ст ложок
яйці — 5 шт
грецький горіх (тертий) — 2 ст ложки


Крем


молоко — 1 склянка
цукор — 1 склянка
яйці — 4 шт
борошно — 3 ст ложки
масло — 250 -300 г

Для 1 коржа:
Борошно розтерти з маргарином, додати цукрову пудру, ванільний порошок, соду, погашену оцетом, замісити тісто. Розділити на дві частини, до одної додати какао і добре вимісити.

Форму для випікання застелити пергаментом так, щоб пергамент виступав за форму Даний рецепт розрахований на форму 28х38см (я використовувала форму 24х29см тому в мене залишилось коричневе тісто яке я поставила в морозілку, потім використаю щоб потерти на якийсь інший пляцок),
розкачати біле тісто прямокутником, перекласти в форму. Зверху змастити повидлом і посипати різаними грецькими горіхами.

З коричневого тіста формувати кульки в середину яких вкладати по вишеньці.

Кульки з вишнями бажано складати рівними лініями.
Розігріти духовку до 180 градусів і випікати десь 30 хв.

Дати трохи вистигнути, акуратно і швидко перекласти з форми за краї пергаменту на дошку.


Для 2 коржа:

Жовтки відділяємо від білків ( білки — в холодильник)
Жовтки розтерти з цукром до повного розчинення цукру, білки збити до утворення міцної піни.

До жовтків додати терті горіхи і просіяне борошно, перемішати і додавати частинами збиті білки, акуратно перемішуючи.

Готове тісто перекласти в форму, змащену смальцем.
Випікати при температурі 170 градусів до готовності.

Крем:


4 яйця змішати з 1 склянкою цукру
добре збити, додати борошно і ще раз добре збити.
Молоко розігріти до стадії «майже кипить» і потрохи лити яєчну суміш весь час помішуючи , варити на слабкому вогні до загустіння, не допускати закипання. Остудити.

Масло збити і по ложці додавати заварну масу, збиваючи пухкий крем.

За бажанням можна додати ст ложку коньяку або трохи ванілі.


Складаєм торт:

1 корж змастити кремом на нього викласти 2 корж. Прикрасити за бажанням.
Рубрики:  Кулинария

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку