-Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в поварьонок

 -Подписка по e-mail

 

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 01.10.2013
Записей: 11252
Комментариев: 210
Написано: 11933


ПРЕБРАНАЦА - ЗАПІКАНКА З КВАСОЛІ І ЦИБУЛІ .

Четверг, 06 Декабря 2018 г. 22:37 + в цитатник

Готуємо Пребранац –  запечену квасолю по-сербськи

Рецепт Пребранаца простий і доступний для будь-якої сім'ї. Основні інгредієнти для цієї страви це біла квасоля (але підійде і червона) та багато цибулі. 
Саме цибуля надає готовій страві неповторний яскравий смак. 

Пребранац готується досить довго, але, повірте, результат вас приємно вразить. Навіть дивно, наскільки смачною може бути звичайна запечена квасоля. Страва пісна, але дуже ситна.

Інгредієнти:

Квасоля - 500 гр.
Цибуля - 1 кг.
Часник - 3 зубчики.
Оливкова олія - 2 ст.л.
Томатна паста - 1-2 ст.л.
Солодка паприка - 1 ст.л.
Сіль та перець.

Приготування: 

Квасолю краще замочити на ніч. Наступного дня можна приступати до приготування Пребранаца. Заливаємо квасолю чистою водою та відварюємо до готовності, додавши сіль у самому кінці.

Коли квасоля буде майже готова, ріжемо цибулю тонкими півкільцями.

Розігріваємо у пательні трохи оливкової олії (в оригінальному рецепті олії дуже багато, але ми готуємо дієтично варіант). Обсмажуємо нашатковану цибулю, додавши солодку паприку та перець.

Додаємо до цибулі відвар з-під квасолі. Тушкуємо цибулю у відварі впродовж приблизно п'яти хвилин.

Додаємо до цибулі товчений часник і томатну пасту. Перемішуємо, тушкуємо ще хвилину.

У вогнетривку посудину, змащену олією, шарами викладаємо квасолю і цибулю (хоча їх можна просто змішати ще у сковорідці).

Заливаємо квасолю власним відваром так, щоби рідина покривала її на палець.

Відправляємо Пребранац у розігріту до 190 °С духовку запікатися протягом ще приблизно години. 

За цей час квасоля стане зовсім м'якою і просочиться ароматом цибулевого соусу. Подавати можна відразу після приготування. Однак помічено, що пребранац стає особливо смачним наступного дня.

Смачного!

Рубрики:  КУЛІНАРІЯ/КАРТОПЛЯ І ІНШІ ОВОЧІ
Метки:  

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку