Для тих, хто полюбляє куштувати бутерброди зі шпротами, цей рецепт стане у пригоді. На смак шпроти виходять дуже смачні.
Ви більше не будете купувати їх у магазині, а готуватимете самостійно.
Інгредієнти:
- Кілька або мойва – 1 кг.;
- Цибулеве лушпиння – 2 склянки;
- Сіль кухонна – 1 столова ложка;
- Цукор – 1 чайна ложка;
- Чайна заварка – 1 склянка;
- Олія рослинна – 150 мл.;
- Лаврове листя – 7 шт.;
- Чорний перець, горошком – 5 шт.
Спосіб приготування:
- Почистьте рибу, приберіть плавники, голови та нутрощі.
- Візьміть глибоку пательню та викладіть рибу шарами.
- В окремому посуді змішайте лушпиння, цукор, сіль, олію, заварку, лаврове листя та перець.
- Зверху на рибу викладіть приготований маринад.
- Накрийте пательню кришкою та тушкуйте 90 хвилин на маленькому вогні.
- Після залишіть рибу остигати.
- Зніміть маринад з риби, а потім перекладіть готову рибку у скляні баночки.
- Зберігати страву у холодильній камері.
Приємного апетиту!