Доброго дня господиньки! Хочу поділитися рецептом млинців від Іванни Луць, тільки трошки дещо змінила.
2 яйця
2стл.л.цукру(я дала 1, бо робила не з солодкою начинкою)
2 стл.л.олії
Ванільний цукор(не давала)
Щіпка солі
1 стк.молока
0.5 стк.окропу
1 стл.л.крохмалю
1-2 скл.муки, залежить від якості муки додаєте, скільки забере
Найперше збити яйця, цукор, сіль, ванільний цукор(коли робите з солодкою начинкою). Додати олію, молоко і розмішуємо. Вливаємо окріп, вимішуємо. Тоді крохмаль і поступово муку. У мене вийшло 20 млинців. Виходять тоненькі і ажурні. Начиняла їх м'яском:
200-300г філе куряче
200-300г м'ясо, любе не жирне відварюємо до готовності, посолити до смаку. Бульйон не виливаємо, на ньому буде "голий" борщ. Перемолоти м'ясо(я мелю в комбайні) і заправити піджареною цибулькою з морквою(тру на дрібній терці). Вимішати, посолити, поперчити, кожен на свій смак. Намазую млинці, складаю квадратиками і обжарюю на маслі у збитому яйці з двох сторін. Подаю з борщем. У нас його називають" голий".
У бульйон, де варилось м'ясо закидую лавровий листок, перець горошком, цілу цибулю, корінь петрушки. Окремо на сковороді тушу до готовності цибулю кубиками+морква соломкою+ бурак соломкою. Підсолити, ще даю 1 стл.л.цукру і тушимо до готовності. Під кінець даю 1стл.л пасти томатної і оцту до смаку. В мене люблять квасненький борщ, тому даю досить, ви даєте на свій смак, або не даєте. Закидуємо у бульйон, додаємо кому ще треба сіль, перець, посипаємо зеленню.
Млинець в руку, борщ в кружечку і смачного!