Склад
[more ]
800 г рибного філе
500 мл молока
3 лаврових листки
1 ч. ложка гірчиці з цілими зернами
3 яєчні жовтки + 1 яйце
1 ст. ложка меду
0,5 склянки кефіру
2 склянки борошна
70 г вершкового масла
олія, сіль, цукор, часник на смак.
З кефіру, 1 яйця, 1 ч. л. цукру, щіпки солі та борошна замісити м’яке тісто.
Кружкою вирізати кружечки розміром трішки більшим за горлечко горщика.
Це будуть кришечки для горщиків.
У каструлю налити молоко і поставити на середній вогонь на плиту.
В молоко покласти лавровий лист.
Щойно закипить, опустити туди філе риби і варити на середньому вогні 10 хвилин.
Дістати рибу, молоко не виливати.
Рибу розібрати на шматочки.
Молоко, у якому варилася риба, процідити і додати в нього гірчицю, сіль, мед (можна замінити на цукор), яєчні жовтки.
Перемішати до однорідності.
У горщики розкласти шматочки риби і залити соусом.
Не до країв. Можна в кожен горщик покласти по одному зубку часнику.
Змастити горлечка горщиків олією і накрити «кришечками» з тіста, притиснути.
Запікати в духовці при температурі 180 градусів до підрум’янення «кришечки».
|