Цитата сообщения Галина_-_Галинка
Плавлений сир за маминим рецептом
Цей рецепт родом з мого дитинства, його часто готувала нам мама, ну а тепер вже я. Кожного разу, додаю до нього різні добавки, смажені гриби, шинку, зелень, прованські трави, суміш мелених перців, пластівці солодкоі паприки. З 1 кг сиру, виходить 970 гр плавленого. Варити такий сир треба в чавунці або алюмінієвій каструлі. Краще, на водяній бані. Сировотку використовую для приготування хліба, булочок, пиріжків, млинців, оладок.
Потрібно: 1 кг домашнього сиру, 1 л молока, 2 яйця, 1, 5 ч. л. солі (беру морську), 1 ч. л. без гірки соди, 100 гр вершкового масла або 3 ст. л. домашньоі сметани, 0, 5 ч. л. суміші перців горошком
В кастрюлю додаємо сир та молоко. Варимо до появи сироватки (рідини жовтого кольору). Проціджуємо масу через дуршлаг застелений марлею. Залишаємо сир на дуршаку на 25 - 30 хвилин. Далі в кастрюлі змішуємо сир, яйця, сіль, соду, вершкове масло чи сметану. Можно руками, так краще. Ставимо кастрюлю на водяну баню, чи повільний вогонь. Варимо помішуючи до повного розтоплення сиру. Незабуваючи помішувати, бо маса пригорить. Формувати сир можно на пергаменті в мисках, або формочках (беру звичайні металеві миски). Змастіть іх олією, посипте подрібненим перцем. Разливати готовий сир треба швидко, бо маса густіє. Дайте охолонути, приберіть в холодильник на ніч. Щоб достати сир з миски, проведіть по краю гострим ножем. Пікантна нотка суміші перців дуже приємно гармонує з таким сиром.
Смачних і приємних моментів!
З повагою, Марина Гармаш