-Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в поварьонок

 -Подписка по e-mail

 

 -Сообщества

Читатель сообществ (Всего в списке: 2) Вышиваем_для_души Мерри_Клопенс

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 01.10.2013
Записей: 11252
Комментариев: 210
Написано: 11933


НУГА .

Пятница, 28 Октября 2016 г. 13:53 + в цитатник
 

 

Нуга

 

135 г води
450 г цукру або цукрової пудри
120 г меду
6 г патоки
55 г білка (приблизно з 1,5 яйця)
горішки або сухофрукти за бажанням (я використовувала смажений посічений арахіс та сушену журавлину)

вага
кулінарний термометр 
 

 

В глибоку каструльку об'ємом не менше 2 л наливаємо воду та додаємо цукор (цукрову пудру).Ставимо на максимальний вогонь та доводимо суміш до кипіння. Тоді беремо термометр і вимірюємо температуру сиропу, чекаємо поки він нагріється до 110-112 градусів. Не помішуйте сироп, щоб цукор не кристалізувався. Якщо помітите, що на стінках каструльки утворилися кристали - протріть їх кісточкою змоченою у холодній воді. Коли сироп нагріється до потрібної температури, додайте мед та патоку. Патока зробить нугу мягшою, якщо її немає, то замінити можна інвертними сиропами або глюкозою. Можна і взагалі її не додавати. Далі варимо сироп до температури 135-140 градусів. І паралельно добре збиваємо білки міксером. Коли маса нагріється до потрібної температури, влийте її тоненькою цівкою до білків, збиваючи на максимумі. Лити сироп потрібно на стінку посудини, в якій збиваєте білки. Якщо сироп попаде на вінчики, то можуть утворитися нитки застиглої карамелі, що може запобігти подальшому збиванню. Продовжуйте збивати нугу до тих пір поки вона не остигне і добре не загусне. Тоді додайте горіхи або сухофрукти, гарненько вимішайте та викладіть в форму застелену харчовою плівкою. Гарненько утрамбуйте та залиште на ніч в холодильнику. Нарізати нугу найкраще ножем, змоченим у гарячій воді.

Мої коментарі: Нуга получилась смачна, м'ягесенька, з вираженим медовим смаком. 

Нуга

 

Рубрики:  ЗАПАСИ НА ЗИМУ /ВАРЕННЯ - ЦУКАТИ -СУХОФРУКТИ...
ДЕСЕРТ/ЦУКЕРКИ - МАРМЕЛАД
Метки:  

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку