-Рубрики

 -Я - фотограф


0 фотографий

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в aelitarudakova

 -Подписка по e-mail

 

 -Сообщества

Читатель сообществ (Всего в списке: 3) О_Самом_Интересном Рецепты_блюд Схемы-вязания

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 11.01.2011
Записей: 15925
Комментариев: 366
Написано: 17023


Хачапурі

Вторник, 10 Марта 2020 г. 18:33 + в цитатник
Цитата сообщения Галина_-_Галинка 🌷Хачапурі🌷

Інгредієнти:
Кефір 300 мл.
Сода 0,5ч. л.
Сіль 1 ч. л.
Цукор 2 ч. л.
Борошно 500 г.
Олія 1 ст.л.
Яйця 2 шт.
Твердий сир 400 гр.
Сир фета 200гр.
Влийте в глибоку миску кефір. Висипте розпушувач. Додайте одне яйце, сіль, цукор, олію і все добре перемішайте. Далі поступово всипайте просіяне борошно. Замішуйте тісто спочатку ложкою, а потім руками воно не повинно бути занадто тугим (борошна може піти трохи більше, дивіться то консистенції тіста, воно має бути не занадто тугим). Готове тісто залиште на 15 хв. Тим часом готуєте начинку. Сири натираєте на грубу терку, додаєте одне яйце, свіжий або сушений кріп і все гарно вимішайте. За бажанням можна посолити, але обережно бо сири солені.
Тісто розділяєте на 12 частин (можна ділити на меньшу, або більшу кількість, залежно якого діаметру хачапурі ви хочете), на таку саму кількість розділяєте начинку. Кожну частинку розкатайте в круг ( підсипайте борошном, бо тісто трохи липне до рук, але небагато, бо буде пригорати), зверху викладіть начинку та скрутіть в мішечок. Злегка розкатайте хачапурі від центру до країв, тим самим розподіливши начинку в сторони (розкатуйте обережно, щоб не порвати тісто, бо потім при смаженні буде витікати сир). Готові хачапурі смажите на сухій пательні, прикривши кришкою, приблизно 3 хв. з кожної сторони до золотистої скоринки. (Примітка: перед тим, як кладете хачапурі на пательню старайтеся максимально струсити борошно, бо буде підгорати, після того, як обсмажили одне хачапурі і маєте класти інше обов'язково витріть пательню паперовим рушником) Готові хачапурі викладаєте на тарілку і змащуєте вершковим маслом з обох сторін.
Основний секрет смачного хачапурі, це співвідношення тіста до начинки 1:1, тобто на 500 гр. тіста має бути 500 гр. начинки.
Смачного!
#хачапурі
#хачапурінапательні
#домашнявипічка
#смакота
#сир
#фета
#food
#cheese

Нет описания фото.
На изображении может находиться: еда
Рубрики:  кулинария/блины, чебуреки

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку